Een toffe vakantie in Frankrijk beleef je in Savoie Mont Blanc

door


De winter is nog volop aanwezig, maar toch begint de zomer bij ons al een beetje te kriebelen. Veel mensen zijn zich al aan het oriënteren op de mogelijkheden voor een gave zomervakantie. En dan natuurlijk niet zomaar een zomervakantie. Een vakantie in de bergen draait namelijk steeds meer om beleving. Een dagje hiken is top. Maar een vakantie is nog beter als je het hiken kunt combineren met andere outdoor activiteiten. Uit ervaring kunnen we je vertellen dat een van de regio’s, waar je een hele toffe vakantie kunt beleven, de Franse regio Savoie Mont Blanc is. Check bijvoorbeeld deze opties eens.

Een gave vakantie in Savoie Mont Blanc

avontuurlijke vakantie

Parapente met uitzicht op de Mont Blanc

In de bergen hangen ze regelmatig in de lucht: paragliders. Of zoals je in Frankrijk zeggen: parapenters. Uitgerust met een grote parachute, ren je van een hoge berg af om vervolgens door de lucht weer naar beneden te zweven. Een van de locaties waar je kunt parapente is Plaine Joux, vlakbij Passy en Chamonix. Je vliegt tussen de bergen, over bomen, grasvelden, huizen en wegen. Het is allemaal even prachtig. Maar het allermooiste en tofste aan deze locatie, is dat je vol zicht hebt op dé berg van Frankrijk. De Mont Blanc.

Via Ferrata Roc du Vent

Via Ferrata in Beaufortain

Via Ferrata is hot! Net als klimmen en boulderen overigens. Deze drie sporten zijn varianten van elkaar, maar allemaal net even anders. Via Ferrata is Italiaans voor ‘ijzeren weg’. En dat is dan ook meteen wat het is. Een trail of parcours dat langs, tegen en over een berg loopt, waarbij je je zekert aan een stalen kabel. Onderweg kom je regelmatig metalen traptreden, beugels en pinnen tegen, die je helpen om naar boven of beneden te klauteren. Een aanrader is de Via Ferrata track Roc du Vent in de Beaufortain regio. Iedereen is vrij om zelf de Via Ferrata te doen, zolang je de juiste uitrusting hebt. Is het je eerste keer, dan raden wij je aan om een gids in te schakelen die je op weg helpt en je vooral ook weer veilig beneden brengt.

avontuurlijke vakantie

Speleologie in Parc des Bauges

Speleo-wat?! Speleologie combineert sport met wetenschap en dat dan in een grot. In die grot bestudeer je de flora en fauna, maar ook stalactieten, stalagmieten, gesteentelagen, etc. Terwijl je dat aan het doen bent, kruip, klim en zwem je door de grot heen. Soms ga je zo diep, dat je uren onderweg bent. Het is er pikkedonker, koud en vaak een gigantisch doolhof. Niet voor watjes dus. En ook zeker niet iets om zonder gids te doen! Je kunt op veel locaties in Frankrijk aan speleologie doen. Wij raden La grotte de Prérouge aan, want daar kun je tot de diepste kloof van heel de Savoie komen.

Savoie Mont Blanc

Ook gaaf!

Wil je jouw toffe vakantie nog even aftoppen met een originele overnachting? Check dan deze twee tips eens: kamperen in een  Portal Edge bij Annecy of slapen in een boomhut bij La Clusaz.

BergenEuropaFrankrijkKlimmenTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.