Dit zijn de beste outdoor films van Disneyplus

door

Na Netflix en Videoland heeft ook Disney nu zijn eigen streamingsdienst, Disneyplus. Hier vind je alle nostalgische Disneyfilms en alle epische Marvel films. Dat is niet het enige, want dankzij National Geographic vind je ook menig natuurfilms op de streamingsdienst. Heb jij een abonnement op Disneyplus? Dan zijn dit de outdoor films die je zeker moet checken!

Disneyplus x National Geographic

De natuurliefhebbers sprongen een gat in de lucht met de opkomst van de nieuwe streamingsdienst. National Geographic is namelijk onderdeel van Disney en dat betekent dat er een hoop prachtige natuurfilms beschikbaar zijn gesteld op het nieuwe platform. Disneyplus is dus niet alleen een interessant platform voor de Disney en Marvel fans, maar ook voor de outdoor fanaten. Omdat we bij The Hike niet genoeg kunnen krijgen van de prachtige outdoor films hebben we de beste van Disneyplus op een rijtje gezet!

Disneyplus vogels

The Flood (2018)

De eerste film uit dit lijstje heet ‘The Flood’. Het verhaal speelt zich af in de grootste woestijn van Zuid-Afrika. Hier ligt de Okavango-delta in Botswana, één van de meest diverse habitats op aarde. Elk jaar ondergaat het een epische transformatie waarbij woestijn een waterwonderland wordt. Voor velen is het overstromingswater een levensader, voor anderen brengt het uitdagingen met zich mee. Maar één ding is zeker, ieders leven wordt geregeerd door het pulseren van de grote overstromingen in Afrika.

Jane (2017)

In deze documentaire vertelt regisseur Brett Morgen het verhaal van Jane, een vrouw wiens chimpanseeonderzoek een revolutie teweegbracht in de natuurlijke wereld. Het verhaal is gebaseerd op meer dan 100 uur aan nooit eerder vertoond archiefmateriaal. Jane Goodall werd één van ’s werelds meest bewonderde natuurbeschermers.

Free Solo (2018)

De volgende documentaire heeft al vaker in onze film inspiratie artikelen gestaan. Heb jij Free Solo nog niet gezien? Dan wordt het echt tijd om eraan te geloven. Deze outdoor film gaat over Alex Honnold die probeert de eerste persoon te worden die ooit, solo en ongezekerd, El Capitan beklimt. Spanning en sensatie gegarandeerd!

Sea of Hope: America’s Underwater Treasures (2017)

Om de honderdste verjaardag van het Amerikaanse nationale parkensysteem te herdenken, wil oceanograaf Sylvia Earle een nieuwe generatie inspireren om de oceaanrijken te beschermen. Met de hulp van Nat Geo-fotograaf Brian Skerry verkennen Sylvia en een toegewijde groep mariene natuurbeschermers de blauwe diepten en beginnen aan een ecologische zoektocht van een jaar.

Tree Climbing Lions (2018)

‘Tree Climbing Lions’ speelt zich af in het hart van Oeganda. Het gaat over de leeuwen die er een groot deel van hun leven in bomen doorbrengen. Dit is een zeldzaam en mysterieus gedrag dat op weinig andere plaatsen in Afrika wordt gezien. Grote kattenbioloog Alexander Braczkowski gaat op zoek naar deze leeuwen. Zijn reis neemt een onverwachte, emotionele wending.

Into The Canyon (2019)

‘Into The Canyon’ gaat over Amerika’s heiligste landschappen. In 2016 doorkruisten filmmaker/fotograaf Pete McBride en schrijver Kevin Fedarko te voet de Grand Canyon. Een prestatie waar vele avonturiers tientallen jaren voor nodig hebben. Hun zoektocht was meer dan een uithoudingsvermogenstest, het was ook een manier om de aandacht te vestigen op de ongekende bedreigingen waarmee de Canyon wordt geconfronteerd.

Planet Of The Birds (2018)

Alle vogelliefhebbers zijn bij deze film aan het juiste adres. In deze film duik je namelijk in de wereld van de vogels. Van de Noordpool tot afgelegen eilanden, ze kunnen bijna overal leven. Hoe gedijen deze veerkrachtige dieren in zulke verschillende omgevingen? Tijdens deze wereldwijde tour door de vogelwereld leer je deze nomaden van de lucht kennen.

Disneyplus film Planet of the birds

Giants Of The Deep Blue (2018)

In deze Disneyplus film duik je onder de oppervlakte van de oceaan voor een buitengewone kijk-en-luister naar majestueuze en fascinerende walvissen en dolfijnen. Terwijl we hun sociale gedrag en jachtstrategieën onderzoeken, en kijken wat er kan worden gedaan om de oceanen van de wereld te laten roeren met deze Giants of The Deep Blue.

Giants of the Deep blue

Kingdom of the Apes: Battle Lines (2017)

Last but not least in deze lijst met beste Disneyplus films is ‘Kingdom of the Apes’. De mensapen zijn fascinerende en intelligente dieren die veel kwaliteiten delen met mensen. Met het baanbrekende onderzoek van primatoloog Jane Goodall, gaan we dieper in op de complexe soorten om hun cultuur en persoonlijkheden te onthullen. Kingdom of the Apes verkent de levensverhalen van deze machtige wezens en hun strijd om dominantie binnen hun clans.

Disneyplus Kingdom of the apes

EntertainmentTheOutdoors.nlToplijsten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel