Zelf energydrink maken – the healthy way

door


Kun jij wel een energy boost gebruiken, maar wil je de suikerbommen uit de supermarkt of sportschool mijden? Ga zelf aan de slag met deze simpele receptjes voor natuurlijke energydrink, zonder bijwerkingen.

Energydrink #1: The Smooth Stimulus

  • 4 handen verse spinazie
  • 1 groene kiwi, geschild
  • 1 kleine peer
  • 1 limoen, geschild
  • 1 komkommer

In spinazie zitten vitaminen, eiwitten en mineralen. Maar waar spinazie vooral om bekend staat, is het hoge gehalte aan ijzer. IJzer stimuleert je energievoorziening en is daardoor een belangrijke voedingsstof bij het leveren van topprestaties. Stop de bladspinazie samen met de kiwi, peer, limoen en komkommer in de slowjuicer en je hebt een heerlijk groen pareltje te pakken.

Energydrink #2: The Peppy Hydrant

  • 1 theelepel cayenne peper
  • 1 schijfje limoen
  • Glas water

Dat genoeg water drinken belangrijk is, weten we allemaal. Een goede hydratatie zorgt voor betere prestaties. Boost jezelf nog net wat meer door er citroen en cayennepeper aan toe te voegen.
Cayennepeper gebruiken we niet alleen voor de pit. Dit pittige kruid is ook nog eens goed voor je lichaam. Er worden niet voor niets medicijnen van gemaakt. Omdat je neus ervan open gaat, is het kruid ideaal tegen verkoudheid. Ook zorgt het ervoor dat er endorfine vrijkomt. Dat geeft een euforisch gevoel en verzacht pijn. Als kers op de taart, zit cayennepeper ook nog eens (relatief) vol met vitamine C, maar ook A, B1, B2, B3, B6 en bevat mineralen zoals magnesium, ijzer, mangaan en kalium.

Pep jezelf op door het schijfje limoen te mengen met een snufje cayenne peper en vervolgens aan te vullen met een glas water. Voor de afwisseling kun je ook koud water vervangen door een glas warm water. Dit drankje kun je de hele dag door drinken.

We want more

Check dit artikel voor een smoothie recept dat je helpt aan een betere weerstand. Meer inspiratie en receptjes voor gezonde energydrink vind je op de website van Culy.

GezondheidTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.