Foto: Kristine Tanne

Deze kleurrijke bestemmingen moet je absoluut een keer bezoeken!

door

Vandaag hebben we iets moois! Hier ga je gegarandeerd iedereen mee opvrolijken. Want wie houdt er nou niet van kleur? Precies, niemand. Wij hebben een aantal hele toffe kleurrijke bestemmingen gevonden en weten zeker dat je deze op je bucketlist gaat zetten. Nog geen vakantie geboekt dit jaar? Hier wil je naartoe!

Everybody needs a little colour in their lives

Vinicunca, peru

Dit is een absolute must voor backpackers in Zuid-Amerika. Breng een bezoek aan de hoofdstad van Peru, Cusco en raak daarna in hogere sferen van al deze kleuren op meer dan 5.000 meter hoogte! Deze plek is wat minder makkelijk te bereiken doordat hij zo hoog ligt. Dit gebergte is miljoenen jaren geleden gevormd en dankt zijn kleuren aan de verschillende lagen mineralen die in het gesteente zitten.

Foto: Roi Dimor

Burano, Italië

Van Zuid-Amerika gaan we naar ons eigen Europa. Het eilandje Burano is wereld beroemd door het kleurrijke uiterlijk. Gelegen in het Venetiaanse meer leent dit plekje zich uitstekend met een bezoek aan Venetië. Dit is een van de meest kleurrijke bestemmingen van Europa!

Foto: Ashwin Vaswani

Cinque Terre, Italië

Omdat we nu toch in Mediterraanse sferen verkeren, maken we een uitstapje naar Cinque Terre. Het woord cinque betekent 5 in het Italiaans, er zijn dan ook 5 van dit soort kleurrijke dropjes aan de kust van Ligurië. Als je deze dorpjes gaat bezoeken moet je er voor zorgen dat je geen teenslippers draagt! Je riskeert namelijk een boete als dit wel doet. Klinkt bizar, we know, maar het is voor je eigen veiligheid.

Foto: Kristine Tanne

Seven Colored Eerths, Mauritius

Midden in het oerwoud op Mauritius kom je uit het niets deze massa van gekleurde stenen tegen. Een machtig schouwspel wat tot stand is gekomen door de vele mineralen die in het gesteente zitten. Mauritius is al een trip op zich, maar een uitstapje naar de Seven Colored Earths maakt het helemaal af!

Seven Colored Earths

Khari Baoli, India

Net een tikkeltje anders dan de andere plekken in deze lijst, maar zeker de moeite waard. In Khari Baoli vind je namelijk de allergrootste specerijenmarkt ter wereld. Zo veel kleuren heb je nog nooit bij elkaar gezien! Om nog niet te spreken over hoe de plek zal ruiken! Een sensatie voor al je zintuigen! Persoonlijk staat deze bestemming heel hoog op ons lijstje van kleurrijke bestemmingen.

Foto: Akhil Chandran
AfrikaAziëEuropaMidden- en Zuid-AmerikaTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

3 reacties. Reactie plaatsen

  • Cinque Terre is inderdaad erg mooi, maar de dorpen liggen niet aan de Amalfikust. Hiervoor moet je naar Ligurie. Meer in de buurt van Amalfi ligt het kleurrijke eilandje Procida. Dat ligt in de Baai van Napels. Zeker een bezoek waard en zou ook een plekje verdienen in het overzicht.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.