Credits: Lucija Ros - Unsplash

Beste cadeaus voor reizigers

door


We kennen allemaal wel een reislustig type. Iemand die het liefst zo vaak mogelijk de koffers pakt en een nieuwe bestemming verkent. Is hij of zij jarig, of is er een andere reden om hem of haar een cadeau te geven? Komt dat even goed uit: er zijn een heleboel leuke cadeaus voor reizigers te vinden. Dit zijn de beste tips.

Cadeautips:

Koffer of tas

Een koffer of tas is eigenlijk wel het meest praktische cadeau dat je aan een reiziger kunt geven. Misschien heb je hem of haar laatst eens horen zeggen dat de koffer bijna stuk gaat en er een nieuwe nodig is. Of wellicht weet je of er nog een bepaalde tas ontbreekt aan de collectie. Denk ook eens aan goede rugzakken, want die heb je als reiziger eigenlijk nooit genoeg. Stevige, grote rugzakken zijn namelijk ideaal voor onderweg, of het nu om een backpack of een kleinere rugtas gaat.

Fjallraven Tree-Kanken

Fotolijstje

Zelfs de meest reislustige types missen af en toe heus het thuisfront. Van flinke heimwee is er misschien niet zo snel sprake, maar even aan thuis terugdenken hoort er zeker bij. Het is leuk om een fotolijstje te geven, waar je optioneel zelf al een gezellige foto in stopt. Een klein, dun lijstje past sowieso in de koffer – en kan er altijd bij worden gepakt om even de herinneringen aan thuis op te halen. Een mooi gebaar. Eenmaal thuis kan het lijstje ook gevuld worden met de mooiste vakantiefoto.

Hangmat

Een hangmat is ideaal om mee te nemen op reis. Het doek is namelijk lichtgewicht en opvouwbaar. Verder kan een hangmat vaak worden gebruikt: er zijn alleen maar een paar bomen voor nodig. Een leuk cadeau is het dus zeker. Goed geschikt voor ontspannen momentjes op de plek van bestemming, aan het strand of in het bos bijvoorbeeld. Dat is genieten geblazen.

Speaker

Het is leuk om onderweg muziek te kunnen luisteren. Geef daarom een kleine speaker cadeau, die draadloos is. Kwalitatieve speakers zijn er tegenwoordig ook in een miniformaat te vinden, speciaal bedoeld om mee te nemen op pad, naar het strand of in de auto. Het is een feest om altijd de favoriete tunes te kunnen draaien.

Spelletje

Het is fijn om de tijd te kunnen doden tijdens de reis. Daarom is een spelletje een goed cadeau. Kies voor de reiseditie van een spel, zodat het eenvoudig in de tas kan worden gestopt. En als de optie er is, kun je het best voor de Engelstalige versie gaan. Grote kans namelijk dat er internationale vrienden worden gemaakt tijdens de reis, die ook mee willen doen met het spel.

Packing cubes

We sluiten af met een praktische tip: geef packing cubes als presentje. Dit zijn opbergtassen in bepaalde formaten, die samen precies in een koffer of backpack kunnen worden gestopt. Het maakt het organiseren van de benodigdheden een stuk eenvoudiger. Zo wordt het dus minder snel een rommeltje in de tas. Wel zo prettig, met name bij een lange reis.

InspiratieKeuzehulpenTheOutdoors.nlToplijsten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.