City Pier City (CPC) loop in Den Haag

door

Ben jij een fervent hardloper? Dan hebben we goed nieuws, want op zondag 13 maart 2022 zal de CPC loop in Den Haag weer van start gaan. Velen hebben hem misschien al een keer gelopen en dit jaar kan je meedoen aan de 46e editie. Je kan je nu inschrijven voor de halve marathon (21,1 km), de 10 km loop, de 5 km loop, de jeugdloop van 2,5 km, de jeugdloop van 1 km én de CPC4ALL. De City Pier City loop is meer dan een hardloopevenement. Iedereen kan namelijk meedoen. Of je nu jong of oud, getraind of ongetraind bent, het kan allemaal. Je hebt zelfs de optie om te voet of te rolstoel deel te nemen. Het gave aan dit evenement is dat je tijdens het hardlopen langs verschillende historische gebouwen loopt én heel veel cultuur highlights meekrijgt.

City Pier City (CPC) loop

In 2021 is de CPC-loop niet doorgegaan, maar dit jaar is de kans groot dat het gewoon lekker doorgaat. Als je wilt meedoen aan de CPC-loop dan kan je je nu op de website inschrijven. Het is wel een erg populair hardloop event, dus we raden je aan het liever te vroeg dan te laat in te schrijven. Jaarlijks schrijven wel zo’n 40.000 mensen zich in voor de City Pier City loop. Het parcours is erg leuk en divers. Zo loop je bij de halve marathon een gedeelte door de binnenstad, over het strand van Scheveningen en kom je ook langs een prachtig park. Tijdens het lopen kom je verschillende muziekpunten, drankposten en EHBO-punten tegen.

City Pier City
Photo by nine koepfer

Tijden en informatie CPC loop

Op zondag 13 maart zal het evenement plaatsvinden. Wij hebben voor jou alvast de informatie en tijdstippen naast elkaar gezet.

LocatieTijdActiviteit
Wedstrijdsecretariaat, Malieveld08.00 – 14.30 uurOphalen startnummers en (bestelde) shirts
Koningskade09.15 uurCPC4ALL
Koningskade09.45 uurStart Jeugdloop 1 km
Koningskade10.30 uurStart Jeugdloop 2,5 km
Koningskade11.00 uurStart 5 km loop
Koningskade12.00 uurStart 10 km Loop
Koningskade14.30 uurStart NN Halve Marathon
City Pier City
Photo by Miguel A. Amutio 

Het OV is je beste vriend

Aangezien er enorm veel hardlopers en bezoekers naar de CPC-loop in Den Haag komen, is het slim om met de fiets te komen (mocht je dichtbij wonen) of het openbaar vervoer te pakken. Je zult merken dat het in de stad ook erg druk is. Het parcours wordt een half uur voor aankomst van de hardlopers afgesloten. Al het verkeer wordt dan ook gelijk omgeleid. Zodra alle lopers van de laatste loop voorbij zijn, wordt de afsluiting verwijderd. Veel delen van de Koningskade zullen de hele dag afgesloten zijn of moeilijk te bereiken zijn. Mocht je dus nog een rondje in Scheveningen óf in de stad willen doen, dan is het slim hier rekening mee te houden.

Heb jij al eens meegedaan aan de City Pier City loop in Den Haag? En ben jij van plan dit jaar mee te doen? Laat het ons weten door een reactie achter te laten. Wij zijn benieuwd!

EuropaNederlandNieuwsTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.