Boeken over avonturiers die hun dromen najagen | The Outdoors Indoors #8

door
Heel graag meer outdoor kennis en inspiratie willen opdoen, maar niet zo goed weten hoe en waar? Wij zetten de beste boeken, films, series, podcasts en Clubhouse clubs voor je op een rij. Kijk welke boeken jij het beste kan kopen voor de mooiste reizen, welke films je wil zien om het avontuur-gevoel in huis te halen en welke inspirerende podcasts favoriet zijn om te luisteren. Voorgaande edities: top 10 boeken travel-bucketlisttop 5 Netflix natuurfilms10 Nederlandse reispodcasts6 docu’s over mens vs natuur5 boeken om duurzamer te leven10 Engelse reispodcasts, 5 reisseries.

Boeken over mensen die alles omgooiden om hun dromen na te jagen

Fulltime avonturier – Tamar Valkenier

Tamar Valkenier, tot zes jaar geleden recherchepsycholoog en sterrenchef. Nu gaat ze door het leven als fulltime avonturier. Iets waarvan wij allemaal stiekem een beetje dromen. 365 dagen per jaar op reis zijn. De mooiste en meest unieke ervaringen opdoen. In dit boek lees je het verhaal van Tamar en haar weg naar ultieme vrijheid. Ze neemt je mee door haar hele reis, tot nu toe, en deelt alles wat zij heeft meegemaakt. Een erg inspirerend maar ook persoonlijk boek. Echt een aanrader dus.

Mijn leven in de wildernis – Miriam Lancewood

In dit boek vertelt Miriam Lancewood over haar leven in de wildernis. Niet in de Achterhoek waar ze eerst woonde, maar in Nieuw-Zeeland. Samen met haar man Peter leeft ze zonder enige vorm van luxe, ver van de bewoonde wereld af. Het boek gaat over het durven zetten van deze stap, de keuzes die erbij horen en het vinden van geluk. Leuk weetje, Miriam is samen met Tamar (Fulltime Avonturier) helemaal back-to-nature gegaan in Nieuw-Zeeland, waarbij zelfs Floortje Dessing op bezoek is geweest.

Liefde in de wildernis – Miriam Lancewood

Ook dit boek is van Miriam Lancewood. Na de bestseller, die wij hierboven beschreven hebben, is er een vervolg gekomen. Dit boek gaat over het leven als een nomade. Samen met haar man Peter heeft ze twee jaar lang rondgetrokken in de bossen van Europa en langs de kustlijn van Turkije. Een leven zonder zekerheid, maar boordevol liefde, overleven en zelfontdekking. Helaas krijgt overleven in dit boek een andere betekenis dan gedacht. Haar man Peter wordt ernstig ziek. Miriam vertelt in dit boek openhartig wat zij in dit avontuur denkt en heeft gevoeld.

Boeken reis
Photo by Erin Hervey on Unsplash

Reis door de grote leegte – Bart de Haas

Het leven in de wildernis is als een onbezorgd bestaan voor Bart de Haas. De mens kan al gelukkig zijn met alleen de basisbehoeften, zoals water, voedsel, lucht en bescherming. Wat heb je nog meer nodig? Een rugzak om de spullen in te doen, slaapzak voor het slapen en andere spullen die nodig zijn om ergens te overnachten. Bart leerde in alle solotochten die hij deed, met steeds minder uitrusting te leven. Op een dag raakte hij alles kwijt. Waar het begon met een gebrek aan de spullen die hij kwijt was, werd het daarna een zoektocht. In plaats van een tocht naar de bewoonde wereld, werd het er eentje door het aardse paradijs. Het volledig op zichzelf en de natuur aangewezen zijn, zorgt ervoor dat hij tot een besef komt. Met niets kan je gelukkiger zijn dan met iets. Dit boek neemt je mee door deze tweestrijd; terug naar de hectische wereld of het blijven in dit paradijs.

Alleen – Tim Voors

Een vader die zijn gezin achterlaat om zes maanden lang te gaan lopen? Tim Voors heeft deze uitdaging aangegrepen. Helemaal alleen heeft hij de 4286 kilometer lange Pacific Crest Trail gelopen. Van Mexico naar Canada. Gedurende deze tocht krijgt Tim te maken met intense angst, ervaart hij pijn die hem voldoening kan geven en wordt het uiteindelijk leeg in zijn hoofd. Hij vertelt in het boek over de fysieke, mentale en spirituele fases die hij doorloopt op deze route.

Het bitterzoete paradijs – Iris Hannema

Als vrouw in je eentje de wereld rondreizen? Yes you can. En dat heeft Iris Hannema bewezen. Na een maandenlange reis door Oost-Afrika wil Iris op zoek gaan naar het aardse paradijs. In deze zoektocht beleeft én overleeft ze verschillende avonturen. Al deze avonturen en verhalen beschrijft ze in dit boek. Over bijvoorbeeld het tegenkomen van jezelf en hopelijk uiteindelijk het vinden van het paradijs…

Boek reizen
Photo by pure julia on Unsplash

Met 50 euro de wereld rond – Christopher Schacht

Van deze titel worden wij Nederlanders al snel blij. Met weinig geld een wereldreis maken? Christopher Schacht ging deze uitdaging aan. Nadat hij op z’n negentiende zijn diploma had binnengehaald besloot hij dit idee om te zetten in actie. Niet alleen zijn backpack gevuld met bagage, maar ook met een dosis vriendelijkheid, flexibiliteit en charme. Je kan namelijk niet zomaar met 50 euro de wereld rond. Zonder op dat moment nog maar iets gepland te hebben, heeft hij vier jaar later 45 landen bezocht en 100.000 kilometer afgelegd. Hij neemt je mee in wat hij meemaakt, maar vertelt je ook wat hij heeft geleerd over het leven, de liefde en over God. Inspirerend en misschien zelfs wel motiverend.

1 jaar, 164 bestemmingen – Carmen Schuurman

De eerste kennismaking met het backpackerswereldje was in het reisbare gebied Zuid-Oost Azië. Carmen Schuurman besloot na deze indrukwekkende reis door te zetten. Met een campervan kilometers maken in Australië en Nieuw-Zeeland. Door de ervaring die ze hier heeft opgedaan in het hebben van vrijheid en het zelfstandig zijn, reist ze door naar Zuid-Amerika. 1 jaar, 164 bestemmingen is een persoonlijk verhaal, dat je laat zien wat er ontstaat wanneer je op jezelf bent aangewezen. Bij zowel geluksmomentjes als bij tegenslagen.

Van het pad af – Karin-Marijke Vis en Coen Wubbels

Van het pad af gaat over een overlandreis naar Zuidoost-Azië. Karin-Marijke en Coen rijden 75.000 kilometer in een oude Land Cruiser en doorkruisen zo in 3,5 jaar tijd 15 landen. Je kunt je voorstellen dat ze prachtige avonturen beleven. Toch is het niet altijd koek en ei. Ze doorkruisen gastvrije en unieke landen, zoals Turkije, Iran, Pakistan, Bhutan en Tibet en ontmoeten de meest prachtige mensen. Aan de andere kant ontkomen ze maar net aan een bomexplosie in India, maar worden ze wel getroffen door malaria. In Laos raken ze de weg kwijt op de oude Ho Chi Minh-route en in Cambodja weten ze zichzelf door een oerwoud te loodsen dat bezaaid ligt met landmijnen. Geen saai avontuur dus.

Boek reizen
Photo by Benigno Hoyuela on Unsplash

EntertainmentTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

1 reactie. Reactie plaatsen

  • Oscar Dekkers
    11 april 2021 18:54

    Mooie site. Wij zijn constant op zoek naar nieuwe avonturen. Over een paar jaar staat onze 3e wereldreis op het programma namelijk. Keep us posted!

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.