Dit zijn de best beoordeelde natuurdocumentaires volgens IMDb

door

Nu we zoveel mogelijk thuis moeten blijven en nu het al vroeg donker wordt, zitten we steeds meer binnen. Filmavondjes zijn dan ook erg populair in deze tijden. Er bestaan ontzettend veel goede films, series en natuurdocumentaires. Het kan dus een hele opgave zijn om de perfecte film uit te kiezen. Heb jij even geen inspiratie meer? Dan helpen wij je graag. We schakelen de hulp in van onze grote vriend IMDb voor de beste natuurdocumentaires. Hij is de expert op gebied van film!

Natuurdocumentaires IMDb

Samen met de hulp van IMDb hebben we een lijstje gemaakt van de beste natuurdocumentaires van dit moment. Deze lijst is gebaseerd op de IMDb-ratings. Ben je nog op zoek iets tofs voor vanavond? Dan zit je met deze docu’s sowieso goed. Dit is de top 10 beste natuurdocumentaires volgens IMDb!

Foto: James Adams

10. Virunga (8,2)

De eerste natuurdocumentaire uit dit rijtje heeft de tiende plek weten te bemachtigen in de IMDb-ratings. De documentaire Virunga vertelt een verhaal over een groep rangers die hun leven riskeren om het kostbare Nationaal Park van Afrika en de bedreigde gorilla’s die er leven, te redden. Deze film kwam uit in 2014 en is later genomineerd voor een Oscar. De film bevat een inspirerend verhaal en is zeker de moeite waard om te kijken. Hij is nu te zien op Netflix!

9. Free Solo (8,2)

Deze documentaire hoort ook zeker thuis in het lijstje van beste natuurdocumentaires volgens IMDb. Deze docu is gemaakt door National Geographic en werd uitgebracht in 2018. De film gaat over Alex Honnold die probeert de eerste persoon te worden die ooit solo en ongezekerd El Capitan beklimt. Op 30-jarige leeftijd stond Alex Honnold bekend als een van de meest talentvolle bergbeklimmers van zijn generatie. Hij was te zien in avonturenmagazines en schreef de memoires ‘Alone on the Wall’.

8. Koyaanisqatsi (8,3)

Deze film is anders dan de andere documentaires in dit rijtje. Daar waar de meeste films bestaan uit een spannend, inspirerend of indrukwekkend verhaal, bevat deze film geen verhaal. In deze documentaire wordt de focus dus niet gelegd op een verhaal, maar alleen op de beelden. De film bestaat dan ook alleen uit prachtige beelden die je bekijkt onder het genot van de muziek van Philip Glass. De beelden hebben echter wel een betekenis. Het gaat namelijk over de invloed van het moderne menselijke leven op de wereld om ons heen.

7. Cowspiracy: The Sustainability Secret (8,3)

Cowspiracy: The Sustainability Secret kwam in 2014 uit en staat helemaal in het thema van duurzaamheid. Tijdens de film volg je de schokkende, maar humoristische reis van een aspirant-milieuactivist. Tijdens zijn reis zoekt hij naar de echte oplossing voor de meest urgente milieuproblemen en de echte weg naar een duurzaam bestaan. Bekijk de documentaire op Netflix.

6. Before the Flood (8,3)

Ook deze film is gemaakt door National Geographic, hij kwam uit in 2016. Deze film gaat over de klimaatverandering die de aarde doormaakt. De bekende acteur Leonardo Di Caprio speelt een grote rol in deze documentaire. In de film werp je een blik op hoe de klimaatveranderingen invloed hebben op onze omgeving. Daarnaast wordt behandeld wat de samenleving kan doen om het uitsterven van bedreigde soorten en inheemse gemeenschappen een halt toe te roepen om de ecosystemen te beschermen. Een erg interessante en indrukwekkende docu!

5. My Octopus Teacher (8,4)

De volgende documentaire is één van de nieuwste uit dit rijtje, hij kwam namelijk uit in 2020. In deze documentaire krijgt een filmmaker een bijzondere band met een octopus die in een Zuid-Afrikaans kelpwoud leeft. De octopus maakt de filmmaker deelgenoot van haar mysterieuze wereld. Zo leert hij meer over het doen en laten van de octopus. Deze film bevat schitterende beelden van de onderwaterwereld en ongetwijfeld zal je dingen zien die je nooit eerder zag. Bekijk de natuurdocumentaire nu op Netflix!

4. The Cove (8,4)

Deze 92 minuten durende documentaire gaat over een groep activisten die in de wereld van de dolfijnen duiken. Met behulp van de modernste apparatuur infiltreerde de groep in een baai bij Taijii, Japan. Met als doel om zowel een schokkend geval van dierenmishandeling als een ernstige bedreiging voor de menselijke gezondheid aan het licht te brengen. Dit deden ze onder leiding van de beroemde dolfijntrainer Ric O’Barry. De film heeft al verschillende prijzen op zijn naam staan. Wederom is het een indrukwekkende documentaire die het kijken zeker de moeite waard is!

https://www.youtube.com/watch?v=4KRD8e20fBo

3. The Salt of the Earth (8,5)

The Salt of the Earth gaat over de fotograaf Sebastião Salgado. De laatste 40 jaar heeft de fotograaf reizen gemaakt op alle continenten. Hij is getuige geweest van een aantal van de belangrijkste gebeurtenissen van onze recente geschiedenis. Zoals internationale conflicten, honger en exodus. Tijdens zijn reizen documenteerde hij allerlei achtergestelde samenlevingen in verborgen uithoeken van de wereld. In deze film zal je wederom dingen ontdekken die je nooit eerder zag!

2. Home (8,6)

De natuurdocumentaire Home kwam al in 2009 uit, daarmee is het de oudste film van dit rijtje. Toch is deze docu nog altijd één van de best beoordeelde natuurdocumentaires, volgens IMDb. Deze film gaat wederom over de invloed van de mensheid op aarde. De documentaire laat zien hoe de problemen van de aarde allemaal met elkaar verbonden zijn. De film bestaat uit lucht aanzichten van maar liefst vierenvijftig landen. Verschillende sites omschrijven de film als: “200.000 jaar. Meer had de mens niet nodig om het fragiele evenwicht op aarde – het resultaat van bijna vier miljard jaar evolutie – te verstoren.”

https://www.youtube.com/watch?v=dqGMgSf8QFA

1. David Attenborough: A Life on Our Planet (9,1)

Op nummer 1 staat de nieuwe documentaire: David Attenborough: A Life on Our Planet met een bizar hoge score. Hoe kan het ook anders. Eerder schreven we al over dit meesterwerk van de Britse bioloog. Deze nieuwe documentaire gaat over de 94 jarige David Attenborough en zijn visie op onze planeet. Hij vertelt over het leven op onze aarde, hoe wij mensen invloed hebben op de wereld en hoe we onszelf daarin kunnen verbeteren. Een goede documentaire met een wake up call en een hoopvolle boodschap. Meer weten? Lees er hier alles over of bekijk meer documentaires van David. De film is nu te zien op Netflix!

EntertainmentTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel