Bezoek het Banff Mountain Film Festival in Nederland

door

Vanavond gaat de Nederlandse tour van de Banff Mountain Film festival World Tour van start. Het Banff Mountain Film Festival wordt ook wel de Outdoor-Oscars genoemd. Het is het grootste, meest prestigieuze festival voor avonturenfilms. Ook dit jaar bestaat het festival uit acht verschillende documentaires, die allemaal één ding gemeen hebben: het thema. Outdoor mountain adventures. Dus ben je outdoor liefhebber? Dan is dit een top avondje uit! Kijk snel wanneer en waar jij terecht kunt voor jouw portie outdoor movies.

Dit is wat je kunt verwachten

Twee uur lang wordt je ondergedompeld in avonturenfilms die onder andere zorgen voor klamme handjes bij het bergbeklimmen in de Polynesische jungle, klotsende oksels bij het avontuur van vier vrouwen die de Atlantische Oceaan overroeien en je meevoeren op een mountainbiketrip in de schrale woestijn van Nevada. Ook de andere films nemen je mee naar ruige omgevingen voor de meest indrukwekkende expedities, culturen en extreme sporten. Nieuw dit jaar is dat de films allemaal in het Nederlands worden ondertiteld. Bovendien zijn er naast de filmvertoningen ook nog podiumanimaties, ontmoetingen en tentoonstellingen.

Banff Mountain Film Festival

Het Banff Mountain Film Festival wordt al sinds 1976 georganiseerd. Ieder jaar in november is het dorpje Banff (Alberta), gelegen in de Canadese Rocky Mountains, toneel van het festival. Na afloop gaan de aller beste (internationale) films op wereldtournee. Het resultaat is dat 750.000 bezoekers, verspreid over 39 landen de films bewonderen.

Agenda

5 april 2017, Eindhoven
6 april 2017, Enschede
7 april 2017, Utrecht
8 april 2017, Amsterdam
9 april 2017, Rotterdam
10 april 2017, Den Haag
11 april 2017, Deventer

Banff Amsterdam op 8 april is inmiddels uitverkocht, maar voor de andere steden kun je nog tickets kopen.
Bonus: breng je een bezoek aan het Banff Mountain Film Festival in Nederland, dan ontvang je een kortingsvoucher van Bever ter waarde van €12,- (bij besteding van minimaal € 100,-).

EntertainmentEventkalenderTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel