Excursies om te doen in de omgeving van Praag

door

Praag is een prachtige hoofdstad in Tsjechië. In de stad is van alles te zien en ontdekken. Heb je al veel van de stad ontdekt en vraag je je af wat te doen in Praag, maak dan een excursie met de trein. Met verschillende ongelooflijke bestemmingen op slechts een korte treinreis afstand, is er alle reden om je verblijf in Praag met een paar dagen te verlengen. Ze worden bovendien allemaal gedekt zijn door je Interrail Pass.

Jouw citytrip naar Praag verlengen met deze gave excursies

Met je Interrail-pass is Praag een ideale stad om iets langer te blijven. Er zijn namelijk geweldige excursies op treinafstand van de hoofdstad. Ook handig wanneer je met het vliegtuig voor een citytrip naar Praag vliegt, en benieuwd bent wat te doen in Praag. Zeker, er is genoeg in de hoofdstad om je weken bezig te houden, maar Tsjechië is veel meer dan de hoofdstad alleen. Als je een paar extra dagen over hebt, overweeg dan een van deze gemakkelijke dagtochten vanuit Praag per trein.

Wat te doen in Praag
Foto credits: Anthony Delanoix via Unsplash

Excursies naar kasteel Karlštejn uit Praag

Tsjechië heeft geen tekort aan ongelooflijke kastelen, maar het gotische kasteel Karlštejn is een van de beste van het land. Hoewel dit betekent dat het een populaire bestemming is voor toeristische excursies vanuit Praag is het toch een bezoek waard. Het kasteel heeft indrukwekkende architectuur en een dramatische ligging. Karel IV bouwde het kasteel Karlštejn in 1348 om koninklijke schatten te bewaren, en het blijft een passende koninklijke attractie. Als je de massa’s toeristen wilt vermijden, is er ook een bos rondom het kasteel dat perfect is voor een ontspannende wandeling. Er is een rechtstreekse treinverbinding van Praag naar het kasteel Karlštejn, die ongeveer 40 minuten duurt.

Wat te doen in Praag
Credits: Felix Mittermeier via Unsplash

Český Krumlov

Český Krumlov in Zuid-Bohemen is na Praag de populairste bestemming van Tsjechië. Het is dan ook gemakkelijk te begrijpen waarom de stad op de UNESCO-lijst opgenomen is. Hoewel veel mensen veel betalen voor rondleidingen met gids of privé excursies vanuit Praag, ligt deze stad op een gemakkelijke treinreis van de hoofdstad. Je kan kiezen voor een overnachting, maar het pittoreske stadje aan de rivier Moldau is gemakkelijk in een dag te verkennen. Te voet de stad doorkruisen kost niet meer dan 20 minuten. Het middelpunt is het kasteel van Český Krumlov dat zeker een bezoek waard is. Als je de tijd hebt, is ook een wandeling of fietstocht door de nabijgelegen bossen de moeite waard. Er gaat een rechtstreekse trein van Praag naar Český Krumlov die er ongeveer drie uur over doet.

Wat te doen in Praag
Credits: Mike Swigunski via Unsplash

Poděbrady

Wat te doen in Praag als je het wandelen beu bent? Tijd voor een trip naar Poděbrady. Het is een van de bekende spa towns van Tsjechië en de Poděbrady Spa is de belangrijkste toeristische attractie van de stad. Het tempo in dit fotogenieke stadje ligt totaal anders dan dat van de drukke hoofdstad. De warmwaterbronnen, het gematigde weer en de over het algemeen harmonieuze sfeer maken het de perfecte plek om jezelf op te laden. Ook aan geschiedenis geen gebrek, met een beroemd kasteel aan de rivier de Labe. Rechtstreekse treinen van Praag naar Poděbrady vertrekken regelmatig gedurende de dag met een reistijd van ongeveer 60 minuten.

Excursies naar Kutná Hora

Een kathedraal bekleed met menselijke botten, een fascinerend zicht toch? De meeste mensen gaan op excursies richting de stad Kutná Hora uit Praag voor het ijzingwekkende Sedlec Ossuarium. Het is een kleine rooms-katholieke kathedraal die vanbinnen met echte menselijke skeletten bekleed is. Monniken en ambachtslieden werkten samen om artistieke installaties te maken met de botten van meer dan 40.000 mensen. Als dat te griezelig voor je is, maak dan een wandeling naar de meer ingetogen gotische Sint-Barbarakerk, beroemd om zijn vliegende steunberen en middeleeuwse fresco’s. Er is een rechtstreekse trein van Praag naar Kutná Hora die er ongeveer 40 minuten over doet.

Kutna Hora
Credits: Borig via Flickr

Český Ráj (Boheems Paradijs)

Český Ráj, of Boheems Paradijs, is een beschermd gebied in Tsjechië ten noordoosten van Praag. Het park biedt een gevarieerd landschap en beslaat een oppervlakte van meer dan 150 vierkante kilometer. Je kunt er intrigerende rotsformaties, panoramische uitzichten, verschillende opmerkelijke ruïnes en twee indrukwekkende kastelen verwachten. De Český ráj rotssteden zijn fascinerend en bieden prachtige uitzichten vanaf hun toppen. De regio is voor excursies relatief gemakkelijk per trein vanuit Praag te bereiken. Het is een geweldige manier om je in enkele van de ongerepte natuurgebieden van Tsjechië te wagen. Er rijden elke 2 uur rechtstreekse treinen van Praag naar het Boheems Paradijs. De reis duurt ongeveer 2 uur.

Český Ráj
Credits: Johny Johny via Unsplash

Olomouc

Veel toeristen zien deze kleine studentenstad over het hoofd. In veel opzichten is het een kleinere, charmantere versie van Praag, zonder teveel mensen. Het is ook niet overspoeld met dagtoeristen zoals veel andere Tsjechische steden. Er is een prachtig oud stadsplein, een astronomische klok en een rustige groene gordel rondom de stad, perfect voor een wandeling. Door de studentensfeer zijn er verschillende fantastische biertuinen in de stad, evenals ontspannende ondergrondse theehuizen voor als de temperaturen stijgen. Beklim de toren in Kostel Svateho Morice voor het meest opmerkelijke uitzicht over de stad en het omliggende platteland. Er rijden regelmatig rechtstreekse treinen van Praag naar Olomouc die er niet langer dan 2:30 uur over doen.

EuropaTheOutdoors.nlTreinreizenTsjechië

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel