Met eiwitten trotseer en herstel je van elke outdooractiviteit

door

Een mooie uitdaging in the great outdoors vergt een goede voorbereiding en uitvoering. De voorbereiding zit hem niet alleen in het uitzoeken van bepaalde routes, gear en verplichte dingen zoals visa. De innerlijke mens is misschien wel hét belangrijkste. Juiste voeding en voldoende drinken beïnvloeden jouw sportresultaten namelijk ontzettend. We zeggen niet dat je de berg twee keer zo snel op loopt, maar voornamelijk eiwitten zorgen voor betere prestaties én herstel. Tijdens outdoor activiteiten verbrand je namelijk aardig wat calorieën. Met Eat Natural Protein Packed heb je een perfecte maaltijd voor en tijdens jouw outdooractiviteiten.

Eat Natural Protein packed 4

Eat Natural Protein Packed

Vooral in de bergen geldt de gouden regel dat regen voor de luie mensen is. De regen valt in de bergen over het algemeen in de middag, daarom moet je vroeg ontbijten om op tijd te kunnen vertrekken. Vroeg opstaan en ontbijten is niet aan iedereen besteed, maar voordat je actief bezig gaat zijn is een ontbijt essentieel. Zorg voor een snel, eenvoudig en voedzaam ontbijt. Zo is yoghurt of kwark met fruit, noten en Eat Natural Protein Packed een perfecte start van de dag.

Snack

Voel je je tijdens de activiteit wat slap, dan heb je eigenlijk te laat weer wat gegeten. Zorg er dus voor dat je op tijd luncht of een goede snack tussendoor neemt. Kies wederom voor een voedzame snack. Dus ga niet voor simpel snoepgoed met snelle suikers, maar voor een snack met goede voedingswaarden. Een Eat Natural Protein Packed reep is een perfecte snack voor tussendoor. Dankzij de goede balans tussen koolhydraten, vetten, vezels en misschien wel het belangrijkste; eiwitten. Ben niet bang voor de koolhydraten in de snacks. Als het goed is beweeg je genoeg en heb je ook meer calorieën, koolhydraten en vetten nodig om te verbranden.

Eat Natural Protein Packed reep 5

Eiwitten

Eiwitten zijn voeding- en bouwstoffen die aminozuren en calorieën levert. Het lichaam gebruikt de aminozuren uit eiwitten om de eiwitten in het lichaam te herstellen en op te bouwen. Eiwitten in het lichaam moeten zich namelijk vernieuwen. Oude eiwitten worden afgebroken en vervangen door nieuwe eiwitten uit voeding. Bij sporten of intensieve activiteiten heeft het lichaam ook extra eiwitten nodig om het lichaam te herstellen. Eveneens zijn antilichamen ook eiwitten. Met eiwitten zorg je dus ook voor een betere weerstand. Heb je te weinig eiwitten, dan merk je een verminderde spierkracht en weerstand. Uiteraard kan je die perfect opkrikken met extra eiwitten uit een Eat Natural Protein Packed reep.

Hoeveelheid eiwitten

Over het algemeen is de vuistregel dat gezonde personen 0,8 gram eiwit per dag per kilogram van het lichaamsgewicht tot zich moeten nemen. Dat is voor een persoon van 80 kilogram dus 64 gram eiwit. In dit geval moet ongeveer 10% van alle calorieën die je tot je neemt afkomstig zijn uit eiwitten. Indien je regelmatig sport of een grote inspanning gaat leveren, moet je deze verhouding vergroten. Hou in dit geval de vuistregel aan van 1,5 tot 2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht. In het geval van een Eat Natural Protein Packed reep zit je al op ongeveer 10 gram eiwitten. Heel veel meer ga je niet makkelijk vinden in een snack.

GezondheidTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.