Credits: Bever

De verhuur van outdoorproducten maakt outdooravonturen toegankelijker en duurzamer

door

We hebben je laatst al meer verteld over het nieuwe duurzame initiatief van Bever genaamd ‘Bever Koopt Terug’. Kort na de succesvolle lancering van dat initiatief, komt de winkelketen alweer met iets nieuws; Bever is namelijk gestart met de verhuur van outdoorproducten. Het doel? Outdooravonturen voor iedereen makkelijker maken en mensen tegelijkertijd aansporen om bewustere keuzes te maken. Benieuwd naar alle ins and outs over dit nieuwe initiatief? Wij vertellen je er meer over.

Gemak en duurzaamheid door de verhuur van outdoorproducten

Zoals we al even hebben laten vallen, is het doel van dit nieuwe initiatief het toegankelijker en duurzamer maken van outdooravonturen. Zo maakt de verhuur van outdoorproducten het bijvoorbeeld een stuk eenvoudiger om een nieuwe hobby uit te proberen of op reis te gaan. Michel van Butselaar, Projectmanager Duurzaamheid bij Bever, verteld hierover het volgende:

Het merendeel van outdoorproducten zoals een tent, backpack of kinderdrager zijn typisch van die producten die je maar drie keer, twee keer of zelfs maar één keer per jaar tijdens een vakantie gebruikt. De rest van het jaar ligt het op zolder en alleen als het goed bevallen is, worden de spullen het jaar erop nog een keer gebruikt. En dat is zonde. Spullen zijn gemaakt om te gebruiken. Wat als je buitenavonturen kunt beleven, zonder dat je die producten hoeft te kopen, onderhouden en opslaan? Of als je nog niet zeker bent of kamperen of backpacken eigenlijk wel iets voor jou is? Nu kun je het eindelijk eerst heel eenvoudig een keer uitproberen. Dat is toch ideaal. In onze optiek gaat gebruik boven bezit.

Michel van Butselaar, Projectmanager Duurzaamheid bij Bever

Door dit initiatief van Bever, hoef je tegenwoordig geen slaapzakken, slaapmatten, babydragers, wandelstokken, rugzakken of tenten meer te kopen. Deze kun je gewoon huren bij Bever en daarna kan iemand anders er weer gebruik van maken.

Een tent, wat ook een product is dat je kunt huren via het initatief van Bever omtrent de verhuur van outdoorproducten.
Credits: Scott Goodwill – Unsplash

De verhuur van 34 verschillende outdoorproducten

Vooralsnog bestaat het huurassortiment van Bever uit 34 verschillende outdoorproducten, maar de verwachting is dat het aanbod de komende maanden nog wordt uitgebreid. Volgens de CMO van Bever, Marjolein Vendrig, gaat het nu nog om een pilot. Zij geeft aan dat ze bij Bever net als bij eerdere initiatieven, zoals de reparatie-ateliers, de 2e Kans inleverpunten en ‘Bever Koopt Terug’, klein starten en vanuit daar uitbouwen. Dit is ook de reden voor het feit dat de verhuur van outdoorproducten op dit moment alleen nog mogelijk is in de Bever winkel in Houten. Marjolein Vendrig licht toe:

Mensen moeten naar de winkel komen en krijgen hun spullen meteen mee. Het is een pilot om te bekijken hoe groot de interesse en behoefte van consumenten is. Zien we dat er bijvoorbeeld veel vraag is naar een product dat we nog niet verhuren, dan kunnen we daar snel op anticiperen. Zo houden we het overzichtelijk.

Marjolein Vendrig, CMO Bever

Het verhuren van de outdoorproducten is voor Bever geen doel op zich. Het doel is namelijk te laten zien dat het heel leuk kan zijn om duurzame keuzes te maken. Als dit initiatief goed aanslaat bij de doelgroep, schroomt Bever dan ook niet het verder uit te breiden.

Wandelstokken en twee backpacks midden in de natuur.
Credits: Mohammad Alizade – Unsplash

Hoe werkt de verhuur van outdoorproducten door Bever?

Het huren van outdoorproducten bij Bever is simpel. Het eerste wat je doet, is het maken van een keuze. Wat heb je nodig en welke producten voldoen aan jouw wensen en eisen? Nadat je een keuze hebt gemaakt, ga je naar de Bever winkel in Houten en vul je een aantal gegevens in. Je wordt ook gevraagd een aanbetaling te doen van 30%. Vergeet hiervoor niet je identiteitsbewijs mee te nemen. Vervolgens kun je de spullen ophalen op de afgesproken dag. De verhuur van outdoorproducten door Bever gaat gepaard met instructies van een Buitenexpert. Nadat je de benodigde instructies hebt gekregen, hoef je alleen nog de huurovereenkomst te doorlopen en de borgsom en het bedrag te betalen. Daarna ben je ready to go!

Bij elk product ontvang je een korte instructie en een handleiding. Zo weet jij tijdens jouw outdooravontuur precies hoe je de gehuurde producten moet gebruiken. Na afloop van je avontuur kun je de outdoorproducten weer inleveren op de afgesproken datum. In de bijgeleverde handleiding vind je precies omschreven op welke manier Bever de producten graag weer ontvangt.

Een man zittend in een tent midden in de natuur.
Credits: Chaewul Kim – Unsplash

Twee duurzame initiatieven binnen een korte tijd

Het bedrijf Bever is in 1977 opgericht door Fred van Olphen met het doel mensen aan te moedigen om naar buiten te gaan. Tegenwoordig is dit nog steeds de missie van het bedrijf. Bij Bever geloven ze, net als bij The Outdoors, dat we onszelf buiten het beste voelen. Aangezien buiten goed is voor de mens, is het belangrijk dat wij als mens ook goed zijn voor buiten. Dat is dus precies waar Bever zich voor inzet. Het feit dat Bever binnen korte tijd met twee nieuwe duurzame initiatieven is gekomen, laat zien dat we op leuke en eenvoudige manieren samen bij kunnen dragen aan een duurzamere wereld. Dus overweeg bij je volgende outdooravontuur eens gebruik te maken van de verhuur van outdoorproducten bij Bever. Dan hoef je ook niet steeds weer nieuwe producten aan te schaffen.

FAQ

Waar kan ik de outdoorproducten van Bever huren?

Op dit moment kun je alleen gebruikmaken van de verhuur van outdoorproducten in de Bever winkel in Houten. Wanneer het initiatief goed aanslaat, is de kans groot dat het initiatief ook in andere Bever winkels beschikbaar komt.

Welke outdoorproducten verhuurt Bever op dit moment?

Op dit moment verhuurt Bever tenten, slaapzakken, slaapmatten, wandelstokken, backpacks en kinderdragers.

Wat moet ik doen als een gehuurd outdoorproduct beschadigd raakt?

Mocht je per ongeluk een gehuurd outdoorproduct beschadigen, dan meten de Buitenexperts bij Bever de schade op en wordt de verschuldigde vergoeding doorgerekend. Op die manier kunnen ze bij Bever het product weer repareren. Hiervoor wordt (een deel van) de waarborg gebruikt die je van tevoren hebt betaald.

Wat kost het huren van outdoorproducten bij Bever?

Wat het huren van een outdoorproduct bij Bever precies kost, verschilt per product en hangt af van hoe lang je het product wil huren. Klik hier voor een compleet overzicht van de prijzen.

Duurzaam levenGearNieuwsTheOutdoors.nlWinkels

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.