De vergeten schoonheid van Bosnië en Herzegovina | Beyond the Camera #20

door

Europa blijft ons verbazen. Deze week in Beyond the Camera nemen we je mee naar het Zuidoosten van Europa waar we het prachtige Bosnië en Herzegovina vinden. Een land met bijzonder mooie en authentieke architectuur, maar ook met een waanzinnige mooie natuur om van te genieten. Bekijk de foto’s en laat je inspireren.

Er zijn zoveel waanzinnige plaatsen in de wereld, veel daarvan zijn nog onontdekt en bij anderen heb je simpelweg geen weet van de schoonheid. Sommige van deze parels verdienen écht meer aandacht. Daarom laten wij de schoonheid zien door middel van de mooiste foto’s! Bij deze onze rubriek op vrijdag: Beyond the camera. Dit keer laten we je het prachtige Bosnië zien. Vorige edities: Zuid-AfrikaCanadaCuraçaoLaplandMount EverestIJslandIerlandSchotlandGroenlandZuid-TirolDe Faeröer eilandenAlaskaHet WaddengebiedZwedenPatagoniëIranDe BiesboschPolen en Mexico.

Bosnië en Herzegovina

Bosnië en Herzegovina is een republiek gelegen in Zuidoost Europa en is onderdeel van de westelijke Balkan. De talen die er worden gesproken zijn: Bosnisch, Servisch en Kroatisch. Voor de mensen die nog niet bekend zijn met de Balkan: dit is een schiereiland dat een gebied aangeeft in het zuidoosten van Europa. De Balkan is vernoemd naar een bergketen in Bulgarije dat door verschillende bevolkingsgroepen, waaronder de Bulgaren en Turken, Balkan wordt genoemd. Wat ook wel bebost gebergte betekent. Okay, genoeg over de Balkan. Terug naar Bosnië en Herzegovina.

Credits: Markus Winkler – Unsplash

Geografie

Vroeger was het land onderdeel van het voormalige Joegoslavië, maar sinds 1992 is het land onafhankelijk. Momenteel bestaat het land enerzijds uit de federatie Bosnië en Herzegovina en anderzijds uit de deelrepubliek Republika Srpska. Daarnaast heeft het land een inwoneraantal van zo’n 3.502.550 op een totale oppervlakte van 51.209 vierkante kilometer. De hoofdstad en tevens de grootste stad is Sarajevo en telt ca. 430.000 inwoners. Verder grenst het land met verschillende landen, waaronder in het nood-oosten met Servië, in het westen met Kroatië en in het zuiden met Montenegro.

Bosnië en Herzegovina
Credits: Jovana Askrabic – Unsplash

Natuur

Het landschap in het noorden bestaat uit mooi en sterk bebost bergland dat kan oplopen tot ca. 1.500 meter hoogte. In het zuiden zijn indrukwekkende kalkgebergten te vinden met een hoogte tot wel 2.000 meter. Daarnaast heeft het grootste deel van het land een landklimaat. Dit zorgt voor warme zomers en strenge winters met veel kou en sneeuwval. Met andere woorden, gedurende de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot zo’n 28 graden. In de winter zakken de temperaturen weer naar zo’n -5 a -10 graden. Ook komen er in Bosnië en Herzegovina regelmatig lichte aardbevingen voor. Gelukkig zorgen deze voor weinig tot geen overlast en/of schade.

We kunnen nog veel meer vertellen over Bosnië en Herzegovina, maar je kunt de schoonheid beter zelf bewonderen in de volgende foto’s.

Credits: Miriam Eh – Unsplash
Credits: Chronis Yan – Unsplash
Landschap in Bosnië en Herzegovina
Credits: Sead Dzambegovic – Unsplash
Credits: Haris Memovic – Unsplash
Skiën in Bosnië en Herzegovina
Credits: Vlado Sestan – Unsplash
Monument in Bosnië en Herzegovina
Credits: Luke Vodell – Unsplash
Architectuur in Bosnië en Herzegovina
Credits: Omar Tursic – Unsplash
Zonsondergang in Bosnië en Herzegovina
Credits: Jasmina Ajkic – Unsplash
Credits: Darcey Beau – Unsplash
Wilde paarden in de landschappen van Bosnië en Herzegovina
Credits: Vladimir Vujeva – Unsplash
Mooi glas in lood plafond in Bosnië en Herzegovina
Credits: Tomica Stojanovikj – Unsplash
Mooi uitzicht over de bergen in Bosnië en Herzegovina
Credits: Jan Antonin Kolar – Unsplash
Watervallen in de natuur van Bosnië en Herzegovina
Credits: Carolina Fuzinato – Unsplash
Credits: Vlado Sestan – Unsplash
Credits: Milana Jovanov – Unsplash
Huizen aan een cliff in Bosnië en Herzegovina
Credtis: Marko Matic – Unsplash
Visser
Credits: Omar Tursic – Unsplash
Bird view over het landschap van Bosnië en Herzegovina
Credits: Tyler Franta – Unsplash
Credits: Vladimir Vujeva – Unsplash

EuropaInspiratieTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.