Het FIS Snowboard Wereldkampioenschap verplaatst locatie!

door

Het Coronavirus is nog steeds erg actief in de hele wereld. Zo ook in China, waar dit jaar de 27e editie van het FIS Snowboard Wereldkampioenschap gehouden zou worden. Gehouden zou worden? In deze gekke periode blijft het heel onzeker over of, wanneer en waar het Wereldkampioenschap plaats zou gaan vinden. Maar er is nu duidelijkheid.

De verandering van FIS Snowboard Wereldkampioenschap

In verband met het Coronavirus scherpt China zijn reisbeperkingen aan. FIS (Internationale Ski Federatie) heeft daarom besloten om de locatie van het FIS Snowboard Wereldkampioenschap te verplaatsen. Het eigenlijke idee was om deze in Zhangjiakou in China te houden. Dit wordt nu verplaatst naar Aspen in Colorado, een plek in Amerika. Het is dezelfde berg locatie als waar de X Games worden gehouden. De sporters zullen nog steeds moeten reizen, maar waarschijnlijk minder ver en niet naar een gebied met reisbeperkingen.

Door de wijziging van de locatie, verandert ook de data waarop dit gehouden gaat worden. Deze zijn van 18-28 februari 2021 verplaatst naar 10-16 maart 2021.

FIS Snowboard Wereldkampioenschap Snowboard tricks
Photo by Rocco Caruso on Unsplash

Soorten disciplines

Aspen gaat een paar weken lang dé plek zijn voor vier wereldbekerwedstrijden. De FIS Snowboard Wereldkampioenschap bestaat uit drie disciplines:

  • Slopestyle: Bij slopestyle rijden de snowboarders over een parcours van jumps (kickers), obstakels (rails) en gaps. De snowboarder laat hierop zo moeilijk mogelijke tricks zien en wordt hiervoor beoordeelt door een jury.   
  • Big air: Bij big air zijn er enorme schansen gebouwd waar de aller beste snowboarders hun meest moeilijke en technische tricks laten zien. Hoe moeilijker hoe beter.
  • Halfpipe: De snowboarder staat in een halfpipe. Hier gaat hij/zij met een hoge snelheid doorheen. Hij/zij rijdt de pipe op, maakt een trick en gaat weer door. Zo gaat degene door totdat hij/zij heel de halfipe gehad heeft.

De kwalificatiewedstrijden voor de Wereldkampioenschappen vinden plaats op 10-11 maart. Is het wereldkampioenschap toch iets te hoog gegrepen voor je en hoop je snel weer een keer te kunnen wintersporten? Check dan altijd de FIS Piste regels.

NieuwsTheOutdoors.nlWintersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel