Laat je inspireren in de Digitale Week van de Bergsport!

door

Het is weer zo ver. Hét jaarlijkse bergsportevent. In verband met corona heeft ook de Bergsportdag, georganiseerd door de NKBV, plaats moeten maken voor een online versie: De Digitale Week van de Bergsport. Van 15 t/m 21 maart 2021 kun je een uitgebreid aanbod aan lezingen en workshops volgen om je van alle informatie en inspiratie te voorzien voor je volgende bergsportactiviteit. Want een goede voorbereiding is het halve werk toch?

Hoe ziet de Week van de Bergsport eruit?

Hoofdsprekers tijdens de Week van de Bergsport

In de Week van de Bergsport vertellen inspirerende personen over hun ervaring in de bergsport. Zo kan je luisteren naar Sofie Lenaerts die uitlegt geeft over de voorbereiding en het beklimmen van de Seven Summits (dus staan die op je lijstje, dan is dit zeker een aanrader). Ga mee in een dag van avonturier Tamar Valkenier, die op haar 28e besloot te kiezen voor de ultieme vrijheid. Ze leeft nu als nomade en deelt haar fantastische ervaringen.

Of wat dacht je van het project de Rolling Mountains, waar Ragna Debats je over vertelt. Zij is samen met haar man, kind en hond bezig met dit bijzondere project. Zij maken een sport- en familiereis over de hele wereld en vertellen je over hun sport: sky- en trailrunning. En luister naar Tom Randall, die je meeneemt in de uitdaging van de Lakeland Classic Rock Challenge. Dus ben je een fanatieke sporter die van een goede uitdaging houdt? Luister dan zeker naar hem!

Een gevarieerd aanbod dus van lezingen waar je veel kennis en inspiratie uit kan halen.

Week van de Bergsport Sofie

Aanmelden?

NKBV-leden én niet-leden kunnen zich gratis aanmelden via deze link of op de website van de bergsportdag. Op 15 maart krijg je een code gemaild, waarmee je kunt inloggen op de digitale omgeving van het evenement.

Bergsportreizen

Kom tijdens de Week van de Bergsport erachter welk aanbod bergsportreizen er zijn en welke er misschien wel interessant zijn voor jou! Zo krijg je uitleg over de alpiene cursussen die jou helpen met de volgende stap in je alpienecarrière. Het maakt niet uit waar je staat, ze helpen je erbij. Of over de gave hutten– en gletsjertochten in de bergen, waarbij je een meerdaagse trektocht door de bergen maakt en overnacht in verschillende berghutten. Tijdens deze lezing word je meegenomen in de wereld van hutten en gletsjers.

Ook de basiskampen van Bergsportreizen komen voorbij. Een basiskamp is een kamp waar je met meerdere op een camping staat. Kinderen gaan samen op pad met leeftijdsgenootjes om te ontdekken wat wandelen allemaal voor gaafs kan inhouden. Er worden vele leuke activiteiten georganiseerd in deze vakantieweek. Ook krijg je in deze lezing antwoord op je vragen zoals welke bergsporten kun je tijdens deze vakantie beoefenen, wat is een themakamp Sneeuw en IJs of waarom kiezen leden voor deze vakantie?

Nu al nieuwsgierig naar deze bergsportreizen? Ga dan naar bergsportreizen.nl!

De mooiste bestemmingen

Na een jaar lang de reiskriebels opgespaard te hebben, is het tijd om op reisgebied het onderste uit de kan te halen zodra dit weer mag. Voor deze inspiratie kun je lezingen volgen over de mooiste bergbestemmingen in Europa. Denk hierbij aan de Spaanse Pyreneeën, de Alpe Adria Trail, Ticino of de Hoge Tatra. De buitenexperts brengen je op de hoogte van wat de bergen van Europa allemaal voor moois te bieden hebben!

Workshops

In de Digitale Week van de Bergsport kan je onder andere ook verschillende interessante workshops volgen. Deze workshops helpen je bij het voorbereiden van je volgende reis. Je krijgt handige tips om niks te hoeven vergeten. Zo weet je na de workshop fit de bergen in hoe je het beste je bergreis lichamelijk kan voorbereiden. Samen met personal trainer Jonas Föllmi ga je 20 minuten lang aan de slag met onderdelen zoals conditie, stabiliteit, mobiliteit en kracht. Door middel van deze tips en tricks ga jij na de workshop goed voorbereid op pad!

Nu al beginnen met jouw goede basis voor de vakantie? Bekijk dan alle tips om fit te worden en blijven en start vast met trainen!

Gear up

Maar niet alleen fit zijn is belangrijk voordat je op vakantie gaat. Ook het hebben van de juiste materialen is erg handig. In deze workshops is er een uitgebreid programma over materiaal, oriëntatie en tips voor bergwandelen en huttentochten. Krijg bijvoorbeeld de beste tips over kaart & kompas, welke kleding goed is om mee te nemen, hoe je efficiënt je rugzak inpakt, EHBO voor in de bergen en nog veel meer!

Bergfilms

In de Week van de Bergsport kun je niet alleen veel inspiratie en kennis opdoen, je kan ook nog eens genieten van prachtige bergfilms. Dus om de pijn van het niet kunnen reizen te verzachten, kan je vanuit je stoel toch nog spannende avonturen beleven. Benieuwd naar welke dit zijn geworden? Kijk op de website van de Week van de Bergsport.

Praktische informatie Week van de Bergsport

Het programma Week van de Bergsport

Voor het gehele programma kan je kijken op de website. Hier staat wanneer je wat kan volgen en hoelang dit duurt.

De NKBV (Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging) is de autoriteit op het gebied van klim- en bergsportactiviteiten. Als lid haal je alles uit de activiteiten, de voorbereidingen en goede kortingen op gear en overnachtingen in berghutten. Ook een zeer voordelige reisverzekering en een uitgebreid kenniscentrum zorgen ervoor dat jij perfect aan elk outdooravontuur begint.
Foto: Hannah Sophia

NieuwsTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.