De vonken spatten er vanaf tijdens de fakkeltocht door Kaprun

door


Dat Kaprun een topplek is om te gaan wintersporten hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Heerlijk glijden van de gletsjer met de meest mooie uitzichten. Maar wist je dat je ook buiten de sneeuwuurtjes van overdag in de avond ook hele leuke dingen kunt doen in Kaprun? Eén van die dingen heb ik mogen doen, of beter gezegd, mogen lopen. De foto verklapte het misschien ook al een beetje. Waar ik het over heb, is de fakkeltocht in Kaprun! Heb je toevallig zin in een bijzonder avondje in Kaprun en wil je wel graag wat van de omgeving zien? Dan lees maar even verder.

Een fakkeltocht in Kaprun is het tweede après skiën

Heb je nu toevallig een reisje naar Kaprun geboekt, of staat dit nog op de planning? Dan mag je deze activiteit zeker even onthouden. Dit is namelijk niet zomaar even een wandelingetje door Kaprun. Nee, je gaat onder leiding van een gids en met een fakkel in de hand de omgeving van Kaprun verkennen, oftewel een fakkeltocht. En dat in het donker, waardoor de prachtige fakkel nog mooier uitkomt. Klinkt als muziek in de oren toch?

Fakkeltocht Kasteel Kaprun

Maar ik ben heel de dag al bezig geweest?

De fakkeltocht in Kaprun is ongeveer vijf kilometer lang. Nu lijkt dit misschien wel veel na een dag lang ploegen op de pistes, maar uit ervaring kan ik je vertellen dat het echt goed te doen is. En ook zeker met kinderen. Onderweg heb je verschillende stopplekken, waar de gids interessante weetjes vertelt over de omgeving. Je bent dus niet alleen aan het bewegen, maar ook nog eens aan het leren. Deze tocht doe je samen met een groep, en natuurlijk met de mensen die je mee wilt hebben. Het is wel noodzakelijk je van tevoren aan te melden, zodat de gids weet hoeveel mensen hij mee kan nemen. 

Hoe ziet deze fakkeltocht er dan een beetje uit?

Je verzamelt bij het toerismebureau van het dorp. Hier ontmoet je de gids, die uitleg geeft over wat er op de planning staat. De fakkels blijven nog even in de tas, deze worden later verdeelt en aangestoken. Dit gebeurt namelijk op de plek waar je in het donker gaat lopen. Omdat het eerste deel van de wandeling nog door het dorp gaat, is het natuurlijk mooier om de fakkel aan te kunnen doen wanneer je er ook echt van kan genieten. 

Fakkels met gids

Op fakkeltocht buiten Kaprun

Wanneer we aangekomen zijn bij deze plek ontvangt iedereen een fakkel en dan kan het hoogtepunt van de wandeling beginnen. Met een brandende fakkel in je hand loop je langs het dorp af. Het leuke is, is dat je dan aan je linkerzijde een langlaufbaan vindt. En dit ziet er in het donker nog leuker uit. Nu word je eigenlijk heel de route lang getrakteerd op echt een schitterend uitzicht omdat je in het donker loopt, zie je de sterren en lichtjes van verschillende dorpen nog beter. Dus meer dan genoeg om te zien die avond!

Enthousiast?

Lijkt deze fakkeltocht je wel wat? Mooi! Op deze website kan je informatie vinden. Klaar om te lopen? Dan hebben we nog wel een paar tips:

  • Kleed je warm aan, het is namelijk best koud (zelfs met een fakkel naast je);
  • Trek goede schoenen aan, het kan onderweg wat glad zijn;
  • Stel lekker veel vragen! De gids weet veel over de omgeving, dus maar daar gebruik van.
Uitzicht Fakkeltocht Kaprun

ActiviteitAlpenBergenEuropaOostenrijkTheOutdoors.nlWintersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.