Dit zijn de best gelezen artikelen van 2021

door

2021 was een bijzonder jaar. Een bijzonder jaar in verschillende opzichten. We konden langzaam al iets meer, alles ging open en weer dicht en dat herhaalde zich nog even. Er zijn stiekem al weer wat reisjes gemaakt. Toch bleef het altijd nog een beetje onzeker. Maar desondanks hebben we uiteindelijk meer kunnen doen dan we in eerste instantie dachten. We ontdekten nog meer nieuwe en mooie plekjes. Misschien heb je zelf ook nog een aantal toffe wandelroutes of bezienswaardigheden (her)ontdekt. Ook The Hike werd afgelopen jaar enorm vaak bezocht, daar zijn we jou erg dankbaar voor! Vandaag laten we de top 10 van best gelezen artikelen van 2021 zien.

De top 10 best gelezen artikelen van 2021

We tellen af van 10 naar 1, net zoals bij oud & nieuw.

10. Met deze hike bekijk je de Tre Cime Di Lavaredo van hun beste kant

Tre Cime di Lavaredo, ofwel Drei Zinnen. Deze bergtoppen zijn het symbool van de Dolomieten. Of in ieder geval het uithangbord van de Dolomieten in Zuid-Tirol. En dat is natuurlijk niet voor niets, want dit stukje natuurpracht steekt letterlijk met kop en schouders uit boven de toch al zo mooie Italiaanse natuur. Deze wandeling is dan ook zeker aan aanrader.

wandeling Tre Cime di Lavaredo Drei Zinnen

9. De 15 lekkerste kampvuur recepten voor koken op vuur

We hebben een lijst samengesteld met de 15 lekkerste kampvuur recepten die je kan bereiden op een zelf gemaakt vuur! Uiteraard kan je deze kampvuur recepten ook ‘ombouwen’ tot recepten op de barbecue of gewoon op jouw fornuis.

8. 14x wandelen rondom den Bosch: dit zijn de mooiste wandelingen

Wandelen rondom Den Bosch is prachtig en divers. En gelukkig kent deze Brabantse stad naast een bourgondisch hart ook een fantastisch wandelgebied. Van de uiterwaarden bij de Maas tot de monumentale Moerputtenbrug en van zandverstuivingen tot prachtige bossen. Deze wandelingen rondom Den Bosch zijn allemaal dichtbij, zodat je er in theorie vanuit de binnenstad naartoe kan wandelen. 

Wandelen rondom Den Bosch Moerputten

7. Dit zijn de mooiste hikes van Luxemburg

In dit artikel laten we je de mooiste wandelingen van Luxemburg zien, waardoor jij Luxemburg absoluut op jouw must-visit lijst gaat zetten. Het Groothertogdom Luxemburg is de perfecte bestemming voor wandelingen die niet al te ver weg zijn, maar wel een totaal ander landschap hebben.

6. Dit zijn de 12 langeafstand wandelroutes van Europa

Europa kent 12 LAW (langeafstand wandelroutes). De 12 Europese wandelroutes nemen je mee over de mooiste wandelpaden van Europa. 

5. 12 fouten die je liever wil vermijden tijdens geocaching

Geocaching is een erg leuke en toegankelijke outdoor activiteit. Wij hebben de meest gemaakte fouten op een rijtje gezet, zodat jij ze niet meer hoeft te maken.

wat is geocaching cache

4. Lopen + eten = street food wandeling. Nu ook bij jou in de buurt.

Yes, aangezien we dit jaar toch lekker op pad wilden mét iets lekkers voor onderweg hebben we allemaal vele streetfood wandelingen gelopen. In dit artikel vertellen wij jou over toffe wandelingen waar je je voor kan aanmelden/ die je kan lopen.

street food

3. De Mullerthal trail is de mooiste hike van Luxemburg

De Mullerthal Trail is een pareltje onder de wandelpaden in Luxemburg. De route is onderverdeeld in drie grotere routes die samen goed zijn voor 112 km wandelen.

Mullerthal Trail bordjes

2. Wat is hiken, wandelen of een trekking en wat is het verschil?

Tsja, wat is het verschil nu eigenlijk? We leggen het zo eenvoudig mogelijk uit.

1. Dutch Mountain Trail is de zwaarste wandeling van Nederland

Met stip op nummer 1, de Dutch Mountain Trail. De filosofie achter de Dutch Mountain Trail is dat je hier in Nederland het berggevoel goed kan ervaren. Je hoeft dus niet naar de Alpen af te reizen om je in de bergen de wanen. De eerder zelfbenoemde Seven Summits van Nederland zijn allemaal gebundeld in één wandeltocht. Maak je borst maar nat voor de Dutch Mountain Trail, die ruim 100 kilometer lang is en een kleine 2000 hoogtemeters heeft.

Dutch Mountain Trail Duivelsgrot
Foto: Petra Vroomen

NieuwsTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.