Credits Tim Trad

Volg ons op onze ‘Eurotrip of a lifetime’

door

Vandaag is het zover: de Eurotrip begint! Deze zomer trek ik er 2,5 maand op uit. Samen met man en hond gaan we wandelen. Klinkt lekker burgerlijk, niet?! Dat wordt het alles behalve. In onze Landrover Defender, met tent op het dak en campingspullen, gaan we op pad. Het is verleidelijk om hier te schrijven dat we de wijde wereld in trekken, want zo wijd is die wereld niet. We zoeken het avontuur namelijk redelijk dichtbij huis. Het plan is als volgt: Oostenrijk, Slovenië, Italië en Frankrijk. Het doel?! De aller tofste outdoor plekken, hidden gems, hike trails en slaapplekken ontdekken, die zich op max 2 dagen rijden van jouw huis bevinden.

Eurotrip-The Hike-Credits Travis Blessing
Credits Travis Blessing

Nationalpark Hohe Tauern in Oostenrijk

We beginnen de Eurotrip in Nationalpark Hohe Tauern. Dit Nationale Park strekt zich uit over 1800km2 Oostenrijk. Hohe Tauern dankt zijn aantrekkingskracht aan de imposante, brede gletsjervelden, diepgroene bergmeren en indrukwekkende watervallen. Daarnaast zijn er bijzonder veel diersoorten te vinden. We hebben het over maar liefst 10.000 verschillende dieren. Je kunt je voorstellen dat onze verwachtingen hoog zijn. Om zoveel mogelijk van Nationalpark Hohe Tauern mee te krijgen, gaan we eerst een meerdaagse huttentocht doen in Osttirol. Daarna pakken we nog een stukje Hohe Tauern mee in Karinthië, de meest zuidelijke provincie in Oostenrijk.

Eurotrip-The Hike-Credits Karsten Wurth
Credits Karsten Wurth

Alpe Adria Trail

In Karinthië blijven we maar liefst drie hele weken. Dat is ook wel nodig, want we gaan delen van de Alpe Adria Trail afleggen. Deze langeafstandswandeling begint bij de Grossglockner, de hoogste berg in Oostenrijk, trekt door Slovenië en eindigt ongeveer 750km verderop bij het Italiaanse kustplaatsje Muggia. In totaal zijn er 43 etappes. Uiteraard zijn het stuk voor stuk pareltjes. Maar de Millstätter Alpe, mét uitzicht op de Millstätter See, schijnt het aller mooiste stuk te zijn. Dat staat dus in ieder geval op het programma.

Eurotrip-The Hike-Credits Daniel Plan
Credits Daniel Plan

Puur natuur in Slovenië en Italië

Zoals we al noemden, loopt de Alpe Adria Trail ook door Slovenië en Italië. In Slovenië volgen we nog een stukje van de Alpe Adria Trail om het Triglav National Park in de Julische Alpen te bewonderen. Vervolgens trekken we niet door naar de Italiaanse kust. We buigen we af naar een ander deel van Italië; de majestueuze Dolomieten. Hier staat onder andere de Palaronda trek gepland. Dit is een vierdaagse huttentocht op de Pale di San Martino in de Trentino regio. Deze trek is the place to be voor de echte bergliefhebber. De bergen zijn hier doorsneden tot diepe en eindeloze kloven, waardoor torenhoge pieken, scherpe randen en prachtige kathedralen van steen zijn ontstaan. Klinkt veelbelovend, niet?!

Eurotrip-The Hike-Credits Olivier Miche
Credits Olivier Miche

Vive le France

De laatste paar weken van de Eurotrip zijn we in Frankrijk te vinden. We zetten al het berggeweld nog even door in de Auvergne Rhône Alpes. Dit is een gigantische regio in het zuiden van Frankrijk. Het loopt van de Franse Alpen, via de Rhône vallei tot aan de vulkanen bij Clermont-Ferrand. Als we dan nog geen genoeg hebben gekregen van al die toppen om ons heen, pakken we ook de Pyreneeën mee, om vervolgens via de Franse westkust terug naar Nederland te rijden. Daar komt eind september een einde aan onze Eurotrip. Gelukkig is dat nog een ‘ver van onze bed-show’ en mogen we nu eerst op naar Oostenrijk. Auf Wiedersehen!

RoadtripTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

6 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.