Corsica in 20 prachtige beelden | beyond the camera

door


De Beyond The Camera van deze week neemt je mee naar een van de mooiste eilanden in de Middellandse Zee. Corsica, of Corse zoals de Fransen het noemen, behoort tot Frankrijk. Toch heeft dit speciale eilandje een speciale status voor Franse begrippen, waardoor ze meer autonoom kunnen besturen. Maar waar Corsica voornamelijk bekend om staat, is prachtige natuur en het legio aan outdoormogelijkheden. Benieuwd hoe het eiland eruit ziet? Scroll snel verder!

Photo by Gontran Isnard on Unsplash

Corsica in een notendop

Corsica is 8680 m2 groot en heeft nog geen 350.000 inwoners. Even in verhouding: Nederland is 41543 km2 groot en telt ongeveer 17,5 miljoen inwoners. Grofweg kunnen we dus stellen dat Corsica ongeveer 4,5 x kleiner is dan Nederland, maar ongeveer 50 x minder inwoners heeft. En dat betekent dat het het Franse eiland lekker dunbevolkt is. Dat is natuurlijk niet zomaar, want Corsica is erg bergachtig.

Natuur en toerisme op Corsica

Omdat Corsica erg bergachtig is, kunnen wandelaars en bergklimmers hun outdoorhart goed ophalen. Zo ligt de zeer bekende GR20 trail op het eiland en zijn er tal van andere hikes te maken. Liever op grote hoogte op Corsica, dan kan je de Monte Cinto (2706 meter) of de Monte Rotondo (2622 meter) beklimmen. Zoek je het liever iets minder hoog op, dan kan je tal van UNESCO-erfgoed bezoeken of naar een van de natuurreservaten.

Photo by Vidar Nordli-Mathisen on Unsplash

Klimaat op het eiland

Op het eiland is een heerlijk Middellandse Zeeklimaat. Dit klimaat kenmerkt zich door warme en droge zomers en milde winters. In de zomer is een gemiddelde temperatuur van rond de 28 graden erg lekker. Ga je in januari, dan is het ongeveer 14 graden. De bergen op het eiland pakken overigens wel redelijk wat sneeuw. Je kan er zelfs skiën in wat kleinere gebieden.

Manieren van reizen op Corsica

Naar Corsica ga je met de veerboot of met het vliegtuig. Vervolgens heb je verschillende keuzes om het eiland te verkennen. Met de auto doe je een fantastische roadtrip op het eiland. Maar als je het iets duurzamer en misschien wel mooier wil doen, dan kan je ook met de trein door de binnenlanden en bergen van het eiland. Ook een bikepack-vakantie is absoluut een aanrader, want er zijn ontzettend veel mooie fietsmogelijkheden.

Photo by Hendrik Cornelissen on Unsplash
Photo by Hendrik Cornelissen on Unsplash
Photo by Kévin et Laurianne Langlais on Unsplash
Photo by Maeva Blue on Unsplash
Photo by Dušan veverkolog on Unsplash
Photo by Mathilde Cureau on Unsplash
Photo by Christian Thöni on Unsplash
Droneshot Corsica
Photo by Mathilde Cureau on Unsplash
Rotsen in zee bij Corsica
Photo by Christian Thöni on Unsplash
Zonsondergang Corsica
Photo by Gontran Isnard on Unsplash
Photo by Vidar Nordli-Mathisen on Unsplash
Strand en bootje bij Corsica
Photo by Anthony Bressy on Unsplash
GR20 sign op Corsica
Photo by Tim Oun on Unsplash
Wandelen op Corsica
Photo by Emanuela Boros on Unsplash
Photo by Julien Rougeron on Unsplash
Corsica strand
Photo by Elsa GUYADER on Unsplash
Corsica GR20 kamperen
Photo by Jérôme Bertaux on Unsplash
Corsica GR20
Photo by Hendrik Morkel on Unsplash
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Visit Corsica. Check ook de website van het toerismebureau voor meer over Corsica.

AlpenEuropaFrankrijkInspiratieTheOutdoors.nlWintersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.