Pack my (Snow)bag! Dit moet er in jouw wintersport rugzak

door

Jetzt geht’s bijna loss. Het wintersportseizoen staat voor de deur. Wellicht zonder après-ski, maar wel met prachtige pistes, omringd door de mooiste bergtoppen. Voordat je richting de piste gaat is het belangrijk om te weten wat je mee moet nemen in je tas. Want hoe vervelend is het dat als je wat wilt drinken, je erachter komt dat je flesje water nog op de tafel staat. Of wanneer de eerste zonnestralen erdoor komen je je wilt insmeren, maar geen zonnebrand bij je hebt. Deze wintersport rugzak paklijst kan je helpen om voorbereid op pad te gaan om jouw pistedag te rocken!

Wintersport rugzak paklijst

Hieronder hebben wij beschreven wat niet mag ontbreken in jouw wintersport rugzak. Zo kan jij lekker zonder zorgen de piste op.

wintersport rugzak
Photo by Glade Optics

Zonnebrand

We beginnen gelijk met datgene de meeste wintersporters al snel vergeten. Zonnebrand is namelijk niet iets waar je als eerste aan denkt als je naar de sneeuw gaat. Maar dit maakt het niet minder belangrijk. Zodra de zon gaat schijnen, weerkaatst deze in de sneeuw. Dit heeft hetzelfde effect als bij water. De zonnestralen worden sterker en komen harder aan op de huid. Het is dus belangrijk dat je je goed insmeert wanneer je aan het wintersporten bent.

wintersport rugzak
Photo by Dimitris Chapsoulas

Wat te eten en drinken

Midden op de berg is er niet ineens een supermarkt aanwezig. Let er dus op dat je wat te eten en drinken meeneemt. Zeker als er niet veel berghutten in de buurt of open zijn. Mocht je namelijk dorst krijgen, heb je in ieder geval wat bij de hand. Velen onderschatten hoeveel calorieën je verbrandt als je aan het skiën of snowboarden bent. Neem dus altijd wat mee om je reserves weer aan te vullen.

wintersport rugzak
Photo by Mae Mu

EHBO setje voor in je wintersport rugzak

Hopelijk heb je een EHBO setje niet nodig, maar het is wel erg handig om bij je te hebben in je wintersport rugzak. Zo kan je kleine ongelukjes, zoals een snee in je vinger door de rand van je board, snel oplossen. Hoef je gelukkig niet eerder te stoppen voor een beetje bloed.

wintersport rugzak
Photo by Diana Polekhina

Extra skibril of zonnebril

Een extra skibril is altijd handig. Mocht je ineens vallen (gaan we natuurlijk niet van uit) dan heb je in ieder geval een back up bij je. Heb je geen twee skibrillen? Een zonnebril is ook mogelijk. Dit is ook fijn voor als je je ski-helm met bril afzet maar wel je ogen wilt beschermen tegen de sneeuw. Want die kan goed fel zijn!

Photo by louis tricot 

Extra paar handschoenen

Een extra paar handschoenen mag ook zeker niet ontbreken in je wintersport rugzak. Dit kan bijvoorbeeld een dunnere variant zijn. Wanneer je namelijk ergens gaat zitten en die grote skihandschoenen uit doet, is het wel fijn om een dunner paar handschoenen aan te doen. Als je bezig bent heb je het warm, maar als je stil gaat zitten kan het snel koud worden.

Photo by Mara Ket

Spullen die niet in je wintersport rugzak moeten

Nu zijn er natuurlijk andere spullen die je ook niet moet vergeten, zoals je telefoon, portemonnee, ID-kaart, skipas, coronabewijs en (als je die hebt) een kaart van de skipiste. De reden dat die hierboven niet in het lijstje staat, is omdat deze spullen handiger zijn om in de zakken van je jas te stoppen. Want wat doe je op de piste als je je tas bent vergeten en niemand kan bereiken? Ook is het diefstal-proof, je wilt niet de vakantie vieren zonder portemonnee.

Photo by Towfiqu barbhuiya

Hopelijk heb je wat aan deze tips. Heb je zelf nog ideeën over wat er écht niet mag ontbreken in je wintersport rugzak? Laat het ons weten door een reactie achter te laten onder dit artikel of een bijdrage te starten op het Forum.

PaklijstenTheOutdoors.nlWintersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.