Deze ski apps maken jouw wintersport nog mooier

door

De smartphone is natuurlijk niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. En zo ook de apps die erbij horen. Whatsapp, Instagram, YouTube, Flitsmeister, Komoot, Funda en noem het maar op. De startschermen staan vol met applicaties. Maar welke apps gebruik je op wintersport? Daarom hebben we een lijstje gemaakt met de beste ski apps, zodat jij niet onnodig onhandige apps hoeft te downloaden.

Dit zijn de beste ski apps

Er zijn natuurlijk tal van ski apps te vinden in de appstore. Maar welke gebruik je nu voor het weer, de sneeuwhoogte, hoeveel kilometers je hebt afgelegd en voor veiligheid? Naast het feit dat ski apps leuk zijn, is het vaak ook nuttig en draagt het bij aan meer veiligheid. De onderstaande apps hebben we zelf uitgebreid getest en zijn onze favorieten. Je kan ze eenvoudig downloaden op jouw Apple iPhone. Missen we nog een app, laat het ons dan weten in de reacties onder het artikel.

Haal alles uit jouw skiapps met de nieuwste iPhone

Apple iPhones worden steeds sneller, technischer en hebben meer functies. En dat is mooi en handig, wat zo kan je er steeds meer mee. Even je pistekilometers uitrekenen op basis van je gps, jouw foto’s pinpointen met de juiste locatie, jouw exacte locatie checken op een interactieve pistemap of gewoon snel navigeren naar het lekkerste lunchtentje. Met de razendsnelle nieuwe iPhone 15 ben je uiteraard helemaal klaar voor het nieuwe wintersportseizoen. Een grotere batterijcapaciteit, snellere chip en nóg betere camera, maken wintersport echt een feestje. Want met de nieuwe periscooplens, kan je nog meer inzoomen en de vetste actiefoto’s maken. En eindelijk komt het merk ook met een USB-C oplaadpoort, zodat je nooit meer hoeft te zoeken naar de juiste kabels. Maar terug naar de ski apps.

Dit zijn de beste ski apps voor op jouw iPhone

Google Maps

Het is misschien een open deur en een app die je sowieso móet hebben, maar ook op wintersport is de Google Maps-app onmisbaar. Sterker nog, het is waarschijnlijk de app die we het meteen gebruiken op wintersport. Hoort hij daarom in het lijstje van beste ski apps? Wij vinden van wel, want Google Maps navigeert ons eenvoudig naar de wintersportbestemming en geeft alls POI’s onderweg en in jouw wintersportplaats aan. Even zoeken waar de benzine het goedkoopste in Oostenrijk is? Check. Welke bakker zit er het dichtste in de buurt? Check. En tegenwoordig kan je zelfs zien waar er skiliften en pistes lopen. Pro tip: sla alle tips en favorieten op, zodat je die snel weer terug kan vinden.

Ski apps Google Maps

FATMAP

Oké, de open deuren zijn ingetrapt, dus gaan we iets dieper in de ‘echte’ ski en wintersport apps. FATMAP (by Strava) is gemaakt voor alle outdoorliefhebbers. Sinds 2014 wordt deze app aangeboden en was het toen al revolutionair met de zogenaamde 3D kaarten. Je kan skigebieden, maar ook wandelkaarten eenvoudig in 3D bekijken. Zo weet je precies hoe een afdaling loopt en waar op de berg het zich bevindt. Ook off-piste liefhebbers hebben zo meer inzicht in het gebied, lawinegevaar en de freeride-mogelijkheden. Ben je nieuw in het gebied? Dan kan je checken welke tips en pistes de lokale experts aanbevelen.

ski apps FATMAP by Strava
Foto: FATMAP

Bergfex Ski

Bergfex is waarschijnlijk een van de ski apps die je moet hebben. Letterlijk alles van een gebied staat hierin. Zo ben je meteen op de hoogte van het weer, de weersverwachting en de sneeuwhoogte. Ook kan je snel even een webcam checken om te zien hoe de condities ergens zijn. Ben je de skikaart vergeten mee te nemen of wil je geen geprinte versie meer, dan staat er standaard een pistekaart in de app. En je kan real-time zien welke liften en pistes er geopend of gesloten zijn. Heb je nog meer nodig?

Skitracks

Skitracks is een van de beste ski apps om jouw ski- of snowboardafdalingen te tracken. Je zet de app aan op jouw smartphone of -watch en kan aan het einde van de dag eenvoudig jouw statistieken zien. Hoe hard ben je gegaan, hoeveel liften heb je genomen, het aantal hoogtemeters en nog veel meer. Let er wel op dat de batterij van jouw smartphone dit niet altijd even leuk vindt.

Skiline

Geen interesse om jouw gehele afdalingen en snelheden te tracken? Dan is Skiline een van de ski apps die je moet hebben. Op basis van jouw skipas kan je eenvoudig zien welke liften je hebt genomen en op welke tijden. Op basis daarvan kan je aan het einde van de dag goed zien waar je bent geweest en hoe lang je erover gedaan hebt. Vaak kan je in skigebieden ook op bepaalde pistes een video of foto’s laten maken, die je eenvoudig hierin terug kan vinden.

Hoe gebruik je de ski apps?

Elke app heeft zijn eigen functie en opties, dus je ontkomt er niet aan om het via verschillende ski apps te doen. Let er wel op dat deze apps allemaal GPS en data verbruiken. Zorg dus voor een volle batterij en een ruime databundel. En hou de FIS Piste regels in acht. Het is natuurlijk niet veilig om zomaar overal foto’s en video’s te maken.

AccessoiresTheOutdoors.nlWintersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel