Komoot Premium: alle voordelen op een rijtje

door

Komoot neemt als dé outdoor navigatie app de wereld van het buitensporten steeds verder over. Je hoort meer en meer mensen die de app ook gebruiken. En ook wij worden steeds vaker gevraagd of we bepaalde routes in Komoot hebben of via Komoot op The Hike kunnen laten zien. Daarom proberen we vrijwel alle routes die we hebben gedaan, of nog gaan doen in Komoot in te laden. Wel zo easy toch? Wij gebruiken Komoot Premium. Komoot Premium gaat net even the next level en is daarom de ‘investering’ meer dan waard. Maar is dat ook voor jou? We sommen de voordelen voor je op!

Wat is Komoot Premium?

Komoot Premium is een lidmaatschap op de outdoor navigatie app Komoot, die net dat beetje extra biedt. De ‘standaard’ Komoot app is uiteraard al zeer uitgebreid, met (gesproken) navigatie, altijd up-to-date en offline beschikbare kaarten en een functionaliteit op alle apparaten (computer, smartphone en GPS). Maar mochten jouw avonturen net iets verder gaan, dan is een Komoot Premium account de aankoop voor jou. Zo bevat Komoot Premium standaard het wereldpakket en heb je specifieke kaarten op basis van jouw activiteit. Maar er is meer. Veel meer.

Komoot app wandelroutes

De grote voordelen

Ga je voor een trip die langer is dan één dag? Dan kan je super easy een meerdaagse trip plannen. Weet je nog niet waar te overnachten, Komoot Premium helpt je een handje met voorstellen voor overnachtingsplekken. Van hotels en hostels tot berghutten. Daarnaast wordt de route zo opgeknipt, zodat jij nooit te ver op één dag hoeft te lopen of fietsen. Daarnaast heb je met Komoot Premium verschillende kaarten. Een kaart speciaal voor bergwandelen, maar ook voor fietsers of mountainbikers. Zo kan je jouw trip tot in de puntjes uitwerken en checken hoe het terrein is dat je tegen kan komen.

Vele wegen leiden naar

Wat wij zelf een van de grootste voordelen van Komoot Premium vinden, is dat je bij de wandelkaarten kan zien waar er routes lopen. Zo zie je heel eenvoudig waar bijvoorbeeld het Pieterpad of een andere LAW in Nederland ligt. Maar naast regionale en landelijke wandel- en fietspaden, staan er ook fietsknooppunten, de Zwitserse moeilijkheidsgradaties voor wandelingen, mountainbike routes en single trail gradaties in. Zo kom je zeker niet meer voor verrassingen. Een route plannen gaat je dus meer helpen, want zo weet je dus precies of een trail wel voor jou geschikt is en of je bijvoorbeeld tijdens een hike niet zomaar op een klettersteig terecht komt.

Extra bonus

Maar er is meer. Veel meer. Zo kan je eenvoudig eigen collecties maken. Handig om bepaalde hikes of fietstochten te bundelen. Maak een collectie zoals jij dat handig vindt. Bijvoorbeeld op regio, lengte of juist om diverse wandelingen aan elkaar te knopen. Check ook zeker onze The Hike collecties op Komoot en volg ons.

Slecht weer bestaat niet voor Komoot Premium leden

Nog een paar toffe features in het Premium lidmaatschap zijn het weerbericht, een reisverzekering en korting bij verschillende partners. Laten we beginnen bij de weersverwachting. Komoot Premium geeft je bijna letterlijk een accuraat weerbericht per voetstap. Zo weet je precies waar het weer eventueel omslaat, hoe laat het donker wordt en waar de wind vandaan komt. Het spreekwoord ‘slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding’ is verleden tijd. Slecht weer bestaat wel, maar met Komoot Premium ben je er helemaal klaar voor.

De investering in Komoot Premium

Een Komoot account aanmaken is uiteraard gratis. Vervolgens kan je jouw lidmaatschap ook Premium maken. Dit kost je € 59,99 per jaar. Voor dit bedrag heb je dus alle Komoot Premium features, plus de wereldkaart die je anders los moet kopen. Super handig als je vaak in the outdoors te vinden bent. En zo plan je dus overal een makkelijke wandeling, ontdek je rondom jouw huis te tofste routes en laat je je lekker inspireren in de inspiratie-feed.

Geen Komoot Premium, wel alle regio’s in de app

Mocht je het Premium lidmaatschap nou net iets te duur vinden, of niet alle functionaliteiten gebruiken, dan is er ook nog een andere optie. In dat geval kan je ook extra kaarten kopen. Standaard krijg je van Komoot één gratis regio. Handig voor als je geregeld in jouw omgeving wandelt, fietst of mountainbiket. Maar ga je geregeld uit jouw regio, dan kan je extra kaarten kopen. Voor een eenmalig bedrag, blijven de kaarten voor altijd beschikbaar in jouw account. Zo heb je de keuze uit een enkele regio, een regiopakket en een wereldpakket. Of vergelijk alle Komoot regio’s en het Komoot Premium lidmaatschap hier.

Komoot Premium lidmaatschap
AccessoiresKeuzehulpenReviewsTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

2 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.