Embrace the Winter | Wintervakantie in Nederland

door

Vaak keren we ons naar binnen in de winter, terwijl dit een tijd is om juist naar buiten te gaan. Embrace the Winter is opgestart door Rick om meer mensen van de winter te laten houden. Tijdens een Embrace the Winter ga je in één weekend allerlei verschillende winterse buitenactiviteiten doen. Zo ga je onder andere op pad met een paddenstoelenexpert en ga je leren koken boven het kampvuur. We zetten hieronder meer informatie en alle activiteiten op een rij.

Embrace the Winter belevingsweekend

Met Ik Wil Hiken gaan we op pad in Nederland. Drie dagen lang verplaatsen we ons door het noorden van Groningen. Maak op een originele en intieme manier kennis met trektochten en met de natuur in Nederland. Tijdens de tocht loopt er een paddenstoelenexpert mee om alles te vertellen over eetbare paddenstoelen onderweg. Dompel je onder in een ijsbad en leer om de kou lief te hebben. In de avond leren we meer over vuur maken met onder andere nat hout. Leer houthakken en meer tijdens deze unieke winterbeleving. 

embrace the winter_ik Wil Hiken_01

#1 Paddenstoelen-excursie 

Veel mensen zijn angstig wanneer het gaat om paddenstoelen. Door nieuwsartikelen worden mensen bang gemaakt. Maar deze angst is niet reëel, wanneer je maar weet wat je doet. Wil je daarom meer leren over de natuur en het verzamelen van eigen paddenstoelen, dan kan je het beste eerst eens met een paddenstoelenexpert op pad gaan. Deze excursie gaat de Paddenstoelenman mee als expert en na afloop gaan we een heerlijke stoof bereiden boven het vuur. 

#2 Winterse Pieterpad wandeling

Het Pieterpad staat voor veel mensen voor bezinning. Zo wordt het ook wel het pelgrimspad van Nederland genoemd. Tijdens de winter keren we vaak naar binnen en gaan we bewust over het jaar nadenken. Tijdens het Embrace the Winter belevingsweekend lopen we ook de eerste etappe van het Pieterpad. Om te ervaren hoe het is om bewust de eerste stappen te zetten op een pelgrimspad. Misschien is dit wel het begin van meer!?

#3 IJsbad & koud water zwemmen 

Tijdens een winterweekend mag natuurlijk een ijsbad niet ontbreken. Zo gaan we met Embrace the Winter het koude water trotseren. Dit doen we onder begeleiding van Sietse Visser, die beginnend ijsbad instructeur is via de Wim Hof methode. Dus naast het koude water in te gaan, word je meer verteld over ademhalingstechnieken. Maar ook hoe je dit nu kan toepassen in je dagelijks leven. Het basecamp tijdens dit weekend ligt aan het Reitdiep, wat betekent dat je ook zelf een duik kan nemen in koud natuurwater. 

#4 Koken boven het kampvuur

Tijdens een goede winterbeleving mag een kampvuur niet ontbreken. Zo wordt ook tijdens Embrace the Winter het vuurtje warm gehouden. In de ochtend gebruiken we het vuur om lekker eitjes op te koken of bakken. Maar in de avond gaan we pas echt beginnen. Met de Dutch Oven gaan we namelijk een heerlijke kampvuurmaaltijd klaarmaken. Wat je precies gaat eten blijft nog even een verrassing.  

#5 Winterkamperen 

Steeds meer campings openen hun deuren in de winter. Want winterkamperen is helemaal hot. Zo staat er tijdens Embrace the Winter een tipitent met een houtkachel om lekker in om te warmen. Zelf slaap je in je eigen tentje, maar krijg je natuurlijk uitleg over de beste materialen om jezelf warm te houden tijdens de nachten. Vooraf krijg je een trailbook met daarin precies wat je nodig hebt voor dit weekend. Wil je in de toekomst vaker winterkamperen dan is dit een goede start. 

#6 Sterrenkijken & het noorderlicht(?)

Wanneer de dagen korter worden, zal er ook meer tijd zijn om sterren te kijken. Zo zijn de nachten een stuk donkerder. Laten we tijdens het Embrace the Winter belevingsweekend nu dichtbij Lauwersmeer zitten. Hier vind je het officiële Dark Sky Park waar je geen lichtvervuiling hebt. Dit is een ultieme kans om sterren te zien. En geloof het of niet, maar hier heb je ook kans om het Noorderlicht te zien.

#7 Vuur leren maken met nat hout

Na een regenachtige herfst is het hele bos vochtig geworden. Dus ook het hout wordt nat en hierdoor lijkt het misschien onmogelijk om nog een vuurtje te maken met een fire steel. Maar met de goede techniek is het toch mogelijk. Gedurende dit weekend gaat Rick je precies uitleggen hoe jij vuur kan maken met nat hout, zodat je in de winter ook warm blijft. 

Ik ben Rick van Ik Wil Hiken 

Wat leuk dat je dit artikel hebt gelezen. Ik ben Rick en ben in 2020 gestart met Ik Wil Hiken. Mijn doel is om zo veel mogelijk mensen naar buiten te krijgen. Dan het liefst natuurlijk met een tentje ,zodat je volledige kan genieten van: ‘The great outdoors’. Benieuwd naar meer? Kijk dan eens op www.ikwilhiken.nl voor meer tochten en informatie. 

embrace the winter_ik Wil Hiken_02

EuropaGeorganiseerde reizenKamperenNederlandTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel