In de ban van Buron de Bâne

door

Soms kom je uit bij een hidden gem die je eigenlijk liever niet met anderen wilt delen. Omdat je bang bent dat te veel mensen de plek ontdekken en je hem dan niet meer voor jezelf hebt. Le Buron de Bâne, gelegen in de vulkanische Cantal regio, is zo’n hotspot. Aan de andere kant zijn we zo enthousiast over deze plek dat we het ook heel leuk vinden om hem met jou te delen. Maar zullen we dan wel afspreken dat we het aan niemand anders doorvertellen?!

Een ware hidden gem

Buron de Bâne is een traditionele herdershut in het Franse Auvergne. De locatie is onderdeel van Auberge des Montagnes Dit hotel en restaurant van de familie Combourieu ligt in het kleine dorpje Pailherols. Op zo’n twee uur lopen van het hotel (7 km, bergop) vind je de voormalige herderswoning van de overgrootouders van de familie. Deze fantastische plek is recent omgetoverd tot een authentiek toevluchtsoord. Een ware hidden gem, gelegen midden in de weilanden op de heuvels van Puy de Bâne.

Buron de Bâne

De locatie bestaat uit vijf items. Het stenen hoofdgebouw met daarin de ruime keuken, grote eettafel en ruime zithoek met open haard. Daarnaast staat een iets kleiner, maar nog steeds ruim, stenen gebouwtje. Hier vind je een toilet, wastafel en zelfs een grote douche. Je moet alleen de ketel zelf opstoken met hout, maar dan heb je een half uurtje later een heerlijk warme douche. Verderop, in de tuin, staan nog drie houten hutjes. Vroeger stonden deze hutjes op twee wielen en werden ze door de herders over de berg gereden om ’s nachts in te slapen. Tegenwoordig zijn het de knusse, tweepersoons slaapcabines voor de gasten van Buron de Bâne.

Van (bijna) alle gemakken voorzien

Hadden we al verteld dat het uitzicht en de zonsondergang vanuit Buron de Bâne magnifiek is? Maar ook als het eenmaal donker is, is dit een heerlijke plek. De locatie is van alle gemakken voorzien. Er is water, schoon beddengoed, sanitair, etc. Het enige dat er niet is, is elektriciteit. Er zijn dus geen stopcontacten of lampen. Maar dat maakt deze plek juist nog sfeervoller en romantischer. Je mag namelijk de vele kaarsen en lantaarns aansteken die overal voor je klaar staan. Zelfs als je naar het toilet gaat of nog even een douche neemt voor het slapengaan wordt je vergezeld door kaarslicht.

Heerlijke verwennerij

Een overnachting in Buron de Bâne kost 95 euro per persoon. Dat is inclusief ontbijt en avondeten. Beide maaltijden staan op je te wachten in rieten picknickmanden en een koelbox. De gerechten worden vooraf in het hotel bereid met verse producten, die ook afgekoeld nog lekker smaken. Uiteraard is ook de wijn verzorgd. Sterker nog: in Buron de Bâne drink je een rode wijn die speciaal voor deze plek is gemaakt en die je alleen hier kunt drinken.

Dit moet je doen

Sounds great, right?! Een prachtige plek in the middle of nowhere. Super sfeervol en voorzien van alle gemakken. Slapen onder de sterren terwijl je bent omringd door koeien en kalfjes. En waar de innerlijke mens ook nog eens wordt verwend. Het is een geweldige plek om te vertoeven met je lover of met een paar vrienden. Er is plek voor zes personen, plus eventueel nog twee extra slaapplekken op de bank. Reserveren kun je doen door te bellen met Auberge des Montagnes. Maar bedenk jezelf van tevoren wel even goed dat je dus ongeveer twee uur heen en terug moet lopen (met al je spullen) om bij deze toffe hidden gem te komen. (Een 4×4 auto doet ook wonderen, maar dat is eigenlijk niet de bedoeling.) Maar hee, dan heb je ook wat!

AccommodatiesEuropaFrankrijkTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.