Credit Mr. Angelfish

Wow! Dit is de hoogste waterval ter wereld

door

We hebben het gehad over de grootste waterval van Europa en de langste waterval van Europa. En dan mag de hoogste waterval ter wereld natuurlijk niet missen. Gelukkig voor jou gaan wij je vertellen welke op plek nummer één staat. Want hoe gaaf is het om te zeggen dat jij deze gigant gezien hebt? We kunnen al wel verklappen: het is je klim zeker de moeite waard.

De hoogste waterval ter wereld

Voor de hoogste waterval hoeven we niet in Europa te blijven. We hoeven ook niet naar Afrika en niet naar Azië. Nee, voor de hoogste waterval ter wereld vliegen we over naar een heel ander continent, namelijk Zuid-Amerika. Hier ligt het grootste waterspektakel dat uiteraard ook op ons lijstje van mooiste watervallen ter wereld staat. Ook zo benieuwd?

Credits David Kjelkerud

Daar is ie dan

En de plek waar de hoogste waterval ter wereld ligt is: Venezuela! Dit land ligt in het noorden van Zuid-Amerika, met om zich heen landen zoals Brazilië en Colombia. En hier vind je dus de allerhoogste ter wereld. Deze staat in het Nationaal Park Canaima. Het natuurpark staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst én mag zich een van de grootste natuurparken van de wereld noemen. Om uiteindelijk bij de waterval te komen is het nog een hele tocht, maar misschien maakt dit het alleen maar unieker. En wij houden wel van een beetje uitdaging toch?

De Ángelwaterval

Dit is hem dan: De Ángelwaterval, de hoogste vrij vallende waterval ter wereld. Ook wel Angel Falls genoemd. De waterval heeft een totale hoogte van 979 meter, waarvan de hoogste vrije val 807 meter is. Deze waterval is vernoemd naar de ontdekker ervan, namelijk Jimmie Angel. Hij was met zijn vliegtuig opzoek naar goud toen hij deze enorme ontdekking deed. Hij ligt aan de naamloze zijrivier van de Caroní. Bij deze plek ligt het hooggelegen rotsplateau Auyan, wat gekenmerkt wordt met bijzondere flora en fauna. Al met al in dit gebied een hele bijzondere plek en zeker een bezoekje waard.

Credits Luis Carillo, Venezuela
Midden- en Zuid-AmerikaNatuurverschijnselenTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.