Lekker koel/cool broekje: Fjällrävens High Coast Trail Short voor vrouwen

door


De zomerse escapade waarin wij ons momenteel bevinden is op z’n minst vrij actief te noemen. Uiteraard bestaat de hoofdactiviteit uit hiken. Maar daarnaast doen we ook aan mountainbiken, kanoën, klimmen, canyoningen en natuurlijk zwemmen (om even lekker af te koelen na al die andere activiteiten). Goede kleding is daarbij een must. Het liefste draag ik kleding die lichtgewicht, comfortabel, veelzijdig en ook nog een beetje hip is. Daarnaast moet het makkelijk en klein op te vouwen zijn, want de bergruimte in onze auto en mijn backpack is beperkt. Fjällräven was zo tof om hun High Coast Trail Short ter beschikking te stellen die aan al deze eisen voldoet. En ik kan je alvast vertellen: de short bevalt me prima!

Koel broekje

In Nederland is de zomer van 2018 een bizar warme zomer. Maar ook in Oostenrijk is de zomer veel warmer dan gebruikelijk. Normaal is het weer in de bergen onvoorspelbaar. Het kan vriezen en het kan dooien, op een en dezelfde dag. Deze zomer doet een constante 30+ graden hier ook geregeld mee. Ik kan je vertellen dat outdoor adventures met die temperaturen een hoop zweet opleveren. Mijn favoriete short tijdens deze dagen is dan ook de High Coast Trail Short. De stof van het broekje voelt namelijk lekker koel aan en droogt super snel. (Geen oncharmante zweetvlekken op je billen dus ;-)) Ideaal voor een goede hike en een lekker afkoelmomentje in het water. Momenteel is dat voor mij de aller beste feature van deze short.

Cool broekje

The Hike is ooit ontstaan vanuit de gedachte dat hiken echt niet zo suf is als het imago dat het heeft. Of je nou in een dorp of in een wereldstad woont. Hiken past prima bij iedereen met een moderne en avontuurlijke lifestyle. Maar daar hoort dan natuurlijk wel een toffe outfit bij. Goed nieuws: een andere feature van de High Coast Trail Short van Fjällräven waar ik erg blij mee ben, is de pasvorm. Door de snit sluit de short mooi aan. Zowel aan je benen als om je kont. Daarnaast is het broekje van stretch stof en zit er, naast een drukknoop en een rits, elastiek aan de bovenrand. In diezelfde bovenrand zit aan de binnenkant ook nog een trekkoord. De combinatie van al deze elementen zorgt ervoor dat je de taille perfect kunt afstellen naar jouw eigen pasvorm.

*Bonus feature: Er zitten zakken in de High Coast Trail Short. Whoopwhoop! Iets dat lang niet vanzelfsprekend is bij womens shorts, maar dus wel mega handig. Het gaat om twee steekzakken aan de zijkant van de short én in de tailleband nog een klein geldzakje.

FjällrävenKledingReviewsTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.