De beste thuis fitness oefeningen | Thuis sporten #2

door


Lekker thuis sporten doe je met fitness oefeningen waar je over het algemeen weinig apparaten of uitrusting voor nodig hebt. Uiteraard zijn er mensen die een hele thuis fitness hebben gebouwd, maar wij gaan meer uit van thuis trainen met de dingen die je zelf al hebt. Het voordeel van thuis sporten is dat je niet in een drukke sportschool hoeft te staan en je op een relatief makkelijke en goedkope manier toch jouw fitness bewegingen kan doen. Kortom, een perfecte voorbereiding voor al jouw outdooractiviteiten.

thuis fitness oefeningen

Dit zijn de thuis fitness oefeningen die iedereen kan doen

We werken bij thuis sporten vaak met de basis fitness bewegingen, die met name gericht zijn op jouw eigen lichaam. Je zal dus thuis veel fitness oefeningen doen met jouw eigen lichaamsgewicht. En dat is vaak redelijk zwaar, want we hebben het hier over push ups, sit ups, squats en noem het maar op. Daarom een overzichtje in oefeningen en hoe je deze fitness oefeningen thuis goed kan uitvoeren. TIP: Houd je workout bij met een stappenteller of smartwatch. Deze meten je hartslag en laten vaak zien hoeveel je verbrandt hebt.

Thuis Fitness workout

We hebben weer een mooie workout voor je samengesteld. Onze de workout staan alle fitness oefeningen die je thuis kan doen, met de uitleg en hoe je ze moet uitvoeren. Have fun!

Workout: 10 RFT (rondes voor tijd):

10 lunges
8 sit-ups
6 push-ups

Samson stretch

De Samson stretch kan je thuis erg makkelijk als warming up doen, voordat je begint aan de ‘echte’ fitness oefeningen.

Push ups

Voor veel sporters is dit dé oefening. En je kan een push up natuurlijk ook perfect thuis doen. De push up zorgt voor sterke armen en een gespierde borst. Voor hiken misschien niet essentieel, maar wel erg handig bij kanoën, klimmen en boulderen. Op deze pagina vind je een super handig push up schema, waarmee ook jij in 24 weken 60 push ups achter elkaar kunt doen.

Burpee

De burpee is de moeder van alle (thuis) fitness oefeningen. Gehaat door velen, maar erg effectief. Conditioneel helpt het je enorm.

Air squats

De basis van de squat moet goed zijn, daarom kan je air squats maken. Ook wel normale squats. Je traint je benen hier erg goed mee. Let ook goed op je houding.

Pistols

De echte pro kan een pistol. Een pistol is een squat, met één been. Stel jezelf dit als doel en je hebt de komende maand een mooie uitdaging.

Hollow hold

Buikspieren worden geboren met onder andere de hollow hold. Probeer dit zo lang mogelijk vol te houden, of wissel het af met een tabata. Een Tabata kan zijn; 20 seconden hollow hold, 10 seconden rust, etc.

Sit up

Laat die buikspieren maar komen.

V ups

Misschien wel zwaarder dan een sit ups, maar ook zeker erg effectief. Probeer hem vol te houden op een manier die voor je te doen is.

Planken

Veel thuis fitness trainingen sluiten af met een planking-sessie. Na jouw been- en armspieren even goed gebruikt te hebben, is het dus tijd om jouw buikspieren eens goed aan het werk te zetten. Begin kort en in setjes en bouw op tot één minuut. Of tot het wereldrecord van 8:15:15. Je leest het goed, ruim acht uur.

Double Under

Touwtje springen is een echte full-body workout. Probeer eerst het normale touwtje springen onder de knie te krijgen, voordat je begint aan double- of zelfs triple unders.

Lunges

De oefeningen waar je een erg sterke kont van krijgt. Een perfecte fitness oefening die je thuis kan doen om te trainen voor bijvoorbeeld bergbeklimmen.

Deadlift

Sta je liever in de sportschool lekker te liften, dan is deze thuis deadlift de fitness beweging voor jou. Waarschijnlijk heb je thuis geen barbell of halter, zoals in jouw sportschool. Probeer het dan eens met twee jerrycans of emmers.

Box step-ups

Presses en dips

Je hebt uiteraard geen kisten nodig, want je kan deze oefeningen ook perfect op de badrand, bank of stoelen doen. Met presses en dips train je je armen extra goed.

Oefeningen voor thuis om fit de bergen in te gaan
Op de site van NKBV (de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging) vind je nog meer oefeningen om fit en voorbereid debergen in te gaan. Bekijk hier de oefeningen.
thuis fitness lunge

GezondheidTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.