Met de Fjällräven Keb Touring Jacket kom je de winter door

door

Er gaat niets boven goede uitrusting. En met de Keb collectie van Fjällräven weet je zeker dat je goed zit. De Keb collectie is dé technische outdoorkledingcollectie van het Zweedse merk. De collectie is ontworpen voor de momenten waarop je veel bewegingsvrijheid nodig hebt, maar wel een duurzaam materiaal moet hebben. De Keb collectie komt dus uitstekend van pas tijdens veeleisende tochten op zwaar en uitdagend terrein. We maakten kennis met de Fjällräven Keb Hike rugzak en de Fjällräven Keb Touring Jacket. De jas die tegen een stootje kan.

Fjällräven Keb Touring Jacket

Als je de Fjällräven Keb Touring Jacket aantrekt, merk je dat er over de jas tot in de puntjes is nagedacht. De pasvorm sluit naadloos aan en je hebt ontzettend veel bewegingsvrijheid door het stretchmateriaal. En dat terwijl het materiaal sterk en robuust aanvoelt. De jas krijgt een extra robuust gevoel door de beschermende patches op de schouders en onderrug. Deze plekken zijn nauwkeurig gekozen en uitermate geschikt bij het dragen van rugzakken, of het zitten. Er is zo goed nagedacht over de Keb collectie, dat de naden zo geplaatst zijn, dat het risico op schuren maximaal is beperkt.

Fjällräven Keb Touring Jacket

Door weer en wind

De Fjällräven Keb Touring Jacket is gemaakt voor de wintermaanden. Dankzij de strechstof is de Fjällräven Keb Touring Jacket een perfecte veelzijdige winterjas. Zo is de jas geschikt voor wintersportactiviteiten, zoals skiën, snowboarden, sneeuwschoenwandelen en ijsklimmen. Dankzij de premium materialen is de jas wind- en waterbestendig, maar ademt hij toch en neemt hij vocht van binnenuit op. Mocht je het toch te warm krijgen, dan kan je de okselritsen openritsen.

Feeling hot

Tijdens de actieve wintersporten heb je het niet snel koud, omdat je continu bezig bent. De Fjällräven Keb Touring Jacket is daarom ook niet extreem isolerend. Mocht je een koukleum zijn, dan is een extra tussen- of onderlaag zeer aan te raden. De Fjällräven Keb Touring Jacket beschermt echter wel heel goed tegen de weersomstandigheden. En ook als je even stil staat, zorgt de jas ervoor dat je niet snel afkoelt. Door handige eigenschappen voorkom je dat je warmte verliest en de warmte juist vasthoudt.

Bescherming

Tijdens de wintermaanden kan je niet altijd een pijl op het weer trekken. Gelukkig is de Fjällräven Keb Touring Jacket opgewassen tegen alle weersomstandigheden. Word je overvallen door regen of sneeuw, dan heb je een heerlijke capuchon die je zo kan aantrekken dat je gezicht bijna volledig bedekt is. Mocht je de capuchon niet nodig hebben, dan blijft hij heerlijk omhoog staan als een flinke kraag. Dat is fijn, want dan merk je de wind niet van achteren in je nek blazen.

Opgeruimd staat netjes

Een van de belangrijkste dingen aan een goede winterjas zijn de (hoeveelheid) zakken. Er is niets zo vervelend als dat je er geen hebt, of veel te weinig. Gelukkig heeft de Fjällräven Keb Touring Jacket voldoende en ruime zakken aan zowel de buiten- als binnenzijde. Perfect voor jouw telefoon, geld, skipas, kaart en noem het maar op. De zakken zijn uiteraard ook waterafstotend. Eveneens zijn de zakken trapsgewijs geplaatst, zodat de spullen uit de buitenzakken op de binnenzakken gestapeld worden.

Aanschaffen

Is de Fjällräven Keb Touring Jacket de winterjas voor jou? Dat snappen we! En gelukkig zijn er zowel mannen- als vrouwenmodellen. De vrouwenmodellen zijn iets meer getailleerd en afgestemd op het vrouwelijk figuur. De jassen zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar met een adviesprijs van €364,95. Uiteraard kan je uit de Keb collectie jouw jas perfect matchen met bijvoorbeeld een broek of tussenlaag. Vergeet de Keb G-1000 materialen overigens niet te onderhouden.

FjällrävenKledingReviewsTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.