Dit is het sterkste dier ter wereld (en is kleiner dan je denkt)

door

Er zijn soms van die vragen waar je niet zoveel mee kan, maar wel gewoon leuk zijn om te weten. Waarschijnlijk is dit er één van: Wat is het sterkste dier ter wereld? Misschien kom je al snel op dieren zoals een leeuw, een olifant of een krokodil. Maar niets is minder waar. Want het sterkste dier wat er op deze aarde rondloopt heeft een iets kleiner maatje. Benieuwd geworden?

Het sterkste dier ter wereld; klein maar fijn?

Het sterkste dier ter wereld word je niet zomaar. Onderzoekers hebben een trucje gevonden om te kunnen meten hoe sterk een dier is. En alvast een kleine teleurstelling, wij mensen zijn dat in ieder geval niet. Toch maar wat vaker naar sportschool misschien, of een keertje extra opdrukken in de ochtend? Eén voordeel: wij hebben die kracht ook niet zo vaak nodig. Dus we kunnen dat gewichtheffen weer een keertje uitstellen. 

Sterkste dier ter wereld
Photo by Danielle Cerullo on Unsplash

Eerst even kijken naar het onderzoek

Hierboven wordt al verteld dat onderzoekers een trucje hebben ontdekt hoe zij erachter kunnen komen wat nou precies het sterkste dier ter wereld is. Wat zij namelijk doen, is kijken naar hoeveel keer een dier zijn eigen lichaamsgewicht kan tillen. Dus wat een dier maximaal aankan.

En dan nu het antwoord op de vraag: wat is het sterkste dier ter wereld?

Het sterkste dier ter wereld. Of beter gezegd, diertje. Want dit sterkste dier is er een die je niet zo snel kunt zien. En waarvan je dus misschien ook niet zo snel verwacht dat dit de allersterkste is. Dan nu, de allersterkste is: de mestkever. Deze beestjes zijn één centimeter lang. De mannelijke insecten van de mestkever kunnen voorwerpen optillen die 1141 keer zwaarder zijn dan hun eigen lichaamsgewicht. Hoe dit komt? Door de ongewone strijd om te kunnen paren. Je moet maar ergens je kracht vandaan halen toch?

Sterkste dier ter wereld, mestkever
Photo by Wolfgang Hasselmann on Unsplash

Op een mooie tweede plek

Ook op plek twee staat een klein beestje. De neushoornkevers. Deze kunnen voorwerpen van 850 keer hun eigen lichaamsgewicht tillen. Deze diertjes worden zo’n 15 centimeter lang. Zij zijn dus wel wat groter dan de mestkever. Nu we weten welke dieren er op plek één en twee staan, zullen we eens gaan kijken wat de sterkst dieren zijn per soort.

  • Sterkste van de katachtige: De tijger
  • Sterkste van de vogels: De arend
  • Sterkste van de slangen: Anaconda
  • Sterkste van de zoogdieren: De olifant

InspiratieTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel