Credits: Jörg Angeli

Extreme sporten; 5 inspirerende docu’s | The Outdoors Indoors #13

door


Geniet van extreme sporten en voel zelfs de spanning door het scherm met deze vijf inspirerende documentaires. De atleten doen er alles aan doen om tot het uiterste gaan in de meest bizarre omstandigheden.

Heel graag meer outdoor kennis en inspiratie willen opdoen, maar niet zo goed weten hoe en waar? Wij zetten de beste boeken, films, series, podcasts en Clubhouse clubs voor je op een rij. Kijk welke boeken jij het beste kan kopen voor de mooiste reizen, welke films je wil zien om het avontuur-gevoel in huis te halen en welke inspirerende podcasts favoriet zijn om te luisteren. Bekijk de voorgaande edities hier.

Magnetic

Het verhaal van onverschrokken atleten die zich wereldwijd voelen aangetrokken tot de kracht van losgelaten elementen. De atleten gaan op zoek naar spanning in de meest afgelegen locaties om hun uiterste vorm van gelukzaligheid te ervaren. Het team dat verantwoordelijk is voor deze indrukwekkende documentaire vergezelt de beste atleten tijdens deze extreme sporten om een buitengewoon avontuur op film vast te leggen. Daarnaast hebben ze samen de hele wereld rondgereisd, van Nieuw-Zeeland tot Pakistan en de eilanden van Tahiti. De beelden zijn vastgelegd met de nieuwste cameratechnologie om je nog meer het gevoel te geven alsof je er zelf bij bent.

Te zien op: Vimeo

Addicted to life

Deze documentaire filmt verschillende atleten tijdens hun meest extreme sporten op de meest extreme plaatsen in de vrije natuur. Daarnaast laat het ook zien hoe atleten wereldwijd op zoek gaan naar de meest extreme uitdagingen. Niet alleen om hun grenzen in verschillende omgevingen te verleggen, maar ook om te voelen dat ze echt leven en hoe krachtig moeder natuur is. Van metershoge golven tot besneeuwde hellingen wereldwijd. Desondanks hun buitengewoon bijzondere prestaties zijn ze ook getuige van de klimaatveranderingen die het landschap en de natuurelementen beïnvloeden. Van de smeltende sneeuwkappen tot de stervende koraalriffen.

Te zien op: Vimeo

Don’t crack under pressure

In de documentaire reeks Don’t Crack Under Pressure volgt documentairemaker Thierry Donard verschillende atleten die sporten in extreme omstandigheden. De skiërs, snowboarders, wingsuitpiloten en surfers hebben allemaal één ding gemeen. Namelijk, zichzelf overtreffen en tot het uiterste gaan in de meest extreme omstandigheden. Ook al moeten ze hier maandenlang op wachten. Van de mooiste besneeuwde bergtoppen in de Alpen tot de golven van Fakarava. De atleten zijn zich bewust van de gevaren die ze onder ogen moeten zien. De kleinste inschattingsfout kan al de grootste gevolgen hebben. Gooi die TV aan en laat je meeslepen door dit ongekende avontuur.

Te zien op: Vimeo

Don’t crack under pressure II

In het tweede deel van deze documentairereeks worden de avonturen verteld van atleten die worden gevoed door levenslust. De levenslust die ze ervaren komt voort uit de passie en hun kunst om vast te houden aan de lijn die ze hebben gekozen. Zowel in het leven als in de sport. Voor deze documentaire heeft het team weer verre reizen gemaakt. Alleen maar om deze buitengewone locaties te bereiken, waaronder zeldzame plekken in het Zapatista-land in Mexico, de toppen van de Dolomieten, de diepten van Polynesië en het hart van de Alpen.

Te zien op: Vimeo

Don’t crack under pressure III

In dit deel van de documentaire reeks Don’t Crack Under Pressure maakt Thierry Donard een mooi eind aan de serie. Volgens de documentairemaker zijn ze een nieuw tijdperk ingestapt. Er wordt geëxperimenteerd met nieuwe disciplines. Daarnaast is dit het ultieme eerbetoon aan atleten die hun stempel op hun sport hebben gedrukt door hun prestaties. Van sommige atleten wordt afscheid genomen, maar voor anderen biedt dit kansen. De documentaire is een onderdompeling in de wereld van zweefsporten.

Te zien op: Vimeo

EntertainmentTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

2 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.