De beste goede voornemens, zo stel je ze samen én volbreng je ze

door

Allereerst wensen wij jou een very happy New Year toe! Verder is het vandaag dag 1 van de 366 dagen die 2020 telt. 2019 was een bijzonder jaar vol mooie en minder mooie momenten. Maar die doen er nu even niet toe. Want het nieuwe jaar is begonnen, dus het is tijd om vooruit te kijken. Om doelen te stellen voor het nieuwe jaar. Ofwel, het bepalen van de traditionele goede voornemens. Kom jij er een beetje uit, of kun je wel wat hulp gebruiken? Het opstellen zelf is vaak niet zo lastig. Het effectief uitvoeren daarentegen wel. Daarom geef ik je hierbij een paar tips voor het samenstellen van de beste goede voornemens.

For what it’s worth

Een goed voornemen heeft vaak te maken met een verandering. Je wilt afvallen, een nieuw baan vinden, een maand lang geen alcohol drinken, etc. 95% van onze beslissingen nemen we vanuit ons onderbewustzijn. Jezelf veranderen werkt dus het beste als we het onderbewustzijn anders programmeren. Dat is niet zo makkelijk, want hoe verander je iets waar je je niet bewust van bent? Misschien wel de reden waarom de meeste goede voornemens stranden na een paar weken of zelfs al na een dag. Wilskracht en een lange adem. Dat is wat je nodig hebt. Alleen dan kun je beetje bij beetje jezelf veranderen. De beste goede voornemens zijn dus voornemens die echt belangrijk voor je zijn.

Ennnn actie!

Zoals ik net al beschreef; verwacht geen wereldwonderen op korte termijn. Gun jezelf de tijd. 2020 heeft maar liefst 366 dagen, dus je hebt zelfs 1 dag extra om een hoop te bereiken. Wil je dat jouw voornemen niet alleen bij een voornemen blijft, koppel er dan een concreet doel aan. Dat motiveert je om in actie te komen. Wil je het helemaal effectief aanpakken? Stel dan ook de stappen ernaartoe en bijbehorende mijlpalen vast. Actiematig, overzichtelijk en meetbaar werken dus. Zo kun je op tijd bijsturen waar nodig en dat vergroot de kans op slagen.

Boost je energie

Doe je iets met tegenzin, dan is het waarschijnlijk niet jouw ding. Doe dus de dingen waar je energie van krijgt. Zodra je ergens energie van krijgt, dan geeft het je een goed gevoel en kun je ze makkelijker vol houden. De beste goede voornemens, zijn voornemens waar je energie van krijgt. Dat is de sleutel tot succes.

P.s. Kun jij vooral punten bedenken waar je helemaal geen zin in hebt? Dan krijg jij misschien meer energie van de fuck-it lijst.

Goede voornemens dus…

#Eitje #Simpel #Peaceofcake #Easypeasy #Zethemop #Doehetzelf #DIY #inhakenismeemaken #afhakeniszo2019  #youcandoit #gogogooo #happynewyear #bestwishes #Thefutureisnow

GezondheidTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel