De Santa Claus Express trein brengt je naar het noorderlicht

door

Het noorderlicht zien, dat wil iedereen wel een keer in het leven. Helaas heb je het niet altijd voor het zeggen of kiezen om het wereldwonder in levende lijve mee te maken. Misschien ben je wel op de juiste plek geweest, maar was het niet het juiste moment. Of vind je het te ver rijden of vliegen. Gelukkig kan je nu naar Lapland en het noorderlicht met de nachttrein. Maak kennis met de Finse Santa Claus Express.

 

Santa Claus Express

De Santa Claus Express dankt zijn naam natuurlijk aan de kerstman die op de poolcirkel woont. Sterker nog, volgens de Finnen komt de kerstman uit Rovaniemi, een tussenstop van deze trein. De trein brengt je dan ook van Helsinki, via Rovaniemi naar Kemijärvi. Uiteraard moet je dus eerst in Helsinki komen, voordat je verder kan gaan met de nachttrein naar de poolcirkel. Helsinki is eenvoudig te bereiken met het vliegtuig, maar je kan er ook met de trein, bus of auto komen. De santa claus express finse treinreis is voornamelijk tijdens de nacht, waarbij je in de avond in Helsinki instapt en de volgende dag in het poolgebied bent. In zekere zin bespaart het je geld, omdat je overnacht in de trein. Maar het belangrijkste is misschien wel dat je vanuit de trein de mooiste stukken van Finland ziet.

Poolcirkel

Na ongeveer vijftien uur in de trein, ben je aangekomen in het poolcirkelgebied. Het gebied heeft altijd iets magisch. Zo gaat de zon in de zomer niet onder, of in de winter komt hij (vrijwel) niet op. Uiteraard kan je een bezoekje brengen aan de kerstman, zijn rendieren en de helpers. Een andere belangrijke reden om de poolcirkel te bezoeken is om het noorderlicht te zien. De beste tijd van het jaar om het noorderlicht te zien is in de winter, omdat het donker moet zijn. Het is dus mogelijk om vanaf midden augustus tot midden april het noorderlicht zien. Echter blijft er altijd een kans dat je het niet ziet. De Santa Claus Express rijdt echter door de nacht, dus heb je meer tijd en ben je op meer plaatsen om er maar iets van op te vangen.

santa claus express noorderlicht

EuropaFinlandScandinaviëTheOutdoors.nlTreinreizen

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

1 reactie. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.