Photo credit: Kirstin Vang / Visit Faroe Islands

Bestuur een lokale bewoner vanuit jouw huis en bezoek de Faeröer eilanden virtueel

door


De Faeröer eilanden staan op menig bucketlist. Toch zijn de eilanden momenteel tijdens het Coronavirus verder weg dan ooit tevoren. Geen enkele toerist wordt toegelaten tot nader bericht. Maar gelukkig komt Visit Faroe Islands met een alternatief. Je kan vanaf nu namelijk de Faeröer eilanden virtueel bezoeken. En dat doe je gewoon vanuit huis door middel van het bedienen van een lokale Faeröer bewoner.

Faeröer eilanden virtueel bezoeken
Photo credit: Kirstin Vang / Visit Faroe Islands

Zo bezoek je de Faeröer eilanden virtueel

Virtuele bezoekjes aan landen zien we in deze tijden steeds meer. Zo loop je eenvoudig over de Chinese Muur, over de Keukenhof of bekijk je een leeg Yosemite. En dat inspireerde het toerismebureau van de Faeröer eilanden om ook op de eilanden een virtuele tour aan te bieden. Voor iedereen die de vakantie heeft moeten cancelen, verplaatsen of eigenlijk gewoon voor iedereen die de Faeröer eilanden een keer wil zien. De doen het daar wel op een totaal andere manier, want je bedient dus live een local.

De Faeröer eilanden virtueel ontdekken door de ogen van locals

Iedereen is op zoek naar juist dat ene unieke plekje of moment. Het is daarom zo populair om met de locals in contact te komen en plekken te bezoeken waar alleen de lokale bevolking komt of vanaf weet. En dat idee brengt de Faeröer eilanden naar the next level door virtueel met een lokale bewoner op pad te gaan. Het is in deze vorm overigens écht virtueel, want je bedient deze local ook echt zelf. Zo heb je toch het idee dat je over het eiland wandelt, vaart óf helicopter vliegt.

Faroe Islands virtual hike
Photo credit: Kirstin Vang / Visit Faroe Islands

Hiken, varen of een helicopter vlucht achter jouw scherm

Met behulp van jouw smartphone, tablet of computer kan je eenvoudig inloggen op Remote-Tourism.com en jouw eigen tour – op bepaalde momenten – starten. Zo zie je de bergen, watervallen, huizen met grasdaken, boerderijen en andere mooie plekken die de Faeröer eilanden te bieden heeft gewoon virtueel. En je kan zelf kiezen of je een wandel-, vaar-, of helikopter-avontuur tegemoet gaat. Je leest het inderdaad goed, je kan dus ook een helikopter besturen.

De besturing

Als een soort van computerspel bedien je de local van de Faeröer eilanden virtueel. Tijdens een virtuele hike kan je bijvoorbeeld kiezen welke kant iemand op gaat. Van voor, naar achter, van links, naar rechts. Maar je kan ook kiezen voor rennen en springen. Zolang je de local niet in gevaar brengt of op een onmogelijke plek laat bewegen, is vrijwel alles mogelijk om te ontdekken. En mocht je nog vragen hebben tijdens jouw virtuele tour, dan zit het team van Visit Faroe Islands voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden.

DenemarkenEntertainmentEuropaTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.