Dit is het magische Cappadocië

door

Centraal gelegen in Turkije vind je de regio Cappadocië. Deze regio staat met name bekend om zijn magische ballonvaarten. Dit is niet onterecht, want nergens vind je mooiere ballonvaarten als hier. Met honderden tegelijk stijgen ze met zonsopgang op vanuit de vallei. Het geeft een magisch beeld zowel van boven als onder. We vertellen je alles over deze wonderlijke plek!

Gevormd door vulkaanuitbarstingen

Het bijzondere Cappadocië is gevormd doormiddel van meerdere vulkaanuitbarstingen. Mede hierdoor heeft het landschap zich ontwikkelt tot het sprookjesachtige Cappadocië van vandaag. In het hart van de regio vind je het dorpje Göreme. Dit is waar je moet zijn als je van plan bent om naar Cappadocië te gaan. In de regio liggen meerdere dorpen, maar geen enkel zo mooi als Göreme. Het dorpje ligt in een vallei en bestaat uit uitgebeitelde grotten in de oranje gekleurde bergen. Het is een surrealistisch beeld wat een enorme warme sfeer met zich meebrengt.

De luchtballonnen

Met zonsop- en ondergang is Göreme op z’n mooist. Vanwege het uitgestrekte landschap en de oranje gebergtes rondom en in het dorp, krijgt alles een warme roodachtige gloed. Het is een prachtig gezicht. Waarvoor mensen vooral naar Göreme komen, zijn de wereldberoemde ballonvaarten. Elke ochtend, tenminste als het weer het toelaat, stijgen honderden ballonnen tegelijkertijd op vanuit de vallei. De ballonnen blijven urenlang rondzweven boven en rondom het dorpje. Het is een uitzicht dat vanuit meerdere punten in het dorp te bewonderen is.

Wij raden aan om naar het centraal gelegen view point te gaan. Echter is dit wel een erg druk punt. Als je alleen wilt zijn met dit unieke uitzicht, kan je naar een van de bergen buiten Göreme hiken. Dit is ongeveer anderhalf uur hiken, hou er dus rekening mee dat je midden in de nacht op moet. Wat sommige avonturiers ook doen, is een tentje op zetten in de bergen. Dit is niet toegestaan, maar de kans om gepakt te worden is erg klein.

Wild horses

Naast de luchtballonen heeft Göreme en de regio Cappadocië nog veel meer te bieden. Zo kan je spectaculaire hikes maken in dit gebied of een van de vele paardentochten boeken. Ook kun je opzoek gaan naar de grote groepen wilde paarden die voorkomen in de regio Cappadocië. Hiervoor zul je wel geduld moeten hebben. De wilde paarden zijn niet makkelijk te vinden en enorm schuw. Een andere oplossing om deze spectaculaire beesten te bewonderen is door een van de vele ranches te bezoeken.

 

Foto: elifkizilisik
Foto: elifkizilisik

Accommodatie

Cappadocie is in vergelijking met de omliggende gebieden niet goedkoop. De prijzen hebben zich snel aangepast aan de hoeveelheid toeristen die op dit gebied afkomen. Alsnog is het, vergeleken met Nederlandse prijzen, prima te doen. Overnachten kan al vanaf een tientje per nacht. Maar als je echt spectaculair wilt slapen ben je al snel 60 tot 80 euro kwijt per nacht. Als we het over spectaculair overnachten hebben, dan kunnen wij je Elaa Cave Hotel aanraden. Deze accommodatie bevindt zich in een van de vele traditionele grotten. Je slaapt dus ook letterlijk in een grot. Dit klinkt wat grimmig, maar de kamers zijn prachtig ingericht en zorgen absoluut voor een unieke ervaring. Het Elaa Cave Hotel beschikt over een dakterras waar je in de ochtend kan ontbijten en de schitterende ballonen kunt bewonderen. Top!

Keerzijde

De keerzijde van dit mooie gebied is de enorme bekendheid. De bekendheid brengt een grote hoeveelheid toeristen met zich mee. Wij raden dan ook aan om buiten het toeristenseizoen te gaan (1 april – 31 oktober). Wanneer je een ballonvaart wil maken, is het verstandig om deze ook van te voren te boeken. Vaak is het namelijk helemaal volgeboekt. Daarnaast verschuiven geboekte data vaak, omdat het weer het niet altijd toelaat om de ballonen te laten opstijgen. Cappadocië is goed bereikbaar met het vliegveld in de regio. Deze is echter niet direct vanuit Nederland te bereiken, dus je zult een overstap moeten maken op Istanbul. Voor Cappadocië kun je makkelijk vijf dagen uittrekken. Wil je een volmaakte Turkije vakantie, dan is het leuk om Cappadocië te combineren met een mooie stad als Antalya of Istanbul. Enjoy!

 

EuropaRoadtripTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

1 reactie. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.