Iran is een hidden treasure | Beyond The Camera #16

door
Er zijn zoveel waanzinnige plaatsen in de wereld, veel daarvan zijn nog onontdekt en bij anderen heb je simpelweg geen weet van de schoonheid. Sommige van deze parels verdienen écht meer aandacht. Daarom laten wij de schoonheid zien door middel van de mooiste foto’s! Bij deze onze rubriek op vrijdag: Beyond the camera. Iran is een Hidden treasure. Vorige edities: Zuid-AfrikaCanadaCuraçaoMount EverestIJslandIerlandSchotlandGroenlandZuid-TirolDe Faeröer eilandenAlaskaHet WaddengebiedZweden en Patagonië

Iran

Iran, vroeger Perzië en officieel de Islamitische Republiek Iran, is een land gelegen in West-Azië. Aan de westkant grenst het met Turkije en Irak en aan de oostkant met Turkmenistan en Afghanistan. Met de Perzische Golf en de Golf van Oman in het zuiden en de Kaspische Zee aan de noordzijde. Het land telde in 2020 maar liefst 84.923.314 inwoners, waarvan 10 miljoen mensen in Teheran wonen. Dit is de hoofdstad en tevens de grootste stad van het land. Iran wordt gezien als een multiculturele natie, omdat het bestaat uit verschillende etnische taalgroepen. De officiële en meest gesproken taal is Perzisch.

Wat Iran zo bijzonder maakt

Het is een land waar je de ene dag kan genieten van de zee en de volgende dag van uitgestrekte woestijnen en besneeuwde bergtoppen. Naast een prachtige natuur heeft Iran een eeuwenoude cultuur en een interessante historie. Door een indrukwekkende architectuur weet je soms niet waar je moet kijken. Je vindt door het hele land rijk versierde moskeeën. De ene nog mooier dan de ander.

Ook de mensen zijn enorm vriendelijk en gastvrij. Als reiziger word je met open armen ontvangen. Ze helpen je graag en zijn benieuwd je verhaal. Het uitgenodigd worden voor een kopje thee is een teken van gastvrijheid en absoluut een aanbod dat je niet wilt afstaan. Op deze manier proef je de cultuur nog beter en bovenal is het een ervaring om nooit te vergeten.

Hoewel Iran een bestemming is waar je niet meteen aan denkt, is en blijft het wel een heel bijzonder land. Met veel natuur, prachtige gebouwen en een onwijs warme cultuur is een bezoek aan dit land een unieke ervaring.

Check de prachtige plaatjes van Iran hieronder.
Een eerdere Beyond The Camera gemist? Klik hier.

Credits: Hossein Amiri – Unsplash
Credits: Hasan Almasi – Unsplash
Credits: Sadeq Mousavi – Unsplash
Iran
Credits: Shahab Zolfaghari – Unsplash
Iran
Credits: Alireza Zarafshani – Unsplash
Iran
Credits: Steven Su – Unsplash
Credits: Mohammad Alizade – Unsplash
Iran
Credits: Omid Armin – Unsplash
Credits: Steven Su – Unsplash
Credits: Alireza Afkar – Unsplash
Credits: Hasan Almasi – Unsplash
Credits: Majid Hajiloo – Unsplash
Credits: Ghulam Mustafa – Unsplash
Iran
Credits: Faruk Kaymak – Unsplash
Iran
Credits: Sadeq Mousavi – Unsplash
Credits: Mehrshad Rajabi – Unsplash

AziëInspiratieTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

2 reacties. Reactie plaatsen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.