De mooiste plek om de zonsondergang te bekijken vind je in Europa

door

De zonsondergang is voor veel mensen het mooiste moment van de dag. De prachtige warme kleuren laten heel het landschap om je heen veranderen waardoor het bijna magisch voelt. Maar niet iedere zonsondergang is hetzelfde, er zijn namelijk plekken op de wereld waar je ogen tekort gaat hebben.

Dit zijn de 6 mooiste plekken om een zonsondergang te bekijken

Om duidelijk te krijgen waar de mooiste zonsondergang van de wereld is, hebben meer dan honderd reisjournalisten vanuit 46 landen meegewerkt aan een onderzoek van Lensbest. Voor dit mega onderzoek hebben de journalisten gekeken naar een locatie in het land waar ze nu wonen. En naar de beste plek waar ze ooit zijn geweest. Van al deze locaties is uiteindelijk een top 100 gemaakt. Omdat dit nogal een hele lijst is om te bespreken, gaan wij de top 6 met je doornemen.

6. Uluru-Kata Tjuta National Park | Australië

Het National Park Uluru-Kata Tjuta is 132.566 ha groot en ligt in het Red Centre van de Australische deelstaal Northern Territory. Het park is vooral bekend door de reusachtige zandstenen genaamd Uluru. Het met rode aarde bedekte woestijnlandschap is een van de bekendste bezienswaardigheden in Australië. Door deze rode kleur aarde is het bijna een futuristisch tafereel als hier de zon ondergaat. Met prachtige wandeltochten en klimmen is het zeker de moeite waard om hier de zonsondergang te bekijken.

5. Madeira | Portugal

Madeira is een eiland in de Atlantische Oceaan ten zuidwesten van de Portugese kust. Door de vulkanische oorsprong van dit eiland zijn er aan de kust vooral rotswanden te vinden. Doordat je de zonsondergang dan vanaf een hoger punt bekijkt, heb je een veel breder en verder uitzicht. Wat een ongelofelijk mooi plaatje oplevert.

zonsondergang

4. Taj Mahal, Agra | India

Het marmeren mausoleum dat in Agra staat kennen we allemaal wel. Shah Jahan, een heerser van het Mogolrijk liet dit grafmonument tussen 1632 en 1648 bouwen voor zijn echtgenoot. Inmiddels wordt het mausoleum door miljoenen bezoekers per jaar bezocht en is het onderdeel van de zeven nieuwe wereldwonderen. Je zult je misschien afvragen waarom het hier zo mooi is om de zonsondergang te bekijken. Maar dat komt vooral door de magische tuinen die om het gebouw liggen. Ze willen hiermee een hemelse woonplaats op aarde creëren. Wanneer het zonlicht langs het marmeren gebouw over de tuinen schijnt is het net een sprookje.

zonsondergang

3. Mykonos | Griekenland

Dit kleine Griekse eilandje is bij veel mensen geliefd. Door de kleine straatjes, witte huizen en blauwe daken lijkt het net of je door een ansichtkaart loopt. Doordat het eiland vooral uit graniet bestaat is het erg heuvelachtig en droog. Toch zijn er op Mykonos hele mooie stranden te vinden die perfect zijn om samen met je liefde te genieten van de zonsondergang.

zonsondergang

2. Grand Canyon National Park, Arizona | Verenigde Staten

Het Grand Canyon National Park is een van de oudste nationale parken in de Verenigde Staten. Dwars door het park loopt de Grand Canyon, een diepe en steile kloof die is uitgesneden door de rivier de Colorado. Vaak wordt er aangeraden de Canyon te bezoeken na zonsopkomst of even voor de zonsondergang. Dit heeft te maken met het roodachtige gesteente dat dan prachtig wordt opgelicht door de zon.

zonsondergang

1. Santorini | Griekenland

En dan op nummer één het Griekse eiland Santorini. Ook dit eiland is ontstaan na het uitbarsten van een vulkaan, hierdoor zijn er aan de kustlijn vooral veel rotsen te vinden. Wanneer je verder naar het Noordwesten reist kom je vanzelf een prachtige plek tegen. We kunnen je nu nog wel meer informatie gaan geven over dit fantastische eiland, maar het is veel slimmer om dit eiland gewoon op je bucketlist te zetten. Of om het wat makkelijker te maken dit filmpje te bekijken.

AziëEuropaNoord-AmerikaOceaniëTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.