Deze duurzame gadgets zijn een musthave voor elke outdoorliefhebber

door

We proberen steeds meer van de natuur te genieten en tegelijkertijd onze footprint kleiner te maken. Het lijkt zo voor de hand liggend dat wanneer je wil genieten van de natuur, je er ook goed voor zorgt. Maar hoe kan ook jij een steentje bijdragen? We hebben wat duurzame gadgets voor je op een rijtje gezet, zodat je niet altijd de meest vervuilende optie hoeft te kiezen.

Duurzame gadgets

Bij een avontuur komen al snel gadgets en producten om de hoek kijken. Even een zonnebril, powerbank, smartwatch of andere attributen kopen voor de nieuwe vakantie. Zorg er voortaan voor dat het duurzame gadgets zijn. Zo koop je bijvoorbeeld Dick Moby zonnebrillen die gemaakt zijn van gerecycled materiaal, powerbanks die ook opladen door middel van zonne-energie, bestek en servies die je vaker kan gebruiken en koop een goede drinkfles die je elke keer kan vullen. En wat dacht je van een app gebruiken om de tofste hiketrails te zien, in plaats van een daadwerkelijke kaart te kopen. Het zijn misschien de kleine dingen, maar deze duurzame gadgets zorgen uiteindelijk voor een beter milieu.

Duurzame gadgets; minder kopen en repareren

Uiteraard kan je er ook voor kiezen om minder spullen te kopen. Koop dan met name kwalitatief hoogwaardige producten, zodat je zo ook niet om de haverklap hoeft te vervangen. Een jas die in aanschaf misschien een stuk duurder is, is op lange termijn een stuk voordeliger. Daarnaast kan je met goed onderhoud de levensduur van jouw spullen aanzienlijk verlengen. Mocht er dan toch iets kapot gaan, gooi jouw kleding dan niet zomaar weg. Laat jouw kleding, schoenen en gadgets gewoon even maken. Moet het toch weg, denk dan eens aan mensen die het ook hard kunnen gebruiken.

Kleding

Naast het feit dat je minder en betere spullen kan kopen, kan je ook juist merken kopen die voor een betere wereld gaan. Merken zoals Patagonia en Vaude hebben duurzaamheid hoog op de agenda staan. Naast kleding kopen die voor een beter milieu is, kan je ook kijken naar de arbeidsomstandigheden, dierenwelzijn, vrij-van bepaalde materialen (bijvoorbeeld PFC of BPA) of misschien is lenen of huren wel een idee als je de kleding daarna toch niet vaker gaat gebruiken.

Fjällräven Skogsö Padded Jacket Review header

Smartphone

Denk ook eens aan jouw smartphone. Waarschijnlijk kijk je er meer naar dan naar je eigen wederhelft, dus hij moet sowieso goed zijn. Maar moet je nu echt altijd de nieuwste van de nieuwste hebben? En wat dacht je ervan om een keer een smartphone een tweede kans te geven? Een refurbished iPhone is net zo goed als een nieuwe, stukken goedkoper én er zit meestal nog garantie op ook. Check bijvoorbeeld een refurbished iPhone XR. Je geeft dan niet teveel geld uit, hebt een lekker groot scherm en maakt prachtige plaatjes.

Reizen en leave no trace

Naast het hebben en gebruiken van spullen, kan je uiteraard ook nadenken over de manier waarop en hoe je reist. Ga bijvoorbeeld eens wat dichterbij op vakantie en neem de fiets of trein in plaats van het vliegtuig. Tegenwoordig bieden veel reismaatschappijen ook aan dat je jouw CO2 kan compenseren. En ben je lekker onderweg of ga je heerlijk de natuur, neem dan altijd jouw spullen mee. Hou de natuur mooi opgeruimd en leave no traces. Enjoy.

duurzame gadgets fietsreis duurzame gadgets kompas

AccessoiresDuurzaam levenTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.