Deze drie marathons horen op je bucketlist!

door

Een echte hardloopgek is constant op zoek naar nieuwe uitdagingen. Het PR verbreken op je stappenteller of smartwatch is wat veel hardlopers graag doen. Gelukkig zijn er oneindig veel hardloop events waar jij als echte fanaat aan deel kunt nemen. Voor wie echt eens all-in wil gaan, is de Las Vegas Marathon een must! Hier loop je nadat de zon ondergaat op de Strip langs alle twinkelende lampen die de stad verlichten. De meest bekende marathon: de New York marathon mag niet ontbreken op jouw bucketlist. Hier loop je samen met zo’n 50.000 anderen en passeer je zo’n twee miljoen toeschouwers. Een minder bekende marathon en tevens enorm verrassende marathon is de EVA air City Marathon in Taipei, die dit jaar voor de tweede keer wordt georganiseerd. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Dan  helpen wij jou met het maken van jouw hardloopkeuze! Speciaal voor jou, drie geweldige marathons voor op je bucketlist!

Dit zijn de marathons voor op jouw bucketlist

Reis de wereld over

Tijdens het hardlopen door een wereldstad, passeer je bekende en prachtige bezienswaardigheden. Op welke locatie jij de 21 of 42 km ook loopt, er gaat niets boven het trotse gevoel wanneer je de eindstreep bereikt. En de door jou verdiende medaille in je handen gedrukt krijgt. Wanneer je voor een marathon de halve wereld over reist doe je dat meestal niet enkel om de marathon te lopen. Hoewel je tijdens de marathon al veel highlights van de bestemming passeert kun je er een hele vakantie van maken. Plak er een paar dagen voor- of achteraan en het wordt een reis waar je nog jaren van zult nagenieten. Kies je voor het populaire New York, het imponerende Las Vegas of het verrassende Taipei? Deze gave marathons moet je proberen!

Las Vegas – Rock ‘n’ Roll Las Vegas Marathon

Las Vegas is dé woestijnstad waar je je ogen uitkijkt. Op 17 november dit jaar, wanneer de zon ondergaat, start de marathon der marathons: De Rock ‘n’ Roll Las Vegas Marathon. De naam zegt het al, tijdens deze marathon voel je je als de King of Rock ‘n’ Roll himself. Duizenden lampen verlichten de Las Vegas Strip, welke eens per jaar speciaal voor de marathon wordt afgesloten voor verkeer. Zo kun jij op je eigen tempo door de welbekende straat lopen. Een passend extraatje van deze marathon is het mini-concert dat voorafgaand aan het startschot plaatsvindt. Ook tijdens de wedstrijd spelen diverse bands en artiesten hun muziek, wat zorgt voor dat beetje extra energie om jou door de zwaarste momenten heen te helpen.

8-25-2008; Las Vegas Strip looking south at Flamingo road, Dusk. photo by Bob Brye.

Halve of hele marathon?

Ben jij klaar voor de echte uitdaging? Dan kies je voor de 42,2 kilometer. Voor degene die 42 kilometer iets te veel van het goede vinden, is het ook mogelijk om voor de halve marathon te kiezen. Op 20 minuten van de Strip ligt het Las Vegas Sportpark, waar jij de dagen voor de marathon ervoor kunt zorgen dat je conditie op peil blijft. Klaar met de marathon? Een persoonlijk record gebroken? Trakteer jezelf op een waanzinnig diner in een van de sterrententen of een helikoptervlucht door de Grand Canyon.

Je kunt je hier inschrijven voor de Rock ’n’ Roll Marathon in Las Vegas.

New York – New York City Marathon

Als we het over echte bucketlist-waardige marathons hebben, is dit de wel de marathon die bovenaan de bucketlist staat! Als echte hardloopliefhebber is de marathon in New York namelijk dé droom-marathon. Trek je hardloopschoenen aan en ga op 3 november de uitdaging aan. De 42 kilometer lange route doorkruist de 5 stadsdelen van New York. Ren door The Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens en Staten Island en vang ondertussen een glimp op van alle must sees van de city.

De juiste training

Omdat training van groot belang is, kun je wellicht de dagen voor de marathon al een aantal kilometers in het stadsdeel Manhattan afleggen.  Pak die frisse ochtendlucht en ren over de groene wandelpaden van Central Park! Of ontdek in de middag de wijken van de Upper West Side. Zo ben je er helemaal klaar voor en ontdek je New York op de mooiste manier: te voet.

En dan start de droommarathon

Wanneer het startschot wordt gelost op het westelijke uiteinde van Verrazano-Narrows Bridge op Staten Island kan de race beginnen. Onderweg passeer je prachtige waterkanten en de geweldige parken van New York. Een ideale manier om de stad te verkennen en tegelijkertijd jouw uitdaging te verwezenlijken.

Door de populariteit van de marathon is een loting om een startbewijs vereist. Je hebt de meeste kans om ingeloot te worden wanneer je je inschrijft voor de loting met een NYRR account en wanneer je voor een goed doel rent of een georganiseerde reis naar New York boekt.

Marathon week

Niet alleen op de dag zelf van de marathon is er een hele happening in de stad, de dagen eromheen valt er ook van alles te beleven. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Marathon Beurs van 31 oktober tot en met 2 november of hop even langs het Marathon Paviljoen, dé entertainment hub, toegankelijk voor iedereen. Hier vind je alle informatie over de week van de marathon.

Hier kun je je inschrijven voor de New York City Marathon.

Taipei – EVA air City Marathon

Beginner, gedreven of fanatiekeling. Het maakt niet uit, want tijdens deze halve marathon kun je zelf kiezen hoeveel kilometer je wilt rennen. Of je nu 3, 10 of 21 kilometer rent, de ervaring is wat telt. Want hoe gaaf is het? Een marathon in Taiwan! Wanneer de eerste zonnestralen beginnen te schijnen op 27 oktober leg jij je eerste meters af over het parcours. Ren langs het Taipei Fine Arts Museum, take a breath langs de Keelung River en neem een slok water voor het National Theater. Zo pik je dus al gelijk een paar must-sees van de stad mee.

Geen tijd om stil te zitten

Hike enkele dagen voor de marathon naar de top van Elephant Mountain en kijk uit over de fantastische stad waar jij de uitdaging aan gaat. Taiwan bestaat overigens voor een groot deel uit bergen en natuur, en biedt daardoor ook prachtige plekken om zowel voor als na de marathon lekker in beweging te blijven.

Omdat Taipei misschien niet de meest voor de hand liggende stad is om te bezoeken, is de marathon een mooie reden om juist wel een reis te plannen naar deze metropool. Voor hardloopliefhebbers is dit de kans om een gave, unieke stad te bezoeken én om een vette marathonroute te af te leggen.

Via deze website kun je je inschrijven voor de EVA air Marathon in Taipei, een van de marathons voor op je bucketlist!

TheOutdoors.nlTrailrunning

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.