Het grote, prachtige Canada vastgelegd in de mooiste foto’s | Beyond The Camera #14

door
Er zijn zoveel waanzinnige plaatsen in de wereld, veel daarvan zijn nog onontdekt en bij anderen heb je simpelweg geen weet van de schoonheid. Sommige van deze parels verdienen écht meer aandacht. Daarom laten wij de schoonheid zien door middel van de mooiste foto’s! Bij deze onze rubriek op vrijdag: Beyond the camera. Deze keer de mooiste foto’s van het één na grootste land ter wereld; Canada. Vorige edities: Curaçao, Mount EverestIJslandIerlandSchotlandGroenlandZuid-TirolDe Faeröer eilandenAlaskaHet WaddengebiedZweden en Patagonië

In deze editie van Beyond The Camera nemen we je mee naar het noorden van Amerika; Canada. Verwonder je over het grote, gevarieerde en prachtige land met deze foto’s!

Canada, het één na grootste land ter wereld

Canada is een groot land, dat zien we allemaal als we op de wereldkaart kijken. Maar het is niet zomaar groot, het is het één na grootste land ter wereld! Op nummer één staat de Russische Federatie, maar met 9.984.670 km2 aan oppervlakte komt Canada op een indrukwekkende tweede plek. Het land bedraagt het overgrote deel van Noord-Amerika en rijkt zelfs tot ver boven de poolcirkel. De meest zuidelijke stad van Canada, Windsor, ligt op dezelfde breedtegraad als Barcelona. Zo heb je een beetje een beeld van hoe groot Canada wel niet is!

Een zeer gevarieerd klimaat

Aangezien Canada een groot land is, is het logisch dat het klimaat niet overal hetzelfde is. Grote delen van Canada hebben een toendraklimaat. In het noorden en op de prairies duiken de temperaturen regelmatig onder de -40 graden Celsius! Enorm koud dus! Dit brengt prachtige plaatjes met zich mee. Als je niet zo van de koude rillingen, bevroren tenen en frisse winden bent moet je in de kustgebieden in Brits-Columbia zijn. Hier zijn de winters veel milder, maar ook regenachtiger.

De zomers zijn in grote delen van Canada verrassend warm en vaak vochtig. Er bevindt zich zelfs een klein woestijngebied in de wijnstreek Okanagan. Een ander klimaat dat voorkomt is het semi-aride klimaat. Hiervoor moet je zijn in zuidelijk Alberta, in de schaduw van de Rocky Mountains.

De onaangetaste Canadese natuur

Canada is zeer dunbevolkt. Hierdoor zijn veel natuurgebieden onaangetast gebleven door menselijk ingrijpen. Canada doet ook zijn best om zoveel mogelijk natuurgebieden onaangetast te laten. Het land kent namelijk veel beschermde Provinciale en Nationale Parken. Daarnaast is er het CBCN; het Canadian Botanical Conservation Network. Dit is een netwerk dat zich bezighoudt met het behoud van wilde habitats, zeldzame en bedreigde inheemse plantensoorten en ecosystemen.

Canada
Canada
Canada
Canada
Canada
CanadaInspiratieNoord-AmerikaTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.