‘Beleef de Lente’ geeft ons een kijkje in het vogelbroedseizoen

door

Oké, oké, officieel moeten we nog even wachten tot 20 maart voordat de (astrologische) lente echt van start gaat, maar met het heerlijke zonnetje van de afgelopen tijd, voelen wij de lentekriebels al. Eén van de mooie dingen van de lente zijn toch wel alle dieren die geboren worden. De lammetjes in de wei, de kleine pluizige eendjes in het water, wij zijn er gek op. Ook het vogelbroedseizoen is weer van start. ‘Beleef de Lente’, een initiatief van de Vogelbescherming, laat ons ook dit jaar weer meekijken met de livestreams van verschillende vogelsoorten in hun broedseizoen.

Beleef de Lente

Nestjes bouwen, broedende vogels en pasgeboren kuikentjes, dat is wat de komende tijd te zien is via de livestreams van ‘Beleef de Lente’. Al meer dan tien jaar lang zet de vogelbescherming zijn camera’s tussen 1 maart en 1 juli aan, om de vogels te bewonderen in het broedseizoen. Je kunt ze op die manier volgen totdat de kuikens uitvliegen. Over heel de wereld worden de vogels jaar in, jaar uit, door miljoenen liefhebbers bewonderd. Naast dat het gewoon heel leuk is om eens binnen te gluren om te zien wat er nu in een nestje gebeurt, gebruikt de vogelbescherming de beelden van ‘Beleef de Lente’ ook voor onderzoek naar de vogels. Win-win dus.

Beleef de Lente 2
Credits: Zdenek Machacek – Unsplash

Wachten wordt beloond

Verwacht niet dat er elk moment van de dag iets spannends gebeurt op de livebeelden van ‘Beleef de Lente’. Nee, de livebeelden zijn geschikt voor de geduldige observeerder. Als je lang genoeg wacht, of net op het goede moment kijkt, heb jij de kans om de natuur op zijn puurst van dichtbij mee te maken. Maak je nou een leuk of mooi moment mee? Dan kun je dit opsturen op de website van ‘Beleef de Lente’ en wordt jouw filmpje misschien wel gedeeld.

Beleef de Lente koolmees
Credits: Elijah Macleod – Unsplash

Staat Beleef de Lente bij jou al aan?

Zet je de livestream van ‘Beleef de Lente’ aan, dan kun je onder andere genieten van de verschillende soort uilen, ooievaars, valken, merels en zeearenden. Heb je het geduld niet om te wachten totdat er iets gebeurt, dan zijn er een hele hoop leuke filmpjes te bekijken die kijkers hebben ingestuurd tijdens het kijken van de livestreams. Zoals dit filmpje van een nieuwsgierige steenuil die de camera graag van dichterbij wil bekijken. Ga jij na het lezen van dit artikel de livestream aanzetten?

EventkalenderNieuwsTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.