Credits: Martin Sanchez - Unsplash

Argentinië is werkelijk alles in één | Beyond The Camera

door


Een land met maar liefst 31 Nationale Parken. Een land dat een belangrijke rol speelde in de opkomst van het Europese kolonialisme. En het land waar onze koningin én voetbalheld Messi vandaan komen; Argentinië. Dit is echter niet het enige dat dit enorme land je te bieden heeft. Met een oppervlakte van meer dan 3.761.274 vierkante kilometer heeft Argentinië ontzettend veel mooie landschappen, steden, flora en fauna. Om jou dit prachtige, gevarieerde Zuid-Amerikaanse land te laten zien, hebben wij deze editie van Beyond The Camera toegewijd aan Argentinië.

Het gevarieerde klimaat van Argentinië

Het klimaat van Argentinië gaat van gematigd naar sub-Antarctisch. Niet voor niets vind je er naast veel zon ook pinguïns. Het klimaat is overwegend gematigd en droog in het westen. In het noorden is het subtropisch en in het zuiden vind je het sub-Antarctisch klimaat dat koel en guur is. In het noordoosten is er dan nog een tropisch klimaat, in de bergen een bergklimaat en in het zuiden een woestijnklimaat. Snap je het nog? Mocht je dus houden van warmte, dan kun je naar Argentinië. Hou je van een wat koeler klimaat? Dan is Argentinië ook wat je zoekt. Er is dus werkelijk voor iedereen wat wils.

Van de pampa’s tot het plateau van Patagonië

Wanneer we kijken naar de fysische geografie kan Argentinië worden opgedeeld in drie delen. Eén van deze delen zijn de vruchtbare vlaktes van de pampa’s. Deze vind je in de noordelijke helft van het land. Het is de bron van de agrarische rijkdom. Een ander deel is het licht geaccidenteerde plateau van Patagonië. Deze vind je in de zuidelijke helft van Argentinië tot aan Vuurland. Als derde heb je nog het rotsachtige Andesgebergte. Deze is te vinden langs de westelijke grens met Chili. Argentinië is ook in het bezit van het hoogste punt van heel Zuid-Amerika, namelijk de Aconcagua. Dit punt is maar liefst 6.962 meter hoog. Het laagste punt van het land ligt in de provincie Santa Cruz. Hier ligt een endoreïsch bekken met het diepste punt op 105 meter onder de zeespiegel.

Om al deze variatie en prachtige landschappen van Argentinië nog beter een beeld te kunnen geven, hebben wij hieronder wat prachtige plaatjes voor je op een rijtje gezet. Enjoy!

Credits: Dennis Fidalgo – Unsplash
Credits: Sander Crombach – Unsplash
Credits: Ignacio Aguilar – Unsplash
Argentinië
Credits: Fabien Moline – Unsplash
Credits: Nicolas Taylor – Unsplash
Credits: Ignacio Estevo – Unsplash
Credits: Kulli Kittus – Unsplash
Credits: Rachel Jarboe – Unsplash
Credits: Lucho Renofli – Unsplash
Argentinië
Credits: Sander Crombach – Unsplash

InspiratieMidden- en Zuid-AmerikaTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.