Dit is waarom iedereen het Artic Fox Initiative moet kennen

door


Iedereen draagt op zijn eigen manier een steentje bij om voor moeder natuur te zorgen. We kunnen immers niet zonder een gezonde flora en fauna, zo simpel is het. De laatste tijd is #trashtag veel in het nieuws. Één van de vele initatieven waar mensen en bedrijven mee op de proppen komen. Ook Fjällräven draagt een steentje bij, maar dan met hun eigen initiatief genaamd The Artic Fox Initiative!

The Aritc Fox Initiative

Dit programma van Fjällräven is opgezet om de flora, fauna en het buitenleven te beschermen en behouden. Bij dit toffe project kunnen social media volgers van Fjällräven kiezen voor een shortlist van projecten die ondersteund gaan worden.

Toen het Artix Fox Initiative voor het eerst werd gelanceerd, is mede dankzij Fjällräven’s steun veel awareness gerealiseerd voor het leven van de poolvos. Doordat Fjällräven al zo lang betrokken is bij het project dat de poolvos helpt, hebben ze veel kennis opgedaan over het klimaat. De grootste uitdaging die poolvos tegenwoordig bedreigt is klimaatverandering.

Kanken

Samen staan we sterk

Omdat vele handen licht werk maken, heeft Fjällräven doorgezet met het Artic Fox Initiative. Tegenwoordig draait het niet alleen om de poolvos, maar om heel veel projecten waar het Artic Fox Initiative een soort paraplu voor is.

Om dit project te ondersteunen lanceert Fjällräven een aantal producten waarmee klanten het initiatief zelf ook kunnen steunen. De eerste producten zijn drie special edition Kånken rugzakken, twee met unieke door kunstenaars ontworpen prints en een derde met details in de kleuren van de regenboog.

Kånken rugzakken

Deze lijn van rugzakken ondersteunt het Artic Fox Initiative. Dat is natuurlijk de ultieme vorm van ’twee vliegen in een klap’, want je wil deze toffe rugzak absoluut hebben! De Kånken rugzakken zijn meer dan rugzakken, ze weerspiegelen een deel van de persoonlijkheid van de drager. Deze rugzakken zijn net wat anders dan je gewend bent van Fjällräven. Ze zijn namelijk ontworpen door twee Zweedse kunstenaars genaamd Cecilia Heikkilä en Erik Olovsson. Twee compleet verschillende kunstenaars die laten zien dat je hele toffe dingen kan maken als je samenwerkt! Naast dat de tassen ontworpen zijn door kunstenaars, hebben ze nog een andere toffe feature. En bepaalde maten kunnen ze namelijk ook ingezet worden als handtas, mocht je dit beter uitkomen!

Foto: Jonathan Pie

Duurzaam levenFjällrävenRugzakkenTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.