De Norrvåge Foldsack van Fjällräven is een alledaagse topper!

door

De spullen van Fjällräven zijn altijd van hoge kwaliteit. Zo ook deze Norrvåge Foldsack. Wij hebben hem een aantal weken om mogen hangen om hem uitvoerig te testen. We hebben hem gebruikt waar die voor gemaakt is: iedere dag.  Zo hebben we hem getest tijdens woon-werk verkeer, maar ook in het weekend als daily-carry. Op ieder terrein presteert deze rugtas als de beste, zonder in te leveren op de look en feel. Deze alleskunner is een blijvertje!

Fjällräven Norrvåge Foldsack

Wat direct opvalt is de premium uitstraling van de rugtas. De buitenkant bestaat uit Melton materiaal wat gemaakt is van gerecyclede wol. De tas straalt vakmanschap uit, samen met de natuurlijk lederen accenten zorgen het voor een tijdloos design. De tas is 31 cm bij 15 cm en 42 cm hoog en weegt leeg 725 gram. Met een inhoud van 16 liter is de tas lekker compact, maar  kun je er toch voldoende spullen in kwijt als dagelijkse compagnon.

Norrvåge Foldsack

G-1000

De Norrvåge Foldsack is gevoerd met G-1000 HeavyDuty Eco S. G-1000 is de belangrijkste stof voor Fjällräven. Ze passen hem dan ook toe in bijna alles van jassen tot broeken en dus ook in rugzakken. De stof is gemaakt van 65% polyester en 35% katoen en wordt dicht geweven. Door de toepassing van Greenland Wax is de stof aanpasbaar aan alle weersomstandigheden. G-1000 wordt in verschillende uitvoeringen gemaakt die ieder geschikt zijn voor andere toepassingen. De G-1000 in de Norrvåge Foldsack is van de zwaarste kwaliteit en zorgt voor een slijtvaste binnenkant.

Wol

Wol is voor Fjällräven een erg belangrijk materiaal. Ze gebruiken dit materiaal dan ook al erg lang. Sinds dit jaar hebben ze de wolsoorten die ze gebruiken uitgebreid. De zogenaamde Re-wool wordt gemaakt van gerecyclede wol. De wolvezels die worden gebruikt zijn afkomstig uit slachterijen en oude wollen kleding. Deze wol zou normaal als afvalproduct op een vuilnisbelt of in een verbrandingsoven terecht komen. Door de wolvezels opnieuw te spinnen in Italië weet Fjällräven de wolcyclus rond te maken. Een grote stap in de levenscyclus van het materiaal.

Details

Aan mooie details ontbreekt hij bij de Norrvåge Foldsack zeker niet. De natuurlijk lederen accenten zorgen voor een mooi contrast met de wollen buitenkant. Ook de sluiting is gemaakt van leer. Dit zorgt voor een duurzame en tevens unieke sluiting van de rugzak.

Ook over de indeling van de rugtas is goed nagedacht. Zo heeft de tas een klein vakje met een rits. Deze kun je gebruiken voor een setje huissleutels of een portemonnee. Verder beschikt de tas over een gewatteerd 15 inch laptopvak en een kleiner tablet vak. Hierin kun je ook goed een notitieblok kwijt. Door deze verschillende opbergvakken blijft de tas overzichtelijk en wordt het zoeken naar je spullen geen poging in de ballenbak van Lingo.

Draagcomfort

Hoe mooi we de tas ook vinden, het draagsysteem vinden we erg belangrijk, zeker voor een dagelijkse rugzak. De Norrvåge Foldsack heeft twee banden die licht gewatteerd zijn. Dit zorgt voor een comfortabele fit op je rug. De tas beschikt over luxe metalen schuifgespen voor de lengte van de schouderbanden. Deze geven niet alleen een luxe uitstraling, maar zorgen ook voor het vertrouwen dat deze lang mee gaan.

Al met al zijn we erg enthousiast over de Norrvåge Foldsack van Fjällräven. Deze dagelijkse topper is er een waarmee je gezien wilt worden. Zeker wanneer je kijkt hoe uniek deze is ten opzichte van de concurrentie. De rugtas is bij verschillende winkels te verkrijgen voor een adviesprijs van €179.

fjallraven norrvage foldsack 5

FjällrävenRugzakkenTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel