Alle campingplekken in Yosemite in no-time uitverkocht

door


Mensen die komende zomer Yosemite op de planning hebben, kunnen voor een moeilijke opdracht komen te staan. Alle plekken tussen 15 mei en 14 juni waren namelijk binnen enkele minuten uitverkocht. En ook de reserveringen voor tussen 15 juni en 14 juli waren in no-time uitverkocht. Veel mensen moeten de plannen dus wijzigen en op zoek naar een camping buiten Yosemite.

Camping in Yosemite

Yosemite is een National Park in Amerika die jaarlijks ontzettend veel bezoekers trekt. Niet gek ook, want het is de thuisbasis van een van de mooiste stukken natuur van Amerika. Zo zie je er de Half Dome, El Capitan en bijvoorbeeld de Upper Yosemite Falls. Het is een outdoorwalhalla voor klimmers, hikers, fietsers en eigenlijk alle outdoor- en natuurliefhebbers. Yosemite is 748.436 hecate groot en telt een camping of 13.

camping Yosemite national park

Schaarste aan camping plaatsen in Yosemite

Toen de reserveringen voor een periode tussen 15 mei en 14 juni gemaakt konden worden, waren alle plekken binnen enkele minuten allemaal volgeboekt. En dat zijn er maar liefst bijna 13.000! Er waren voor deze periode zelfs 20.000 mensen die een plekje probeerden te bemachtigen. Zo visten er ruim 7.000 in de eerste minuten al achter het net. Ook de reserveringen voor een camping in Yosemite tussen 15 juni en 14 juli gingen als warme broodjes over de toonbank.

First come, first serve

De kans is niet heel groot, maar er is een enkele camping in Yosemite National Park die plaatsen aanbiedt op ‘first come, first serve’. Je kan daar dus naartoe rijden en de gok nemen. Toch zijn de meeste plekken al ver voor 12 uur ’s middags gevuld. Een andere mogelijkheid voor een camping in Yosemite is om een plekje op Camp 4 te bemachtigen. Deze camping ligt in het hart van de Yosemite vallei en is bij uitstek de uitvalsbasis voor rotsklimmen, hiken en het genieten van de natuur. Een plek voor Camp 4 kan je alleen de dag van tevoren boeken via een soort van loterij. Het is dan dus een kwestie van geluk.

Overige Nationale Parken

Niet alleen Yosemite kampt met een massale stroom aan toeristen en daarmee een tekort aan campingplaatsen. Vrijwel alle National Parks in Californië hebben hetzelfde probleem. Zorg dus als je gaat kamperen tijdens jouw west-coast tour, je alles op tijd hebt geboekt. Er komen jaarlijks namelijk meer dan 67 miljoen bezoekers in de Nationale Parken. En met ongeveer 13.000 campings, is het vrijwel onmogelijk om iedereen van een plek te voorzien. Probeer dus snel jouw geluk op de websites van de Nationale Parken. Of boek een hotel, airbnb of lodge.

Upper Yosemite Fall camping

KamperenNationale ParkenNoord-AmerikaTheOutdoors.nlVerenigde Staten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.