Leef als een cowboy bij deze Airbnb in Death Valley

door

Zijn jouw favoriete films Django Unchained, Once Upon a Time in the West en The Good, the Bad and the Ugly? Than hold your horses! Want met Airbnb Adventures kun je naar the wild wild west voor de ultieme cowboy beleving. Tijdens de driedaagse Adventure nemen host Jon en Robert je mee naar de ruïnes van Cerro Gordo, wat ooit de meest winstgevende zilvermijn in het Amerikaanse westen was. Naast twee pittige hikes naar onder andere de hoogste piek van de VS, Mt. Whitney, leer je hoe zilver wordt gedolven en word je uitgedaagd voor een potje Texas Hold Em poker. Heb je je cowboy hoed al op? Lees dan gauw het programma van de reis en boek deze Airbnb in Death Valley.

DAG 1: Rit naar Cerro Gordo Hill

Met een goed uitgeruste 4×4 haalt Jon je op voor een rit naar Cerro Gordo, bovenop het meer dan 2500 meter hoge Inyo-gebergte. Vergeet niet je medicijnen voor hoogteziekte mee te nemen wanneer je hier last van hebt. Want het gebergte is stijl, zo stijl dat zelfs een 4×4 er moeite mee heeft! Tijdens de rit vertelt Jon verhalen over hoe het hier vroeger reilde en zeilde. In 25 à 30 minuten, terwijl de zon ondergaat, bereik je de top. Host Robert staat al bij de saloon en neemt je mee op een korte tour door Cerro Gordo. Je vindt hier 22 gebouwen, waaronder een historisch hotel dat stamt uit 1871, een bioscoop in een omgebouwde kerk en een museum en het stadje is compleet verlaten. Onder het genot van diverse cocktails speel je vervolgens een authentiek potje Texas Hold Em Poker om daarna, voor een kort nachtje, het historische hotel in te duiken.

DAG 2: Tour door de mijn en zilver

Dag 2 start met een wandeling met uitzicht op Death Valley en dat tijdens zonsopgang. Bij terugkomst staat er een cowboy worthy ontbijt te wachten. Een stevige maaltijd dus! Eieren, spek, pannenkoeken, koffie en verse sap. Robert, die tevens een mijnwerker is, neemt je mee naar een nog werkende mijnschacht, waar ooit $500 miljoen aan zilver uit is gekomen, en legt uit hoe de mineralen verwerkt werden tot zilver, goud en lood. Vervolgens laat hij je zien hoe zilver gemaakt wordt. Altijd al willen weten hoe je de perfecte Old Fashioned maakt? Dat is Jon’s specialiteit. Buiten wordt er een vuurtje gestookt en komen na het eten de smores op tafel. De telescoop staat klaar want op dit plekje in de Verenigde Staten zie je gegarandeerd miljoenen sterren.

Airbnb in Death Valley

DAG 3 Hike met zonsopgang en Morning Star Mine

05:00 opstaan! Ja dit vroeg… Maar dan krijg je wel eerst een sterk bakje koffie in de saloon. Vervolgens hike je met de groep naar Saddle, een van de weinige plekken op aarde waar je zowel de hoogste piek van de VS, Mt. Whitney, en de diepste vallei van Death Valley kunt zien. Om 08:00 uur wordt er boven een vuurtje in the middle of nowhere een ontbijt voor je klaargemaakt en vanaf daar kun je de bus terugnemen naar de ghost town Cerro Gordo.

Airbnb in Death Valley

De Airbnb hosts

Jon & Robert zijn geschiedenisliefhebbers die een iconisch stukje Amerikaanse geschiedenis hebben ontdekt. Robert is al 21 jaar lang de enige inwoner van Cerro Gordo. Om de plek te kunnen behouden organiseren zij deze Airbnb Adventure. Bij deze Airbnb in Death Valley kunnen reizigers van over de hele wereld over de geschiedenis van de mijnwerkers in de Verenigde Staten leren en wordt het stadje niet neergehaald.

 

AccommodatiesNationale ParkenNoord-AmerikaTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.