Photo by Johannes Andersson on Unsplash

Dit zijn de leukste spelletjes voor in de auto

door


Staat er een lange autorit op de planning? Je herkent het vast wel. Wat ga je al die tijd doen? Sommigen zijn geboren slapers waar je de hele rit geen last meer van hebt. Anderen zetten muziek op en hoor je de rest van de reis niet meer. Mocht je met een aantal zitten die wel wakker blijven, dan hebben wij de leukste spelletjes voor in de auto. Zo hoef jij je in ieder geval niet meer te vervelen.

Spelletjes voor in de auto 

De spelletjes voor in de auto worden met het jaar origineler. Per gezin zijn het ook vaak een aantal terugkomende tradities. Heb jij nou echt zo’n typisch spel? Laat het ons vooral weten in de reacties, wij zijn heel benieuwd? Wij delen hier in ieder geval onze favorieten. En ze zijn natuurlijk ook ideaal te gebruiken als je een roadtrip gaat maken!

Ik zie ik zie wat jij niet ziet

En de kleur is? Je kent het spel vast wel. Een oude klassieker die in vele auto’s gespeeld wordt. Makkelijk te spelen en zeker voor degene die de moeilijkste mogelijkheid kiezen. Voor degene die niet weten wat het is: Bij ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet’ is het de bedoeling dat je een kleur van een voorwerp in je hoofd neemt. Bijvoorbeeld het groene telefoonhoesje dat voorin de auto ligt. De anderen moeten proberen het voorwerp te raden. Is het door iemand geraden? Dan is hij of zij aan de beurt om een er eentje te verzinnen.

Spelletjes voor in de auto, autospiegel
Photo by Luo Lei on Unsplash

Mens in het hoofd

Dit spel kwam bij ons vaak in de auto terug. ‘Mens in het hoofd’ is een spel waarbij het de bedoeling is dat je iemand in je hoofd neemt. De anderen moeten door middel van vragen erachter komen wie degene is. Je kan hierin afspreken dat je het alleen over een bepaald onderwerp doet zoals sporters, of dat je kiest voor mensen die iedereen in de auto moet kennen zoals een kennis. Degene die een mens in het hoofd neemt mag alleen antwoorden met ja/nee.

Ik ga op reis en ik neem mee…

Ook dit spel is een echte klassieker. Iemand begint met de zin “Ik ga op reis en ik neem mee…” en plakt hier een voorwerp aan vast die hij of zij mee wil nemen. Voor degene die daarna komt is het de bedoeling om dat voorwerp te onthouden en dus precies dezelfde zin uit de spreken als de voorganger. Bijvoorbeeld: “Ik ga op reis en ik neem mee, een tandenborstel.” De volgende zegt dan: “ik ga op reis en ik neem mee, een tandenborstel, een bikini.” Zo ga je door tot iemand zich vergist in de zin en dus iets verkeerd zegt. 

Ik ga op reis en ik neem mee, koffer met bagage
Photo by STIL on Unsplash

Bingo

Maak je eigen bingo door dingen op te schrijven die je sowieso onderweg tegen kan komen. Denk aan een specifiek tankstation of landgrens. Je kan hierbij ook verzinnen dat als er iemand een rij of kaart vol heeft iets op bestemming krijgt als beloning. Je kan ervoor kiezen om ieder je eigen kaart te maken of dat je gezamenlijk één kaart maakt. 

Maak de zin af

Een spel dat lang door kan gaan, maar de meest grappige wendingen kan hebben. Eén iemand begint met een zin bijvoorbeeld: “Ik zat laatst in de trein toen…” Daarna is de volgende aan de beurt. Hij of zij mag een stuk van de zin afmaken door er volledig een eigen verhaal van te maken. Liever niet te lang doorgaan? Kies dan een persoon uit die zodra degene bijvoorbeeld drie keer is geweest de slotzin mag verzinnen.

Wie kan het langste stil zijn?

Een tactisch spel dat mijn ouders altijd verzonnen als we even stil moesten zijn. De fanatiekelingen onder ons kunnen het een lange tijd volhouden. Dus toe aan wat rust en stilte in de auto? Dan is dit spel zeker een aanrader. Het is wel handig om hier wat regels aan vast te knopen. Is neuriën toegestaan? Of is het oké als iemand lacht?

Wie kan het langste stil zijn?
Photo by Scott Umstattd on Unsplash

Woordslang

Een top spel wat niet te veel inspanning kost. Je kan ervoor kiezen om het binnen een genre te houden. Denk aan dieren of landen. Iemand begint met het noemen van een woord. Daarna de taak aan degene erna om een woord te verzinnen die begint met de laatste letter van het vorige woord. We nemen als voorbeeld even het genre dieren. Tijger – rat – toekan etc. 

Dilemma’s

Een heel leuk spel waar ook superleuke (en vaak spontane) gesprekken uit komen. Iemand verzint twee verschillende dingen. Hieruit moeten de anderen een keuze maken wat ze liever zouden doen. Wat zou jij kiezen? Nooit meer in Europa op vakantie of nooit meer buiten Europa op vakantie. We zijn benieuwd. 

Liedjes raden

Heerlijk even meezingen op de muziek. En natuurlijk raden wie dit zingt en wat de titel is. Maak van tevoren een leuke playlist aan met heel veel verschillende muziek. Laat één iemand de dj zijn. Degene kiest een liedje. De anderen moeten zo snel mogelijk raden wie dit zingt en/of wat de titel van het lied is. Wat hier een leuke variant op is, is het afmaken van het liedje. Zet de muziek op een willekeurige tijd stil en laat iemand de rest zingen. 

Playlist spelletjes voor in de auto
Photo by Fixelgraphy on Unsplash

Geen ja, geen nee, geen uh

We sluiten deze lijst van spelletjes in de auto af met lekker stressen in de auto. Want dat is met dit spel zeker van de orde. Bij dit spel moet je heel nauwkeurig gaan zijn in de zinnen die je zegt. Want hoe snel ben je geneigd om ja, nee of uh te zeggen? Ja, stiekem best snel. Zie je, daar gaan we al. Het makkelijkste is om één iemand de vragen te laten stellen en de rest te laten opletten. Je kan ervoor kiezen dat je binnen een bepaalde tijd het zo goed moet doen. Of je houdt de tijd bij hoe lang iemand het volhoudt zonder drie keer een fout te maken. Succes!

Beproef je geluk

Heb je in de auto internet op je telefoon, dan kun je natuurlijk ook altijd nog online spelletjes spelen of je geluk beproeven. Als we de Betamo review mogen geloven, heeft dat casino een mooi live aanbod en aantrekkelijke bonussen. Wie weet hou je er nog wat extra vakantiegeld aan over.

Meer leuke spellen

Ook op je vakantieadres een spelletje spelen? Check dan dit artikel over de acht leukste spellen om mee te nemen tijdens je hiketocht of backpack-reis.

RoadtripTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.