Tenerife te land, ter zee of in de lucht? Wat doe jij het liefst?

door

Met een gemiddelde temperatuur van 22°C graden en zo’n 3.000 zonuren per jaar, kun je op Tenerife het hele jaar door genieten van allerlei buitenactiviteiten. Sportievelingen voelen zich hier als een vis in het water. Hiken, mountainbiken, surfen, kajakken, duiken of paragliden, je kunt het zo gek niet bedenken of Tenerife heeft het. In dit artikel delen we een aantal van de populairste sportieve uitjes op dit prachtige zonovergoten eiland.

Activiteiten op Tenerife vanaf het land

Wie bij activiteiten op het land van Tenerife vooral denkt aan zonnebaden heeft het mis. Hoewel er genoeg zonuren zijn, is een dagje op het strand hangen het laatste wat je wilt. Er is namelijk zo ontzettend veel te beleven en te zien. Voor het gemak hebben wij twee activiteiten voor op het land geselecteerd.

Hiken op Tenerife

Als je het land van Tenerife gaat ontdekken gaat er niets boven een hike. Het Canarische eiland is decor geweest voor verschillende filmsets en dat is niet voor niks. Van bizarre maanlandschappen tot aan groene regenwouden en historische bossen. Met meer dan 1.500 kilometer aan goedgekeurde wandelpaden kun je je maandenlang vermaken.

We schreven er eerder al een artikel over: Top 10 beste hiking trails van Tenerife.

Fotocredit: Turismo de Tenerife

Fietsen op tenerife

Het maakt niet uit of je liever gaat mountainbiken of gaat wielrennen, want Tenerife heeft voor iedere fietser wat wils. Kenmerkend voor het fietsen op Tenerife is de verscheidenheid aan vergezichten. Zo kun je over het asfalt de hoogte in,door de vulkaan El Teide te beklimmen, maar je kunt ook door de bossen van Corona Forestal crossen. Klimmen of dalen, elke bocht is weer een nieuwe ervaring. 

Activiteiten op Tenerife in of op het water

Met een gemiddelde temperatuur van 22°C graden doe je er verstandig aan om zo nu en dan het verkoelende water op te zoeken. Gelukkig ben je op een eiland en is er water in overvloed. Op Tenerife zijn dan ook verschillende organisaties te vinden die zich specifiek richten op wateractiviteiten. Surfen, zeilen, suppen of vissen? Voor watersporters is er van alles mogelijk. Check daarvoor het artikel dat we eerder schreven over de 10 leukste activiteiten op en in het water van Tenerife. In dit artikel beperken wij ons tot twee tips voor waterratten.

Duiken in de Atlantische Oceaan

Er zijn wel 60 duiklocaties met uiteenlopende mogelijkheden. Tel daar het hele jaar door een visibility van 10-30 meter bij op. Voeg daar tot slot een constante watertemperatuur tussen de 19°C en 26°C graden aan toe en je hebt alle ingrediënten voor de perfecte duikervaring.

Een duik is natuurlijk niet compleet zonder een ontmoeting met een bijzondere vissoort of reptielensoort. Van zandduivel-haaien tot aan barracuda’s en van schildpadden tot aan pijlstaartroggen en zelfs dolfijnen. De wateren rondom het eiland zitten vol met bijzondere schepsels. Dat maakt het duiken op Tenerife tot een unieke ervaring.     

Fotocredit: Turismo de Tenerife

Kajakken bij Los Gigantes

Het oosten / zuid-oosten van Tenerife is een perfecte plek om te zeekajakken. De golven zijn daar een stuk lager waardoor je een flink stuk kunt afleggen. Los Gigantes-Santiago del Teide is de perfecte locatie om de oudheid van het vulkanische eiland te ervaren. Op een afstand er naartoe paddelend lijkt het nog een kleine ‘heuvel’, maar eenmaal voor de imposante rotspartijen besef je hoe nietig je als mens bent. Veel mensen denken dat Tenerife vanuit de vulkaan El Teide is ontstaan maar het is juist aan de randen van het eiland, waar de oorsprong zich bevindt. Absoluut de moeite waard om vanuit het water te bekijken en zeker om dat met een begeleide tour van Teno Activo te doen.    

Activiteiten op Tenerife vanuit de lucht

Niet alleen te land en ter zee is er veel te beleven, ook vanuit de lucht kun je je dagenlang vermaken. Niet door er simpelweg naar te staren, maar om je ogen eens goed de kost te geven. Opnieuw twee tips om vanuit een ander perspectief te kijken.

Bijzondere vogels spotten

Dat het eiland een bijzonder klimaat heeft, zie je ook terug in de vogelpopulatie. Er zijn wel 70 soorten broodvogels te vinden. Een klein deel daarvan vind je nergens anders op de wereld. De Tenerife blauwe vink bijvoorbeeld. De Canarische eilanden zijn daarnaast de perfecte plek om de jaarlijkse vogelmigratie te bewonderen. Of je nu een beginnende vogelaar bent of een gevorderde, op het eiland kijk je werkelijk je ogen uit.

Paragliden langs vulkanische gebergten 

Hoewel de kans groot is dat je het eiland bij aankomst al vanuit het vliegtuig hebt mogen aanschouwen, raden wij je aan om nogmaals van het uitzicht te genieten tijdens het paragliden. De stilte die je in de lucht ervaart is ongeëvenaard. Misschien dat de start voor wat spanning zal zorgen maar dat is nergens voor nodig. De instructeur van Parapente Canarias stelt je op je gemak en als je eenmaal door de lucht zweeft, voel je pas hoe bijzonder het is om te kunnen vliegen. Onze vlucht ging over de ‘South Zone’, dat is in alle eerlijkheid niet de mooiste route omdat je over het toeristische deel gaat. Beter kies je voor de Noordzijde of voor parapenten bij El Teide. Paragliden kan vanaf ongeveer € 110,-. Niet de goedkoopste activiteit, maar de ervaring is echt onbetaalbaar.

Fotocredit: Turismo de Tenerife

Tenerife heeft het

Het was lastig om een selectie te maken want Tenerife heeft zoveel meer te bieden. Het eiland is compact maar heeft alles binnen bereik. Zoek je dus een bestemming waar je zoveel mogelijk kunt beleven in een zo kort mogelijke tijd? Dan is dit tropische oord de perfecte bestemming. De bereikbaarheid is top, de infrastructuur uitstekend en het aanbod aan hotels en restaurants enorm. Een prima uitvalsbasis voor een actieve reis.  

BikingEuropaHikingSpanjeTheOutdoors.nlWatersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel