Photo by Vishu on Unsplash

De 7 mooiste dierenfilms op Videoland | The Outdoors Indoors #10

door
Heel graag meer outdoor kennis en inspiratie willen opdoen, maar niet zo goed weten hoe en waar? Wij zetten de beste boeken, films, series, podcasts en Clubhouse clubs voor je op een rij. Kijk welke boeken jij het beste kan kopen voor de mooiste reizen, welke films je wil zien om het avontuur-gevoel in huis te halen en welke inspirerende podcasts favoriet zijn om te luisteren. Bekijk de voorgaande edities hier.

De 7 mooiste dierenfilms op Videoland

Helaas is het nog steeds niet mogelijk om op reis te gaan, dus ook nog niet om de wildernissen van de wereld te zien. Maar gelukkig zijn daar oplossingen voor. Zo hebben wij voor jou de zeven mooiste dierenfilms van Videoland verzameld. Ga lekker zitten op de bank en geniet van wat de wereld te bieden heeft.

Wonders of Africa: What a Difference a Day Makes

Volg verschillende Afrikaanse diersoorten en kom erachter hoe hun dag verloopt. Ieder dier op zijn/haar eigen wijze. Van de kleinste diertjes die er rondlopen, tot de gevaarlijkste zoogdieren.

Tall & Tiny: Nature’s Extremes

Een natuurfilm die net even anders ingestoken is dan een standaard natuurfilm. In Tall & Tiny gaan ze op verschillende continenten zoeken naar het grootste en het kleinste. Dit kunnen planten- of diersoorten zijn. Zo vinden ze op het eiland Borneo de hoogste tropische bomen en leven er de kleinste beren en olifanten. Bekijk deze soorten van dichtbij en kom er alles over te weten.

Circus Of The Wild

In Circus of the Wild kijken we naar het gedrag van diverse diersoorten van over de hele wereld. En dit gedrag heeft iets opmerkelijks. Denk aan het uithalen van kattenkwaad tot de meesters van de verleiding. Een uniek kijkje in de dierenwereld. Want die lijken meer op ons dan dat wij denken.

Holland – Natuur in de Delta

De ode aan onze rivieren en kustgebied en de rijke natuur die zij onze delta brengen. De natuur is lange tijd de grootste kracht geweest in het deltagebied dat we nu Nederland noemen. Hierdoor is er wat speciaals gebeurd, namelijk de terugkomst van de zeearend. In deze documentaire zien we de ontwikkeling naar deze tijd door de ogen van dieren die hier kenmerkend voor zijn en de rivierdelta ver voor ons bevolkten.

Wild ways of the coast

In deze film gaan we op zoek naar diersoorten die leven op het strand. Over de hele wereld zien we de mooiste kliffen, riffen en zandduinen die het leefgebied voor verschillende dieren vormen. Denk aan zeehonden, papegaaiduikers, zeeschildpadden en zeekoeien. Kom alles te weten hoe deze soorten overleven aan de kust.

Cute little killers: The Predators With Pouches

In deze documentaire spelen drie kleine roofbuildeldieren de hoofdrol. De buidelmiereneter, de dwergbuidelmarter en de gespikkelde buidelmuis. We bekijken van dichtbij hun natuurlijke leefomgeving, namelijk de Australische wildernis. Zoals het gezegde zegt: beoordeel een boek niet om zijn kaft, zo moeten we dat bij deze diertjes ook doen. Ze zien er misschien schattig uit, maar kunnen dodelijke gevolgen veroorzaken.

A life among monkeys

In 1968 vertrok Dr. Wolfgang Dittus naar Sri Lanka om ceylonkroonapen te bestuderen. Ruim 50 jaar heeft hij hier doorgebracht. De apen boeide hem zoveel dat hij meer dan 5.000 ceylonkroonapen in beeld heeft gebracht. Ben je een apenliefhebber? Dan is dit zeker een aanrader.

EntertainmentTheOutdoors.nlToplijsten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.