De tofste niet Ski-activiteiten in Val Thorens

door

Val Thorens is een wintersportoord in het departement Savoie in Frankrijk. Het is het hoogste skiresort in Europa en ligt in de Franse Alpen op een hoogte van rond de 2300 meter. Het skiresort is zowel erg geliefd bij jongere maar ook bij oudere skiërs. Wat veel mensen niet weten is dat je nog veel meer gave activiteiten kan doen tijdens het wintersporten in Val Thorens. Soms is het ook gewoon even lekker om een dagje niet te skiën. Wat dacht je van ziplinen, lasergamen, pow surfen of ijsklimmen? Klinkt gaaf hè? Gelukkig maar dat wij een lijstje hebben samengesteld met de tofste niet ski-activiteiten in Val Thorens.

Alternatieve activiteiten in Val Thorens

In het dorp worden vele activiteiten aangeboden waar iedereen aan mee kan doen. Het maakt niet uit hoe oud je bent of welk sportniveau je hebt. Hieronder vertellen wij jou alles over de tofste dingen om te doen in Val Thorens (buiten skiën natuurlijk).

Cosmojet

Wist je dat de langste sleepiste in Frankrijk ligt in Val Thorens? Deze heeft een lengte van 6 kilometer en is volledig aangekleed in het thema ‘kosmos’. Het duurt ongeveer 45 minuten voordat je weer beneden bent. Maar laten we eerlijk wezen, iedereen probeert z’n record te verbreken dus misschien kan jij ook een poging wagen. Ben jij sneller dan die 45 minuten? Deze topactiviteit kost ongeveer 17,30 euro per persoon en vanaf 5 jaar mag je op de slee van een volwassene rijden. Mocht je echt een onvergetelijke ervaring willen dan kan je er ook voor kiezen om in het donker te gaan sleeën. Je moet dan wel een hoofdlamp opzetten om goed je weg te kunnen vervolgen maar het belooft een unieke ervaring. Cosmojet

Ziplinen

Ziplinen is altijd een gave activiteit. In Val Thorens heb je zelfs keuze uit 2 ziplines. De Bouchet zipline en de La Bee zipline. De eerste zipline is een link tussen Orelle en Val Thorens, maar dan via de lucht. De zipline is zo’n 1300 meter lang en je bevindt je op max. 250 meter hoogte. Je begint namelijk op een hoogte van 3230 meter en eindigt op een hoogte van 3000 meter. Een ritje kost 55 euro per persoon en is alleen toegankelijk per ski of snowboard.

De La Bee zipline is een dubbele lijn. Denk jij wat ik denk? Racen! Precies, je kan je vriend, vriendin of familielid challengen tot een race en kijken wie er het snelste beneden is. De zipline is 1800 meter lang en hangt op maximaal 65 meter boven de pistes. Je vertrekt op een hoogte van 2500 meter en komt op een hoogte van 2300 meter aan in het centrum van het dorp. Een ritje kost 35 euro per persoon. Het is te voet bereikbaar, maar ook via ski of snowboard.

Val Thorens

Igloo Village

Yes, ook deze winter heeft Igloo Village een basecamp in Val Thorens. Deze bestaat uit twee ijsslaapkamers, een ijsbar en een grot (die wel 150 vierkante meter groot is) met ijssculpturen. Je vindt er tevens een restaurant. In dit gedeelte kun je op woensdagen vanaf 19.00 uur van een Frosty Aperitief genieten of een diner met kaasfondue. Je loopt vanuit het dorp Val Thorens in het donker met een gids naar Village Igloo, alleen dat is al een beleving! De prijs voor aperitief start bij €35,- en het diner bij €49,- per persoon. In de achterste iglo bevinden zich de 2 prachtige hotelkamers. De ene kamer is een kamer voor 2 personen, de andere kamer is geschikt voor 4 personen. De bedden in de iglo zijn geheel van ijs en de temperatuur is 0 graden. Omdat je op dierenhuiden ligt blijf je lekker warm. In de nacht gebruik je speciale slaapzakken die geschikt zijn voor temperaturen tot -27°C.

Pow surf

Weet je niet wat dit is? Het is snowboarden zonder bindingen waarbij rijders bewegen en glijden op de sneeuw alsof ze op het water surfen. Techniek en balans is hierbij heel erg belangrijk. Pow staat namelijk voor poeder en surf voor de verwijzing naar de oceaan. Powsurf is een comeback naar de wortels van diep snowboarden. Powsurfen is niet alleen voor goede snowboarders. Ondertussen is balans het belangrijkste, maar iedereen kan het leren. Aangezien je surft door het prachtige witte landschap met de koude wind in je gezicht (wat je echt het gevoel heeft dat je leeft) is het zeker een activiteit die niet mag ontbreken op je to-do-list.

Val Thorens

Laser gamen

Stel je voor: de klimaatopwarming heeft ervoor gezorgd dat de aarde onleefbaar geworden is, 97% van de mensheid is uitgestorven. Er zijn nog enkele base camps op aarde, waarvan eentje in Val Thorens. Maar je zal moeten vechten voor je plekje… Weet jij te overleven?

Deze lasergame wordt voor het eerst georganiseerd in Val Thorens in een ondergrondse parkeergarage die hiervoor speciaal is ingericht. Verder betaal je 15 euro twee spelletjes. 

Val Thorens

IJsklimmen

IJsklimmen wordt voornamelijk als wintersport beoefend op bevroren watervallen die kunnen variëren van tien tot honderden meters hoog. Met ijsbijlen en stijgijzers heb je houvast op het gladde ijs. IJsklimmen heeft veel weg van het traditioneel klimmen, omdat je ook bij het ijsklimmen in technisch moeilijk terrein op eigen geplaatste zekeringen klimt. Het fysieke en mentale aspect is vergelijkbaar, maar daarna houdt de vergelijking op. IJsklimmen is een hele eigen tak van de klimsport met specifiek materiaal en specifieke technieken.

Onder begeleiding van professionals leer je de ijshouweel en ijsnagels te gebruiken en wanneer je bezig bent met je klim heb je ook nog eens een prachtig panoramisch uitzicht over het skioord van Val Thorens. IJsklimmen kost 100 euro per persoon. Het materiaal en de begeleiding zit hierbij inbegrepen. Verder kan je elke dag ijsklimmen van 9.00 uur tot 13.00 uur of van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Fatbike & fondue

Ik hoor je al denken: dit klinkt erg leuk en erg lekker, maar wat is het? Een fatbike is een offroad-fiets met extra grote banden waarmee je perfect door de sneeuw kan fietsen. Zo is Fatbike & fondue een nieuwe formule aangeboden door ESF: een tripje van 4 uur met een gids waarbij je bij zonsondergang gaat fat biken op de sneeuw, om vervolgens te genieten van een heerlijke fondue. Je kan deze activiteit elke donderdag doen van 17.30 uur tot 21.30 uur. Verder kost het 100 euro per persoon.

Val Thorens

Hondenslee

Wat dacht je van een ritje met de hondenslee? Voor iedereen die houdt van de natuur, sleeën en  dieren is dit het perfecte avontuur. Je maakt een ritje onder begeleiding van professionele mushers (hondenslee menners). De prijs is 120 euro per slee, waarbij elke slee een maximaal gewicht van 160 kilogram mag vervoeren. De sleetocht wordt gemaakt op het Montagnettes pad in Val Thorens en duurt ongeveer 30 minuten. Deze activiteit kan je doen van maandag tot vrijdag van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Al met al zijn er dus tal van niet ski-activiteiten te vinden in Val Thorens. Jong of oud, alleen of met het gezin, er is altijd wel iets leuks te doen. Wij horen graag van jou of jij al eens in Val Thorens bent geweest en of jij nog andere gave activiteiten weet waarmee we dit lijstje kunnen aanvullen. Laat het vooral weten door een reactie achter te laten.

ActiviteitAlpenBergenEuropaFrankrijkTheOutdoors.nlWintersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.