De Canon EOS RP is de beste lichtgewicht full-frame systeemcamera

door

De juiste gear kan een reis volledig maken of breken. Sterker nog, jouw vakantie kan volledig in het water vallen als je slechte kleding hebt óf als je geen foto’s hebt gemaakt. En natuurlijk, tegenwoordig maak je met een smartphone steeds betere kiekjes, maar als je echt wat mooie foto’s wil maken is een camera een absolute must. Nu is er de nieuwe Canon EOS RP. Een lichtgewicht full-frame systeemcamera die baanbrekende beelden schiet en toch handzaam en makkelijk mee te nemen is. Maak kennis met de Canon EOS RP.

Canon EOS RP full-frame systeemcamera

Geruime tijd was een full-frame camera een logge spiegelreflex camera. Gelukkig kwam de systeemcamera – spiegelloze digitale camera – steeds meer in opmars. En dat betekende dat je een lichtere en kleinere camera kon hebben met verwisselbare lenzen. Enige tijd bleef het bij crop-sensoren, maar ook nu zijn er serieuze full-frame systeemcamera’s zoals de Canon EOS R5, R6 en R. Aan het portfolio is sinds kort ook de Canon RP toegevoegd, waardoor Canon een kleine en lichte body heeft toegevoegd aan de EOS R systeemcamera serie.

De Canon RP is toegankelijk voor iedereen

De Canon EOS RP is er voor iedere fotografie-liefhebber, maar zeker ook voor de professional. Voor ons is het heerlijk om een niet al te zware en grote camera mee te nemen op onze avonturen. Uiteraard is het ook afhankelijk van welke lenzen je precies meeneemt, want jouw camera-body kan nog zo licht zijn, als je er een 70-200 lens op zet is hij nog steeds groot en zwaar. Maar op deze manier kan je de camera voor verschillende doeleinden gebruiken. Een kleinere lens voor bijvoorbeeld een huttentocht of outdooravontuur en een paar goede en grote lenzen voor echte fotografiemomenten zoals een zonsopkomst.

Oog voor detail

Net zoals jouw avonturen, heeft de RP letterlijk oog voor detail. Dankzij de 26,2 Megapixel CMOS-sensor leg je werkelijk alles tot in de puntjes vast. Een lens is binnen no-time verwisseld dankzij de full-frame RF-lenzen. En mocht je al met een Canon spiegelreflexcamera fotograferen, dan is er uiteraard een adapter voor de EF(S)-lenzen. Gebruik de OLED-zoeker of het touchscreen om jouw fantastische beelden vast te leggen.

Focus op jouw reis

Dezelfde CMOS-sensor in de Canon EOS RP zorgt voor 4779 autofocus-punten die je kan selecteren. Momenteel zijn er geen camera’s die sneller auto-focussen dan de Canon RP met 0,05 seconden. Mocht je portretten of mensen willen fotograferen, dan is er uiteraard een Eye autofocus, waardoor je de ogen altijd haarscherp in beeld hebt. En uiteraard kan de autofocus ook personen en objecten blijven volgen, zodat ook bewegende beelden scherp zijn.

De Canon RP is net zo flexibel als dat jij bent

Dankzij de 485 gram zware Canon RP body, neem je hem super makkelijk mee. En om jouw beelden en avonturen nog beter in beeld te brengen, heeft de Canon RP wat technische snufjes. Zo kan je de camera op afstand via Wi-Fi bedienen, wat erg handig is voor de selfies of foto’s op adembenemende plekken waar niemand een foto van je kan maken. Schiet je liever een beetje incognito, dan is er ook een stille modus. En wil je meteen met jouw foto’s shinen op de socials, dan kan je de foto’s direct van de camera op jouw smartphone zetten en bewerken.

Tot in detail

De specificaties voor de liefhebbers:
De Canon EOS RP body is verkrijgbaar voor ruim € 1100. Kies je een combinatie met de 24-105 mm f/4, dan betaal je een ruime € 2300. Maar uiteraard zijn er veel meer EOS R-serie combinaties mogelijk.

  • Canon EOS RP
  • 26,2 Megapixel full-frame systeemcamera
  • 132,5 x 85 x 70 mm (breedte x hoogte x diepte)
  • 485 gram (body + SD-kaart + accu)
  • RF-lensvatting (ook compatible met EF(S)-lenzen)
  • 4K video
  • Digic 8 processor
  • 35,9 x 24 mm Dual Pixel CMOS
  • ISO 50 – 102400
  • Wi-Fi en Bluetooth

FotografieReviewsTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.